Ev hanımlığından sıkıldılar, resim kursuna yazıldılar

SANAT 06.03.2017 - 17:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 5047+ kez okundu.
 

Ev hanımlığından sıkıldılar, resim kursuna yazıldılar

Bulancak'ta ev hanımı bir grup kadın, ev işlerinden sıkıldıkları için resim kursuna yazıldı.
Çocuklarını büyütüp yuvadan uçuran ve evde yapacak pek işleri kalmayan anneler, resim sanatına yöneldi.  Bulancak ilçesinde emekli resim öğretmeni Yasemin Ustaoğlu’nun gönüllü olarak açtığı resim kursuna ev hanımları yoğun ilgi gösterdi. Evde yapacak pek işleri kalmayan kadınlar, bir araya gelerek hobi olarak başladıkları resim kursunda oldukça mesafe aldıkları görüldü. Kursa hevesle gelen kadınlar, eşlerinin desteğini alarak geldikleri kursta evde boş oturmak yerine resim çizdiklerini söyledi. Kursta yağlı boya tablo, ahşap boyama ve küp boyama çalışmalarında el becerilerini oldukça geliştiren kadınlar yakın bir zamanda sergi dahi açmayı istediklerini ifade ettiler. Gönüllü kurs veren emekli resim öğretmeni Yasemin Ustaoğlu, "Kursa katılanların tamamı ev hanımı olan kadınlar. Ben de emekli olduktan sonra artık yapacak bir işimiz kalmayınca diğer ev hanımlarıyla ev sohbetlerinde bir araya gelmeye başlamıştım. Sonunda birkaç ev hanımının isteği üzerine başladığımız kurs giderek kadınlar arasında ilgi görmeye başladı. Bir arkadaşımızın iş yerinin bir bölümünü atölye haline getirdik. Burada toplanarak yağlıboya çalışmalar başta olmak üzere diğer el becerilerini de geliştiriyorlar. Bu gidişle yakın bir zamanda ev hanımlarımızın çalışmaları sergilenebilir" dedi.
Bulancak'ta ev hanımı bir grup kadın, ev işlerinden sıkıldıkları için resim kursuna yazıldı.
Çocuklarını büyütüp yuvadan uçuran ve evde yapacak pek işleri kalmayan anneler, resim sanatına yöneldi. 
Bulancak ilçesinde emekli resim öğretmeni Yasemin Ustaoğlu’nun gönüllü olarak açtığı resim kursuna ev hanımları yoğun ilgi gösterdi. Evde yapacak pek işleri kalmayan kadınlar, bir araya gelerek hobi olarak başladıkları resim kursunda oldukça mesafe aldıkları görüldü. Kursa hevesle gelen kadınlar, eşlerinin desteğini alarak geldikleri kursta evde boş oturmak yerine resim çizdiklerini söyledi.
Kursta yağlı boya tablo, ahşap boyama ve küp boyama çalışmalarında el becerilerini oldukça geliştiren kadınlar yakın bir zamanda sergi dahi açmayı istediklerini ifade ettiler. Gönüllü kurs veren emekli resim öğretmeni Yasemin Ustaoğlu, "Kursa katılanların tamamı ev hanımı olan kadınlar. Ben de emekli olduktan sonra artık yapacak bir işimiz kalmayınca diğer ev hanımlarıyla ev sohbetlerinde bir araya gelmeye başlamıştım. Sonunda birkaç ev hanımının isteği üzerine başladığımız kurs giderek kadınlar arasında ilgi görmeye başladı. Bir arkadaşımızın iş yerinin bir bölümünü atölye haline getirdik. Burada toplanarak yağlıboya çalışmalar başta olmak üzere diğer el becerilerini de geliştiriyorlar. Bu gidişle yakın bir zamanda ev hanımlarımızın çalışmaları sergilenebilir" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.