Bir kitap bin kitap oldu

EĞİTİM 29.03.2021 - 18:42, Güncelleme: 29.03.2021 - 18:42 3226+ kez okundu.
 

Bir kitap bin kitap oldu

Kastamonu’nun Abana ilçesinde yaşayan İskender Şengör, 1968-1971 yılları arasında babasının görev yaptığı Giresun’un Bulancak ilçesinde ki Büyükada Ortaokulunda okuyan ve vefat eden ağabeyinin vasiyeti üzerine binin üzerinde kitap bağışlama kararı aldı.
1959 doğumlu ağabeyi merhum İbrahim Şengör’ün Bulancak'ta geçirdiği yıllarını çok özlediğini her defasında dile vurduğunu kaydeden İskender Şengör, “Merhum babamız 1968-1971 yılları arasında Sağlık Memuru olarak Bulancak’ta görev yapmış. Merhum ağabeyim İbrahim Şengör ise o yıllarda Bulancak’ta çok güzel bir çocukluk geçirmiş. Ağabeyim aramızdan ayrılmadan önce bize hep çocukluk zamanlarında Bulancak’ta yaşadığı yıllardan bahsederdi. Kendisi çok kitap okuyan birisiydi. Çocukluk yıllarında bize hep Bulancak’ta bulunan kütüphaneden aldığı ‘Binbir Gece Masalları’ kitabını teslim edememenin üzüntüsünü dile getirirdi. Bizde kardeşleri olarak onun bu sözleri üzerine ağabeyimizin çocukluğunu yaşadığı Bulancak’taki okuduğu okula kütüphane kurmak istedik. Bununla ilgili Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Şuanda Büyükada Ortaokulunda gerekli çalışmalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşiyor. Hazırladığımız kitapları önümüzde ki günlere Bulancak’a getirerek merhum ağabeyimizin hayalini gerçekleştireceğiz. Bu sayede ağabeyimizin yaklaşık 50 yıl önce aldığı bir kitaba karşı binin üzerinde kitap bağışlayarak gelecek nesillerimize güzel bir miras bırakacağız” dedi. Ağabeylerinin vasiyetini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden İskender Şengör, “Biz 4 kardeştik. Merhum ağabeyimiz 1959 doğumlu İbrahim Şengör’ün vasiyetini yerine getirmek bizim için ayrı bir gururdur. Bu vesile ile başkalarına da örnek olmak istiyoruz” diye konuştu. Şengör ayrıca iki 1961 doğumlu ağabeyi İsmail Şengör ve 1970 yılında Bulancak’ta doğan diğer ağabeyi İlhan Şengör’le birlikte bu kararı aldıklarını sözlerine ekledi.
Kastamonu’nun Abana ilçesinde yaşayan İskender Şengör, 1968-1971 yılları arasında babasının görev yaptığı Giresun’un Bulancak ilçesinde ki Büyükada Ortaokulunda okuyan ve vefat eden ağabeyinin vasiyeti üzerine binin üzerinde kitap bağışlama kararı aldı.

1959 doğumlu ağabeyi merhum İbrahim Şengör’ün Bulancak'ta geçirdiği yıllarını çok özlediğini her defasında dile vurduğunu kaydeden İskender Şengör, “Merhum babamız 1968-1971 yılları arasında Sağlık Memuru olarak Bulancak’ta görev yapmış. Merhum ağabeyim İbrahim Şengör ise o yıllarda Bulancak’ta çok güzel bir çocukluk geçirmiş. Ağabeyim aramızdan ayrılmadan önce bize hep çocukluk zamanlarında Bulancak’ta yaşadığı yıllardan bahsederdi. Kendisi çok kitap okuyan birisiydi. Çocukluk yıllarında bize hep Bulancak’ta bulunan kütüphaneden aldığı ‘Binbir Gece Masalları’ kitabını teslim edememenin üzüntüsünü dile getirirdi. Bizde kardeşleri olarak onun bu sözleri üzerine ağabeyimizin çocukluğunu yaşadığı Bulancak’taki okuduğu okula kütüphane kurmak istedik. Bununla ilgili Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Şuanda Büyükada Ortaokulunda gerekli çalışmalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşiyor. Hazırladığımız kitapları önümüzde ki günlere Bulancak’a getirerek merhum ağabeyimizin hayalini gerçekleştireceğiz. Bu sayede ağabeyimizin yaklaşık 50 yıl önce aldığı bir kitaba karşı binin üzerinde kitap bağışlayarak gelecek nesillerimize güzel bir miras bırakacağız” dedi.

Ağabeylerinin vasiyetini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden İskender Şengör, “Biz 4 kardeştik. Merhum ağabeyimiz 1959 doğumlu İbrahim Şengör’ün vasiyetini yerine getirmek bizim için ayrı bir gururdur. Bu vesile ile başkalarına da örnek olmak istiyoruz” diye konuştu.

Şengör ayrıca iki 1961 doğumlu ağabeyi İsmail Şengör ve 1970 yılında Bulancak’ta doğan diğer ağabeyi İlhan Şengör’le birlikte bu kararı aldıklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.