Fındık üreticisinde kar sevinci

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 18.01.2021 - 10:49, Güncelleme: 18.01.2021 - 14:02 3740+ kez okundu.
 

Fındık üreticisinde kar sevinci

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yörede etkili olan kar yağışının fındık üreticilerini sevindirdiğini söyledi.
Karan, AA muhabirine, yörede birkaç gündür 200 ve üzerindeki rakımda kar yağışının etkili olduğunu belirtti. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle risk altında bulunan fındık bahçeleri için karın adeta ilaç gibi geldiğini ifade eden Karan, "Kar tam zamanında geldi. Adeta ilaç oldu. Bitki yeniden kendisine gelecek ve kısa zamanda toparlanacaktır. Soğuk ve kar üreticilerimizi sevindirdi." dedi. Fındık ürününde tarım sigortasının 10 Mart tarihine kadar yaptırılabileceğini ifade eden Karan, çiftçilere gelecek dönemlerde meydana gelebilecek doğa olaylarında mağduriyet yaşamamaları için mutlaka ürünlerini sigortalatmaları uyarısında bulundu.  
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yörede etkili olan kar yağışının fındık üreticilerini sevindirdiğini söyledi.

Karan, AA muhabirine, yörede birkaç gündür 200 ve üzerindeki rakımda kar yağışının etkili olduğunu belirtti.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle risk altında bulunan fındık bahçeleri için karın adeta ilaç gibi geldiğini ifade eden Karan, "Kar tam zamanında geldi. Adeta ilaç oldu. Bitki yeniden kendisine gelecek ve kısa zamanda toparlanacaktır. Soğuk ve kar üreticilerimizi sevindirdi." dedi.

Fındık ürününde tarım sigortasının 10 Mart tarihine kadar yaptırılabileceğini ifade eden Karan, çiftçilere gelecek dönemlerde meydana gelebilecek doğa olaylarında mağduriyet yaşamamaları için mutlaka ürünlerini sigortalatmaları uyarısında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.