ALKIŞLAR BULANCAK MİLLİ EĞİTİM'E!

EĞİTİM 01.10.2020 - 11:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3465+ kez okundu.
 

ALKIŞLAR BULANCAK MİLLİ EĞİTİM'E!

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumlar İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı.
Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın destekleriyle Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Engelliler Derneği ile ortaklaşa hazırladıkları ve başvuru yaptıkları ‘Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler İçin Uzaktan Takip/Destek Sistemi ve Evde Eğitim Desteği Hizmeti Sağlanması’ Projesinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandığı öğrenildi. Projenin pandemi döneminde uzaktan eğitime ulaşmada sorun yaşayan özel eğitim öğrencilerine yönelik olacağı ifade edilirken, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmaya göre özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci velileri evlerinde çocukları ile nasıl ders çalışacaklarını bilemedikleri, materyallerin pahalı olduğu ve materyalleri olsa bile kullanmayı bilmediklerini ifade edildi. Projenin bu sorunlara karşı kısa sürede hayata geçebileceği, somut çözümler ortaya koyacağı kaydedildi. Buna göre; okul öncesi ve zorunlu eğitim çağında olan hafif-orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli, otizmli, fizik tedavi ve duyu terapi ihtiyacı olan öğrencilere evde uzaktan eğitim desteği hizmeti sağlamak için engel özelliklerine ve öğrencinin ihtiyacına uygun eğitim kitleri hazırlanacağı ve bu eğitim kitlerinin öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacağı aktarıldı. Daha sonra bu eğitim kitlerine uygun olarak özel eğitim öğretmenleri tarafından videolar hazırlanarak velilere ulaştırılacak. Böylece velilerin elinde hem materyal olacak hem de bu materyale uygun olarak nasıl çalışabileceklerini görecekleri videolar yer alacak. Eğitim kitlerinin özel eğitim öğrencileri için çok dikkatli bir şekilde seçilerek içerikleri oluşturuldu. Proje yürütücülüğünü Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu Türkseven’in yapacağı projeye Gazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünden Doç. Dr. Arzu Doğanay Bilgi, Trabzon Üniversitesinden Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erhan Durukan ve Sonay Özel Eğitim kurumu destek verecek. Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut proje hakkında yaptığı açıklamada, “Proje hazırlık sürecinde destek veren Giresun Milletvekilimiz sayın Av. Kadir Aydın’a, Bulancak Kaymakamımız sayın Ali İkram Tuna’ya, Giresun Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü sayın Nazan Levent Aydoğan’a, Güre Özel Eğitim Rehberlik Öğretmeni sayın Yaşar Aksu’ya, Bulancak Engelliler Derneği Başkanı sayın Mehmet Muslu ve dernek üyelerine, projede görev alacak tüm paydaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.  
Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumlar İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın destekleriyle Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Engelliler Derneği ile ortaklaşa hazırladıkları ve başvuru yaptıkları ‘Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler İçin Uzaktan Takip/Destek Sistemi ve Evde Eğitim Desteği Hizmeti Sağlanması’ Projesinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandığı öğrenildi.

Projenin pandemi döneminde uzaktan eğitime ulaşmada sorun yaşayan özel eğitim öğrencilerine yönelik olacağı ifade edilirken, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmaya göre özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci velileri evlerinde çocukları ile nasıl ders çalışacaklarını bilemedikleri, materyallerin pahalı olduğu ve materyalleri olsa bile kullanmayı bilmediklerini ifade edildi.

Projenin bu sorunlara karşı kısa sürede hayata geçebileceği, somut çözümler ortaya koyacağı kaydedildi. Buna göre; okul öncesi ve zorunlu eğitim çağında olan hafif-orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli, otizmli, fizik tedavi ve duyu terapi ihtiyacı olan öğrencilere evde uzaktan eğitim desteği hizmeti sağlamak için engel özelliklerine ve öğrencinin ihtiyacına uygun eğitim kitleri hazırlanacağı ve bu eğitim kitlerinin öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacağı aktarıldı.

Daha sonra bu eğitim kitlerine uygun olarak özel eğitim öğretmenleri tarafından videolar hazırlanarak velilere ulaştırılacak.

Böylece velilerin elinde hem materyal olacak hem de bu materyale uygun olarak nasıl çalışabileceklerini görecekleri videolar yer alacak.

Eğitim kitlerinin özel eğitim öğrencileri için çok dikkatli bir şekilde seçilerek içerikleri oluşturuldu. Proje yürütücülüğünü Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu Türkseven’in yapacağı projeye Gazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünden Doç. Dr. Arzu Doğanay Bilgi, Trabzon Üniversitesinden Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erhan Durukan ve Sonay Özel Eğitim kurumu destek verecek.

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut proje hakkında yaptığı açıklamada, “Proje hazırlık sürecinde destek veren Giresun Milletvekilimiz sayın Av. Kadir Aydın’a, Bulancak Kaymakamımız sayın Ali İkram Tuna’ya, Giresun Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü sayın Nazan Levent Aydoğan’a, Güre Özel Eğitim Rehberlik Öğretmeni sayın Yaşar Aksu’ya, Bulancak Engelliler Derneği Başkanı sayın Mehmet Muslu ve dernek üyelerine, projede görev alacak tüm paydaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.