‘Esnaf ve sanatkarlarımız nefes alacak’

EKONOMİ 26.01.2021 - 17:45, Güncelleme: 26.01.2021 - 17:45 2500+ kez okundu.
 

‘Esnaf ve sanatkarlarımız nefes alacak’

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
‘Covit 19 Virüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığımızın aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen esnaf ve sanatkârlarımızın TESK’in önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanımızın onayı ile mağduriyetlerini gidermeye yönelik tedbirler kapsamında sinema salonları, kahvehaneler, kıraathaneler, kır bahçeleri, internet kafe, oyun salonları, bilardo salonları, lokaller, çay bahçeleri, halı sahalar, yüzme havuzları, hamam, sauna, lunapark faaliyetlerinde bulunan esnaflarımız 10 Aralık 2020 tarihinden itibaren mücbir sebep kapsamına alınmıştır. Mücbir sebep kapsamında kapatılan işletmelerimizin vergi ödemeleri ertelenmiş olup işyerleri mücbir sebep kalktıktan 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacaktır. Diğer yandan sosyal güvenlik mevzuatı gereğince sigortalıların mücbir sebep dönemine ilişkin prim esas kazancı ve hizmet bilgilerinin muhtasar ve pirim hizmet beyannamesi ile bildirilmesinin zorunlu olması durumunda mücbir sebep bu beyannamelerin vergi kesintilerine ilişkin kısmının beyan ve ödeme sürelerinin ertelenmesi için de geçerli olacaktır.                 Yine Halkbankasından kredi kullanan esnaflarımızın kredi borçları haziran ayı sonuna kadar ertelenmiştir. Ülkemiz ve dünyayı etkisi altına alan Covit 19 virüs salgınının esnaf ve sanatkarlarımıza olumsuz etkisini azaltacak önlemler paketi ile esnaf ve sanatkarlarımıza nefes aldıran uygulama ile başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşkilatımız adına teşekkür ederiz’ dedi.
Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘Covit 19 Virüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığımızın aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen esnaf ve sanatkârlarımızın TESK’in önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanımızın onayı ile mağduriyetlerini gidermeye yönelik tedbirler kapsamında sinema salonları, kahvehaneler, kıraathaneler, kır bahçeleri, internet kafe, oyun salonları, bilardo salonları, lokaller, çay bahçeleri, halı sahalar, yüzme havuzları, hamam, sauna, lunapark faaliyetlerinde bulunan esnaflarımız 10 Aralık 2020 tarihinden itibaren mücbir sebep kapsamına alınmıştır. Mücbir sebep kapsamında kapatılan işletmelerimizin vergi ödemeleri ertelenmiş olup işyerleri mücbir sebep kalktıktan 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacaktır. Diğer yandan sosyal güvenlik mevzuatı gereğince sigortalıların mücbir sebep dönemine ilişkin prim esas kazancı ve hizmet bilgilerinin muhtasar ve pirim hizmet beyannamesi ile bildirilmesinin zorunlu olması durumunda mücbir sebep bu beyannamelerin vergi kesintilerine ilişkin kısmının beyan ve ödeme sürelerinin ertelenmesi için de geçerli olacaktır.

                Yine Halkbankasından kredi kullanan esnaflarımızın kredi borçları haziran ayı sonuna kadar ertelenmiştir. Ülkemiz ve dünyayı etkisi altına alan Covit 19 virüs salgınının esnaf ve sanatkarlarımıza olumsuz etkisini azaltacak önlemler paketi ile esnaf ve sanatkarlarımıza nefes aldıran uygulama ile başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşkilatımız adına teşekkür ederiz’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.