4 Günde tarihe karıştı

GÜNDEM 05.05.2021 - 12:05, Güncelleme: 05.05.2021 - 13:25 3494+ kez okundu.
 

4 Günde tarihe karıştı

Bulancak nüfus olarak bölgenin en büyük ilçelerinden biridir. Yerleşim olarak tarihi 1890’lı yıllara dayanır.
Yaklaşık 130-140 senelik bir insan kalabalığının olduğu bir yerdir Bulancak. 1900’larda ilçe olan ve giderek gelişen Bulancak, Belediye olduktan sonrada hızla gelişmesini sürdürmüş ve bugün 60 binin üzerinde bir nüfusa sahip olan büyük bir ilçe konumuna gelmiştir. Bulancak Cumhuriyet Meydanında bulunan üç ayrı belediye binasının tarihi gelişimi hayatta olanlar tarafından görülmüş ve ilçede hemen hemen herkesin bir işi için uğradığı veya gelip geçtiği bir bina olarak bugünlere gelmiştir. Bir süre önce yeni bir belediye hizmet binası için başlatılan çalışmalar sonrası eski Hükümet Konağının olduğu bina yıkılmış ve bu alanda yeni bina için temel atılmıştı. 50-60 sene boyunca Bulancak halkına hizmet veren son belediye binası da Mart ayının içinde bütün birimleri ile geçici olarak eski Vergi Dairesinin olduğu binaya taşınmıştı. Eski binada birkaç gün önce başlanan yıkım ve söküm işi de geçen hafta tamamlanmıştı. Bu işler sonrası geriye kalan dış cephe ise 4 günlük bir çalışma ile yıkılarak, Bulancaklının hafızasında yer eden son haliyle beraber tarihe karıştı.
Bulancak nüfus olarak bölgenin en büyük ilçelerinden biridir. Yerleşim olarak tarihi 1890’lı yıllara dayanır.

Yaklaşık 130-140 senelik bir insan kalabalığının olduğu bir yerdir Bulancak. 1900’larda ilçe olan ve giderek gelişen Bulancak, Belediye olduktan sonrada hızla gelişmesini sürdürmüş ve bugün 60 binin üzerinde bir nüfusa sahip olan büyük bir ilçe konumuna gelmiştir.

Bulancak Cumhuriyet Meydanında bulunan üç ayrı belediye binasının tarihi gelişimi hayatta olanlar tarafından görülmüş ve ilçede hemen hemen herkesin bir işi için uğradığı veya gelip geçtiği bir bina olarak bugünlere gelmiştir.

Bir süre önce yeni bir belediye hizmet binası için başlatılan çalışmalar sonrası eski Hükümet Konağının olduğu bina yıkılmış ve bu alanda yeni bina için temel atılmıştı.

50-60 sene boyunca Bulancak halkına hizmet veren son belediye binası da Mart ayının içinde bütün birimleri ile geçici olarak eski Vergi Dairesinin olduğu binaya taşınmıştı.

Eski binada birkaç gün önce başlanan yıkım ve söküm işi de geçen hafta tamamlanmıştı. Bu işler sonrası geriye kalan dış cephe ise 4 günlük bir çalışma ile yıkılarak, Bulancaklının hafızasında yer eden son haliyle beraber tarihe karıştı.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.