Bulancak’tan Türkiye’ye örnek proje!

EĞİTİM 25.02.2021 - 12:02, Güncelleme: 25.02.2021 - 12:02 3340+ kez okundu.
 

Bulancak’tan Türkiye’ye örnek proje!

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, hazırladıkları projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu, öğrenci velilerinden de çok güzel geri dönüşler aldığını açıkladı.
Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Engelliler Derneği Pandemi döneminde özel eğitim ihtiyacı olan çocukların sesini duydu. Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın öncülüğünde hazırlanan, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Engelliler Derneği ile ortaklaşa başvuru yaptığı ‘Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler İçin Uzaktan Takip/Destek Sistemi Ve Evde Eğitim Desteği Hizmeti Sağlanması’ Projesi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında yürürlüğe girmişti. Kısa sürede hazırlıkları tamamlanan projenin, pandemi döneminde uzaktan eğitime ulaşmada sorun yaşayan özel eğitim öğrencilerine yönelik olduğu, bu dönemde daha da dezavantajlı hale gelen özel eğitim ihtiyacı olan ailelere yönelik hazırlandığı kaydedildi. Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı araştırmada özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ve velilerin evlerinde çocukları ile nasıl ders çalışacaklarını bilemedikleri, materyallerin pahalı olduğu ve materyalleri olsa bile kullanmayı bilmediklerinin ifade edildiği belirtildi. Başarılı bir hazırlık aşamasından sonra proje uzmanlarının özel eğitim materyalleri ile ilgili derin bir araştırma yaparak, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin uzaktan eğitime ihtiyaç duyacakları 20 materyal belirlenerek bir set haline getirildiği, set içeriğinde bulunan her bir materyal için öğretmenlerin özel videolar çekerek materyallerin nasıl kullanılacağı hakkında içerik hazırladığı öğrenildi. Hazırlanan setlerin ailelere ulaştırılmaya başlanıldığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, proje tanıtımı ve setlerin ailelere ulaştırılması için AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven ve Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdiresi İnci Akçay ile veli ziyareti yaparak setlerin kullanımı hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Hazırladıkları projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve öğrenci velilerinden çok güzel geri dönüşler aldığını belirten Müdür Bulut, yakında yayına girecek olan web sitesi ile de öğrencilerin eğitim durumlarını takip edebilecek hale geleceklerini, hatta bu öğrencilere evde eğitim desteği vermek için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi. Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu’da derneğin yardım alan değil çevresine yardım eden dernek konumuna gelmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladıkları 3’üncü projenin de çok büyük bir ihtiyacı çözdüğünü söyledi.
Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, hazırladıkları projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu, öğrenci velilerinden de çok güzel geri dönüşler aldığını açıkladı.

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Engelliler Derneği Pandemi döneminde özel eğitim ihtiyacı olan çocukların sesini duydu.

Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın öncülüğünde hazırlanan, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Engelliler Derneği ile ortaklaşa başvuru yaptığı ‘Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler İçin Uzaktan Takip/Destek Sistemi Ve Evde Eğitim Desteği Hizmeti Sağlanması’ Projesi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında yürürlüğe girmişti.

Kısa sürede hazırlıkları tamamlanan projenin, pandemi döneminde uzaktan eğitime ulaşmada sorun yaşayan özel eğitim öğrencilerine yönelik olduğu, bu dönemde daha da dezavantajlı hale gelen özel eğitim ihtiyacı olan ailelere yönelik hazırlandığı kaydedildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı araştırmada özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ve velilerin evlerinde çocukları ile nasıl ders çalışacaklarını bilemedikleri, materyallerin pahalı olduğu ve materyalleri olsa bile kullanmayı bilmediklerinin ifade edildiği belirtildi.

Başarılı bir hazırlık aşamasından sonra proje uzmanlarının özel eğitim materyalleri ile ilgili derin bir araştırma yaparak, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin uzaktan eğitime ihtiyaç duyacakları 20 materyal belirlenerek bir set haline getirildiği, set içeriğinde bulunan her bir materyal için öğretmenlerin özel videolar çekerek materyallerin nasıl kullanılacağı hakkında içerik hazırladığı öğrenildi.

Hazırlanan setlerin ailelere ulaştırılmaya başlanıldığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, proje tanıtımı ve setlerin ailelere ulaştırılması için AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven ve Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdiresi İnci Akçay ile veli ziyareti yaparak setlerin kullanımı hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Hazırladıkları projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve öğrenci velilerinden çok güzel geri dönüşler aldığını belirten Müdür Bulut, yakında yayına girecek olan web sitesi ile de öğrencilerin eğitim durumlarını takip edebilecek hale geleceklerini, hatta bu öğrencilere evde eğitim desteği vermek için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu’da derneğin yardım alan değil çevresine yardım eden dernek konumuna gelmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladıkları 3’üncü projenin de çok büyük bir ihtiyacı çözdüğünü söyledi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.