Aşılanmada yeni gruba geçildi

SAĞLIK 29.03.2021 - 18:53, Güncelleme: 29.03.2021 - 18:53 3876+ kez okundu.
 

Aşılanmada yeni gruba geçildi

Sağlık Bakanlığı tarafından 60 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da başlanıldı.
Aşı programında yeni gruba geçilmesinin ardından aşısı sisteme tanımlanmış olan 60 yaş üzeri vatandaşlar eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olmaya başladılar. Bu kapsamda Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ali Yıldız’da eşi Fatma Yıldız ile birlikte Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğünde aşılarını oldular. Aile Hekimi Ünal Küçükyavuz’dan randevu alan İmtiyaz Sahibimiz Ali Yıldız, eşi ile 1’inci doz aşıları Ebe Zeynep Zeren tarafından yapıldı. Risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olan vatandaşlar ve immuno supresif tedavi alanların öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandığı da öğrenilirken, vatandaşlar aşı durumunu e-nabız hesabından veya 2023’e kısa mesaj(SMS) göndererek öğrendikleri, sonra ise aşı yapılacak grupta yer almaları halinde randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirildikleri, tarih ve saat aralıkları seçerek randevu işlemini tamamladıkları belirtildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından 60 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da başlanıldı.

Aşı programında yeni gruba geçilmesinin ardından aşısı sisteme tanımlanmış olan 60 yaş üzeri vatandaşlar eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olmaya başladılar.

Bu kapsamda Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ali Yıldız’da eşi Fatma Yıldız ile birlikte Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğünde aşılarını oldular. Aile Hekimi Ünal Küçükyavuz’dan randevu alan İmtiyaz Sahibimiz Ali Yıldız, eşi ile 1’inci doz aşıları Ebe Zeynep Zeren tarafından yapıldı.

Risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olan vatandaşlar ve immuno supresif tedavi alanların öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandığı da öğrenilirken, vatandaşlar aşı durumunu e-nabız hesabından veya 2023’e kısa mesaj(SMS) göndererek öğrendikleri, sonra ise aşı yapılacak grupta yer almaları halinde randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirildikleri, tarih ve saat aralıkları seçerek randevu işlemini tamamladıkları belirtildi.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.