ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM GİRESUNDA YETERSİZ Mİ?

SİYASET 03.12.2020 - 14:26, Güncelleme: 03.12.2020 - 14:26 2737+ kez okundu.
 

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM GİRESUNDA YETERSİZ Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı Giresun’da Yaşanan Elektrik Sorunlarını Yeniden Meclis Gündemine taşıdı.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’ in yanıtlaması için TBMM Başkanlığına iki önerge veren Necati Tığlı; “Çoruh Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin sorumluluk sahasında yer alan iller arasında ayrım yapmadan aynı standartlarda hizmet sunduğunu düşünüyor musunuz? Bu iller arasında dağıtım hizmeti, altyapı hizmeti ve diğer taahhütlerine yönelik performansında daha başarılı ya da başarısız olduğu iller size göre hangileridir? Giresun ilinde hizmet yükümlülükleri konusunda yeterli ve başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?” diye sordu. Elektrik Dağıtım Şirketlerinin, Bakanlık tarafından verilen yetkiyle 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından denetlendiğini söyleyen CHP Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, “elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirildiği tarihten bu yana yani neredeyse on yılı aşkın bir süredir, ilgili mevzuatlar doğrultusunda TEDAŞ ve EPDK tarafından her yıl denetlendiği açıklansa da dağıtım şirketlerinin verdiği hizmetin kalitesine ve yeterliliğine ilişkin vatandaşımızın şikayetleri o tarihten bu yana hiç bitmemiştir hatta artarak devam etmektedir” dedi.  TRAFOLAR YILLARDIR YENİLENMİYOR Birçok belde ve köyde elektrik trafosu ve hatların yetersizliği, bakımsızlığı nedeniyle gerilim düşümü sorunu yaşandığını dile getiren Milletvekili Tığlı, örneğin “Yavuzkemal Beldesine bağlı Şıhlar Mahallesinde Trabzon TEDAŞ Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen saha ve etüt çalışması neticesinde elektrik voltaj değeri 220 olması gerekirken 88 olduğu belirlenmiş, sorununun çözümü için ilave dağıtım trafosu tesis edilerek, alçak gerilim tesislerinin iyileştirilmesi gerektiği ifade edilmiş ama yıllardır yapılmamış. Hatta 2020 yılında ihalesi yapılmasına rağmen bugün gelinen nokta da hiçbir işlemin yapılmadığı görülmektedir” diye sözlerine devam ederken Bakan Fatih Dönmez’e “Yavuzkemal Beldesine bağlı Şıhlar Mahallesinde elektrik şebekesinin yatırım programına alınarak yenilenmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için daha kaç yıl geçmesi gerekmektedir?” diye de sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı Giresun’da Yaşanan Elektrik Sorunlarını Yeniden Meclis Gündemine taşıdı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’ in yanıtlaması için TBMM Başkanlığına iki önerge veren Necati Tığlı; “Çoruh Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin sorumluluk sahasında yer alan iller arasında ayrım yapmadan aynı standartlarda hizmet sunduğunu düşünüyor musunuz? Bu iller arasında dağıtım hizmeti, altyapı hizmeti ve diğer taahhütlerine yönelik performansında daha başarılı ya da başarısız olduğu iller size göre hangileridir? Giresun ilinde hizmet yükümlülükleri konusunda yeterli ve başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Elektrik Dağıtım Şirketlerinin, Bakanlık tarafından verilen yetkiyle 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından denetlendiğini söyleyen CHP Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, “elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirildiği tarihten bu yana yani neredeyse on yılı aşkın bir süredir, ilgili mevzuatlar doğrultusunda TEDAŞ ve EPDK tarafından her yıl denetlendiği açıklansa da dağıtım şirketlerinin verdiği hizmetin kalitesine ve yeterliliğine ilişkin vatandaşımızın şikayetleri o tarihten bu yana hiç bitmemiştir hatta artarak devam etmektedir” dedi. 

TRAFOLAR YILLARDIR YENİLENMİYOR

Birçok belde ve köyde elektrik trafosu ve hatların yetersizliği, bakımsızlığı nedeniyle gerilim düşümü sorunu yaşandığını dile getiren Milletvekili Tığlı, örneğin “Yavuzkemal Beldesine bağlı Şıhlar Mahallesinde Trabzon TEDAŞ Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen saha ve etüt çalışması neticesinde elektrik voltaj değeri 220 olması gerekirken 88 olduğu belirlenmiş, sorununun çözümü için ilave dağıtım trafosu tesis edilerek, alçak gerilim tesislerinin iyileştirilmesi gerektiği ifade edilmiş ama yıllardır yapılmamış. Hatta 2020 yılında ihalesi yapılmasına rağmen bugün gelinen nokta da hiçbir işlemin yapılmadığı görülmektedir” diye sözlerine devam ederken Bakan Fatih Dönmez’e “Yavuzkemal Beldesine bağlı Şıhlar Mahallesinde elektrik şebekesinin yatırım programına alınarak yenilenmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için daha kaç yıl geçmesi gerekmektedir?” diye de sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.