Fiskobirlik ayağa kaldırılmalı!

EKONOMİ 28.08.2017 - 14:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3337+ kez okundu.
 

Fiskobirlik ayağa kaldırılmalı!

Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu,...
..."Hükümetimiz 2017 fındık ürününü Toprak Mahsulleri ofisine müdahale alımı adı altında 10-10.5 tl fiyat belirleyerek alacağını ifade etmiştir. Biliyorum ki bu fiyat beklentimizin çok aşağısında bir fiyattır. Ziraat Odası olarak çiftçimizin feryadını duyuyoruz ve elimizden gelen bütün imkanları kullanarak fiyat konusunda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi. Gerek basın yoluyla gerekse yetkili kişilerle görüşerek üreticinin sesini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Karamanoğlu, "Şu fındıkla ilgili dikim alanlarının Karadeniz bölgesinin nerelerinde olması gerektiğini, taban ve meyilli arazilerinin şartlarının aynı olmadığını, arz fazlası fındık varsa bu fazla fındığın nerelerde olmaması gerektiğini bir türlü izah edip anlatamıyoruz. Kardeşlerim Giresun ve Ordu illerindeki coğrafi koşullar çok eğimli arazilerdir. Buraları da biz tercih etmedik. Allahın bizi buralarda dünyaya getirdi rızkımızı da bu arazi şartlarında uygun yetişen fındık mahsulünden veriyor. Bu bölgede fındıktan başka yetişebilecek bir ürün bulunmamaktadır ve de mümkün değildir. Bizim feryadımız yapmadığımız bir şeye karşılık değil, çektiğimiz eziyetin karşılığını almaktır. Görünen gerçekler vardır. Memleketimizin içerde ve dışarıda sıkıntıları var bunları da biliyoruz ama fındığa verilen fiyatın tekrar revize edilerek fındık üreticisini azda olsa rahatlaması gerekmektedir. Hükümetimiz ilimize ilçemize çok iyi hizmetler yaptı bunu da inkar etmiyoruz ancak bu hizmetlerden de faydalanmak için de paraya ihtiyaç vardır. Çiftçi ürününün değerini emeğinin karşılığını alamıyorsa çifti o yapılan hizmetlerden hiç faydalanamamaktadır. Bizler Karadeniz Bölgesi fındık çiftçisi olarak vatanını milletini devletini seven ülkesine sahip çıkan kişileriz. Emeğin ve çalışmanın karşılığı böyle olmamalıdır. Hak edene hakkı verilmelidir. Sevgili çiftçi kardeşlerim bizler dünyadaki en önemli mesleği yapıyoruz. Alın teriyle alnımızın akıyla bu işi de yapmaya devam edeceğiz. Kardeşlerim artık fındık üreticisi olarak bizlerin de bir şey yapması gerekmektedir. Bir dünya markası olan Fiskobirliği harekete geçirmektir. Bu kuruluşa  sahip çıkmak bizim görevimiz olmalıdır. Biz ne zaman Fiskobirliği ayağa kaldırırsak o zaman bizim ürünümüz değerlenecektir. Fiskobirliğe güvenmiyorum diye bir mesele yok. Artık güveneceğiz ve Fiskobirliği ayağa kaldırıp ürünümüzün değerini artıracağız. Eğer ki Fiskobirliği ayağa kaldırmazsak tekelcilerin elinde çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini de yok ederiz" diye konuştu.  
Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu,...

..."Hükümetimiz 2017 fındık ürününü Toprak Mahsulleri ofisine müdahale alımı adı altında 10-10.5 tl fiyat belirleyerek alacağını ifade etmiştir. Biliyorum ki bu fiyat beklentimizin çok aşağısında bir fiyattır. Ziraat Odası olarak çiftçimizin feryadını duyuyoruz ve elimizden gelen bütün imkanları kullanarak fiyat konusunda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Gerek basın yoluyla gerekse yetkili kişilerle görüşerek üreticinin sesini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Karamanoğlu, "Şu fındıkla ilgili dikim alanlarının Karadeniz bölgesinin nerelerinde olması gerektiğini, taban ve meyilli arazilerinin şartlarının aynı olmadığını, arz fazlası fındık varsa bu fazla fındığın nerelerde olmaması gerektiğini bir türlü izah edip anlatamıyoruz. Kardeşlerim Giresun ve Ordu illerindeki coğrafi koşullar çok eğimli arazilerdir. Buraları da biz tercih etmedik. Allahın bizi buralarda dünyaya getirdi rızkımızı da bu arazi şartlarında uygun yetişen fındık mahsulünden veriyor. Bu bölgede fındıktan başka yetişebilecek bir ürün bulunmamaktadır ve de mümkün değildir. Bizim feryadımız yapmadığımız bir şeye karşılık değil, çektiğimiz eziyetin karşılığını almaktır. Görünen gerçekler vardır. Memleketimizin içerde ve dışarıda sıkıntıları var bunları da biliyoruz ama fındığa verilen fiyatın tekrar revize edilerek fındık üreticisini azda olsa rahatlaması gerekmektedir. Hükümetimiz ilimize ilçemize çok iyi hizmetler yaptı bunu da inkar etmiyoruz ancak bu hizmetlerden de faydalanmak için de paraya ihtiyaç vardır. Çiftçi ürününün değerini emeğinin karşılığını alamıyorsa çifti o yapılan hizmetlerden hiç faydalanamamaktadır. Bizler Karadeniz Bölgesi fındık çiftçisi olarak vatanını milletini devletini seven ülkesine sahip çıkan kişileriz. Emeğin ve çalışmanın karşılığı böyle olmamalıdır. Hak edene hakkı verilmelidir. Sevgili çiftçi kardeşlerim bizler dünyadaki en önemli mesleği yapıyoruz. Alın teriyle alnımızın akıyla bu işi de yapmaya devam edeceğiz. Kardeşlerim artık fındık üreticisi olarak bizlerin de bir şey yapması gerekmektedir. Bir dünya markası olan Fiskobirliği harekete geçirmektir. Bu kuruluşa  sahip çıkmak bizim görevimiz olmalıdır. Biz ne zaman Fiskobirliği ayağa kaldırırsak o zaman bizim ürünümüz değerlenecektir. Fiskobirliğe güvenmiyorum diye bir mesele yok. Artık güveneceğiz ve Fiskobirliği ayağa kaldırıp ürünümüzün değerini artıracağız. Eğer ki Fiskobirliği ayağa kaldırmazsak tekelcilerin elinde çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini de yok ederiz" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.