‘Çocuklarımızı, Gençlerimizi Kitapların Dünyasına Taşıyoruz’

EĞİTİM 30.03.2021 - 18:13, Güncelleme: 30.03.2021 - 18:13 2944+ kez okundu.
 

‘Çocuklarımızı, Gençlerimizi Kitapların Dünyasına Taşıyoruz’

Giresun Valisi Enver Ünlü, bu yıl, 57’incisi kutlanmakta olan Kütüphane Haftası münasebetiyle, 125.Yıl Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.
Vali Ünlü, 125.Yıl Halk Kütüphanesi’nde 30 Mart - 02 Nisan 2021 tarihleri arasında açık tutulacak olan “Nobel Ödüllü Kitaplar Sergisi” açılışını yaptı. Serginin açılışıyla ilgili paylaşım yapan Vali Ünlü “Gençlerimizi kitapların dünyasına taşıyoruz. Kütüphane Haftası münasebetiyle kitap sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Daha çok okumak, okudukça yeni ufuklara doğru yol almak buradan geçiyor” dedi. Ardından; 30–31 Mart 2021 tarihlerinde Çocuk Kütüphanesi’nde, okul öncesi çocuklara yönelik “Drama Etkinliği” ve 01 Nisan 2021 tarihinde “Kütüphanecilik, Pandemi de Kitap Okuma” konulu sunum ve Kitap Okuma Etkinliğinin açılışlarını yapan Vali Ünlü, çocuklarımıza okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğine vurgu yaparak “Bir varmış, bir yokmuş diyerek evlatlarımızı ‘Patikle Başla, Kitapla Yaşa’ sloganıyla yola çıkılan '’Patik Projesi'’ kapsamında doğduğu andan itibaren kitaplarla buluşturmayı hedefliyoruz. Keyifleri bozulmasın” diyerek, projenin önemine dikkat çekti. ‘Okumak Mutluluktur!’ Giresun Valisi Enver Ünlü, Kütüphane Haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile beraberindekileri kabul etti. Kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak; kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek; dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son Pazartesi ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Vali Ünlü, “Okumak mutluluktur” diyerek yaptığı paylaşımda: “Kütüphaneler; tarihin şahidi, insanlığın hafızası ve medeniyetlerin en güçlü sembolüdür. Tüm kütüphanecilerimizin ve kitapseverlerin 57. Kütüphane Haftası kutlu olsun” dedi. Bu yıl, Kütüphane Haftası’nın 57’incisi, 29 Mart–04 Nisan 2021 tarihleri arasında, "Pandemi Sürecinde Yayımcılık ve Kütüphanecilik" ana teması ve "Çağları Aşan Söz" sloganı ile COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında, Giresun’da 30 Mart - 02 Nisan 2021 tarihleri arasında 125.Yıl Halk Kütüphanesi’nde “Nobel Ödüllü Kitaplar Sergisi”, 30-31 Mart 2021 tarihlerinde Çocuk Kütüphanesi’nde Okul Öncesi Çocuklara yönelik “Drama Etkinliği” ve 01 Nisan 2021 tarihinde “Kütüphanecilik, Pandemi de Kitap Okuma” konulu sunum ve Kitap Okuma Etkinliği ile kutlanacak.  
Giresun Valisi Enver Ünlü, bu yıl, 57’incisi kutlanmakta olan Kütüphane Haftası münasebetiyle, 125.Yıl Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Vali Ünlü, 125.Yıl Halk Kütüphanesi’nde 30 Mart - 02 Nisan 2021 tarihleri arasında açık tutulacak olan “Nobel Ödüllü Kitaplar Sergisi” açılışını yaptı. Serginin açılışıyla ilgili paylaşım yapan Vali Ünlü “Gençlerimizi kitapların dünyasına taşıyoruz. Kütüphane Haftası münasebetiyle kitap sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Daha çok okumak, okudukça yeni ufuklara doğru yol almak buradan geçiyor” dedi.

Ardından; 30–31 Mart 2021 tarihlerinde Çocuk Kütüphanesi’nde, okul öncesi çocuklara yönelik “Drama Etkinliği” ve 01 Nisan 2021 tarihinde “Kütüphanecilik, Pandemi de Kitap Okuma” konulu sunum ve Kitap Okuma Etkinliğinin açılışlarını yapan Vali Ünlü, çocuklarımıza okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğine vurgu yaparak “Bir varmış, bir yokmuş diyerek evlatlarımızı ‘Patikle Başla, Kitapla Yaşa’ sloganıyla yola çıkılan '’Patik Projesi'’ kapsamında doğduğu andan itibaren kitaplarla buluşturmayı hedefliyoruz. Keyifleri bozulmasın” diyerek, projenin önemine dikkat çekti.

‘Okumak Mutluluktur!’

Giresun Valisi Enver Ünlü, Kütüphane Haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile beraberindekileri kabul etti.

Kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak; kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek; dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son Pazartesi ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır.

Vali Ünlü, “Okumak mutluluktur” diyerek yaptığı paylaşımda: “Kütüphaneler; tarihin şahidi, insanlığın hafızası ve medeniyetlerin en güçlü sembolüdür. Tüm kütüphanecilerimizin ve kitapseverlerin 57. Kütüphane Haftası kutlu olsun” dedi.

Bu yıl, Kütüphane Haftası’nın 57’incisi, 29 Mart–04 Nisan 2021 tarihleri arasında, "Pandemi Sürecinde Yayımcılık ve Kütüphanecilik" ana teması ve "Çağları Aşan Söz" sloganı ile COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında, Giresun’da 30 Mart - 02 Nisan 2021 tarihleri arasında 125.Yıl Halk Kütüphanesi’nde “Nobel Ödüllü Kitaplar Sergisi”, 30-31 Mart 2021 tarihlerinde Çocuk Kütüphanesi’nde Okul Öncesi Çocuklara yönelik “Drama Etkinliği” ve 01 Nisan 2021 tarihinde “Kütüphanecilik, Pandemi de Kitap Okuma” konulu sunum ve Kitap Okuma Etkinliği ile kutlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.