‘AFAD Gönüllüsü Olun’

GÜNDEM 01.03.2021 - 18:18, Güncelleme: 01.03.2021 - 18:18 3945+ kez okundu.
 

‘AFAD Gönüllüsü Olun’

Son dönemde özellikle afet risklerinin azaltılmasına yönelik planlara ağırlık veren AFAD, diğer yandan da Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, her türlü afetle ilgili müdahale stratejileri geliştiriyor.
AFAD'ın afetlere müdahale alanında yürüttüğü sistemli ve kararlı çalışmalar, özellikle enkazda arama kurtarma çalışması yapan personelin başarısına olumlu yansıyor. Arama kurtarma sınıfında uzman AFAD personeli, tazeleme eğitimleriyle mesleki kapasitelerini arttırırken aynı zamanda kurum ve kuruluşların personeline de eğitimler veriyor. Türkiye'de 2021'in ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildiğini belirten Ankara AFAD Müdürlüğü personeli Ramazan Yerli, bu kapsamda afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiğine ilişkin vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının personeline eğitim verdiklerini söyledi. AFAD ekiplerinin de afetlerle ilgili sürekli eğitim aldığını belirten Yerli, eğitim alanında bulunan bir bina enkazında sesle ve gözle canlı afetzede aramasına yönelik çalışma yapıldığını anlattı. Yerli, ayrıca vatandaşları AFAD'ın Gönüllülük Projesine katılmaya davet etti.
Son dönemde özellikle afet risklerinin azaltılmasına yönelik planlara ağırlık veren AFAD, diğer yandan da Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, her türlü afetle ilgili müdahale stratejileri geliştiriyor.

AFAD'ın afetlere müdahale alanında yürüttüğü sistemli ve kararlı çalışmalar, özellikle enkazda arama kurtarma çalışması yapan personelin başarısına olumlu yansıyor.

Arama kurtarma sınıfında uzman AFAD personeli, tazeleme eğitimleriyle mesleki kapasitelerini arttırırken aynı zamanda kurum ve kuruluşların personeline de eğitimler veriyor. Türkiye'de 2021'in ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildiğini belirten Ankara AFAD Müdürlüğü personeli Ramazan Yerli, bu kapsamda afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiğine ilişkin vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının personeline eğitim verdiklerini söyledi.

AFAD ekiplerinin de afetlerle ilgili sürekli eğitim aldığını belirten Yerli, eğitim alanında bulunan bir bina enkazında sesle ve gözle canlı afetzede aramasına yönelik çalışma yapıldığını anlattı.

Yerli, ayrıca vatandaşları AFAD'ın Gönüllülük Projesine katılmaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.