BULANCAK’TA VAKA SAYISI ARTIYOR

GÜNDEM 25.11.2020 - 17:50, Güncelleme: 25.11.2020 - 17:52 3433+ kez okundu.
 

BULANCAK’TA VAKA SAYISI ARTIYOR

Koronavirüse karşı alınan yeni tedbirlere rağmen Bulancak’ta vatandaşlar kurallara uymayarak vaka sayılarının artmasına sebep oluyor.
Son günlerde artış gösteren koronavirüs vakaları Bulancak'ta da artış göstermeye başladı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Bulancak'ta 500 ila 600 civarında kişinin testlerinin pozitif olduğu yaklaşık 1200 kişinin ise temaslı olduğu öğrenildi. Vatandaşların salgın nedeniyle maske mesafe ve hijyen kurallarına azami uyumaları gerektiği ifade edilirken şüpheli durumdaki vatandaşların kimseyle yakın temas kuru mamaları dile getirildi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyelerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor; “Kalabalıklardan uzak durulması gerekiyor. Dışarı çıkıp hava almak gerekecekse de sakin saatleri tercih etmelerini öneriyoruz. Biz bu dönemde evde vakit geçirirsek vaka sayılarımızda düşüş olur. İnsanlar 'Tanımadığım bilmediğim kişilerden bu hastalık bana bulaşır ama sevdiğim, tanıdığım kişilerden bu hastalık bana bulaşmaz.' diye hareket ediyor. İş yerlerinde, ofislerde insanlar bir araya geldiklerinde maskelerini indiriyor, beraber bir şeyler yiyip içiyor, o sırada hastalık kendine yayılmak için fırsat bulabiliyor”
Koronavirüse karşı alınan yeni tedbirlere rağmen Bulancak’ta vatandaşlar kurallara uymayarak vaka sayılarının artmasına sebep oluyor.

Son günlerde artış gösteren koronavirüs vakaları Bulancak'ta da artış göstermeye başladı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Bulancak'ta 500 ila 600 civarında kişinin testlerinin pozitif olduğu yaklaşık 1200 kişinin ise temaslı olduğu öğrenildi. Vatandaşların salgın nedeniyle maske mesafe ve hijyen kurallarına azami uyumaları gerektiği ifade edilirken şüpheli durumdaki vatandaşların kimseyle yakın temas kuru mamaları dile getirildi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyelerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor; “Kalabalıklardan uzak durulması gerekiyor. Dışarı çıkıp hava almak gerekecekse de sakin saatleri tercih etmelerini öneriyoruz. Biz bu dönemde evde vakit geçirirsek vaka sayılarımızda düşüş olur. İnsanlar 'Tanımadığım bilmediğim kişilerden bu hastalık bana bulaşır ama sevdiğim, tanıdığım kişilerden bu hastalık bana bulaşmaz.' diye hareket ediyor. İş yerlerinde, ofislerde insanlar bir araya geldiklerinde maskelerini indiriyor, beraber bir şeyler yiyip içiyor, o sırada hastalık kendine yayılmak için fırsat bulabiliyor”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.