Bulancak Halk Eğitimi Merkezi: Eğitim ve Beceri Geliştirmede Öncü Rol Üstleniyor

GÜNDEM 18.04.2024 - 16:34, Güncelleme: 18.04.2024 - 16:34 1762 kez okundu.
 

Bulancak Halk Eğitimi Merkezi: Eğitim ve Beceri Geliştirmede Öncü Rol Üstleniyor

Bulancak Halk Eğitimi Merkezi, bölge halkına sadece eğitim ve öğretim imkanı sunmakla kalmayıp, üretim, rehberlik, danışmanlık, kültür ve sanat gibi birçok alanda da faaliyet göstererek önemli bir rol üstleniyor.
Merkezden yapılan açıklamada, şu an itibariyle 9 bin 570 kursiyere eğitim ve öğretim sağlandığı belirtildi. Açıklamanın devamı şu şekilde; “Bölgemiz genelinde bugün itibariyle 9 bin 570 kursiyerimize eğitim ve öğretim sağlamaktayız. Yaygın eğitim doğrultusunda yediden yetmiş yediye eğitim anlayışımız;  birçok kursiyerimize eğitim ve iş olanakları sunmaktadır. Okuma yazma kurslarımızla okuryazarlık oranı artmış halkımızın eğitim düzeyi yükselmiştir. Beceri geliştirme kurslarımızla kadınlarımız yeni beceriler kazanmış bu kazanımları son zamanda yaptığımız atılımla ekonomik kazanca dönüşmüştür. Küçük yaş gruplarımızın katılım gösterdiği Kuran-ı Kerim kurslarımız ilçe genelimizde çok talep görmüş kurslarımız köylerimizde de faaliyete geçmiştir. Bölgemiz tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu bir bölge olması sebebiyle tarım ve hayvancılık kurslarımız etkili bir şekilde devam ettirilmektedir. Özel gereksinim gerektiren bireyleri hayata kattığımız kurslarımız ve bu bireylerimizi E-KPSS sınavına hazırlayan onlara meslek kapılarını aralayan kurslarımızda 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı genelinde aktifleşmiştir. YKS- Önlisans KPSS-Lisans KPSS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz de merkezimizin imkanlarından yararlanarak ilerlemektedirler. Aşçı yardımcılığı, giyim, el sanatları, seramik, resim, spor, müzik, bilişim, geleneksel oyunlar gibi birçok alanda faaliyet gösteren kurslarımız mesleki- teknik kurslar, sosyal – kültürel kurslar olarak bölgemiz kursiyerlerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda düzenlemektedir. Bulancak Halk Eğitimi Merkezi olarak vizyonumuz yeniliklerin öncüsü bir neslin yetişmesine katkı sağlayarak, Milli Eğitim Genel Amaçları doğrultusunda oluşumları desteklemek ve geliştirmektedir. Misyon olarak yaşam boyu öğrenme kapsamında, her yaş ve eğitim düzeyindeki kişilere öğrenme, iş ve yaşam becerilerini geliştirme konusunda katkı sağlamaktır. İnavasyona açık olarak devam ettirdiğimiz geliştirdiğimiz kurslarımızın amacı insanın yaşam sürecine ayak uydurmasını sağlamaktır” denildi.
Bulancak Halk Eğitimi Merkezi, bölge halkına sadece eğitim ve öğretim imkanı sunmakla kalmayıp, üretim, rehberlik, danışmanlık, kültür ve sanat gibi birçok alanda da faaliyet göstererek önemli bir rol üstleniyor.

Merkezden yapılan açıklamada, şu an itibariyle 9 bin 570 kursiyere eğitim ve öğretim sağlandığı belirtildi.

Açıklamanın devamı şu şekilde; “Bölgemiz genelinde bugün itibariyle 9 bin 570 kursiyerimize eğitim ve öğretim sağlamaktayız. Yaygın eğitim doğrultusunda yediden yetmiş yediye eğitim anlayışımız;  birçok kursiyerimize eğitim ve iş olanakları sunmaktadır. Okuma yazma kurslarımızla okuryazarlık oranı artmış halkımızın eğitim düzeyi yükselmiştir. Beceri geliştirme kurslarımızla kadınlarımız yeni beceriler kazanmış bu kazanımları son zamanda yaptığımız atılımla ekonomik kazanca dönüşmüştür. Küçük yaş gruplarımızın katılım gösterdiği Kuran-ı Kerim kurslarımız ilçe genelimizde çok talep görmüş kurslarımız köylerimizde de faaliyete geçmiştir. Bölgemiz tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu bir bölge olması sebebiyle tarım ve hayvancılık kurslarımız etkili bir şekilde devam ettirilmektedir. Özel gereksinim gerektiren bireyleri hayata kattığımız kurslarımız ve bu bireylerimizi E-KPSS sınavına hazırlayan onlara meslek kapılarını aralayan kurslarımızda 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı genelinde aktifleşmiştir. YKS- Önlisans KPSS-Lisans KPSS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz de merkezimizin imkanlarından yararlanarak ilerlemektedirler. Aşçı yardımcılığı, giyim, el sanatları, seramik, resim, spor, müzik, bilişim, geleneksel oyunlar gibi birçok alanda faaliyet gösteren kurslarımız mesleki- teknik kurslar, sosyal – kültürel kurslar olarak bölgemiz kursiyerlerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda düzenlemektedir. Bulancak Halk Eğitimi Merkezi olarak vizyonumuz yeniliklerin öncüsü bir neslin yetişmesine katkı sağlayarak, Milli Eğitim Genel Amaçları doğrultusunda oluşumları desteklemek ve geliştirmektedir. Misyon olarak yaşam boyu öğrenme kapsamında, her yaş ve eğitim düzeyindeki kişilere öğrenme, iş ve yaşam becerilerini geliştirme konusunda katkı sağlamaktır. İnavasyona açık olarak devam ettirdiğimiz geliştirdiğimiz kurslarımızın amacı insanın yaşam sürecine ayak uydurmasını sağlamaktır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.