Giresun genelinde taşkın riski azaltılacak

YAŞAM 24.03.2021 - 09:24, Güncelleme: 24.03.2021 - 09:24 2761+ kez okundu.
 

Giresun genelinde taşkın riski azaltılacak

Giresunlu hemşehrimiz DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Giresun halkına müjde verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’a yapılan yatırımlarla içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam edildiği açıklandı. DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “DSİ yatırımları; tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşımakta, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev görmektedir. Bu yatırımlar aynı zamanda sel gibi afetlere karşı da vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamaktır. DSİ tarafından hayata geçirilen yatırımlar yeni iş sahaları ve gelir getirici faaliyetlere zemin hazırlayarak ekonomik ve sosyal yaşama doğrudan ya da dolaylı olarak etki etmektedir” denildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; “Giresun ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki taşkın risklerini ciddi anlamda azaltmakta birlikte, vatandaşlarımız can ve mal kayıplarının da önüne geçmektedir” ‘Projenin Giresun ilimize hayırlı olmasını diliyorum’ Bu kapsamda, ‘Giresun İli Taşkın Sonrası Taşkın Hasarları’ işinin ihalesinin yapıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü hemşerimiz Kaya Yıldız, “Doğu Karadeniz ülkemizin en çok yağış alan bölgesi. Bu bölgede inşa ettiğimiz taşkın kontrol tesislerimiz son derece büyük önem arz etmektedir. Giresun ilimizde geçtiğimiz Ağustos ayında yaşadığımız taşkın afeti sonrasında, bu ilimizdeki yatırımlarımızı yoğunlaştırdık. 29.01.2021 tarihinde imzaladığımız Giresun İli Taşkın Sonrası Taşkın Hasarları işiyle birlikte, taşkın kontrol tesisi bulunmayan derelerimize bu tesislerimizi kazandırarak, Giresun genelinde taşkın risklerini azaltmış olacağız. Projenin Giresun ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.    
Giresunlu hemşehrimiz DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Giresun halkına müjde verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’a yapılan yatırımlarla içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam edildiği açıklandı.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “DSİ yatırımları; tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşımakta, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev görmektedir. Bu yatırımlar aynı zamanda sel gibi afetlere karşı da vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamaktır. DSİ tarafından hayata geçirilen yatırımlar yeni iş sahaları ve gelir getirici faaliyetlere zemin hazırlayarak ekonomik ve sosyal yaşama doğrudan ya da dolaylı olarak etki etmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; “Giresun ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki taşkın risklerini ciddi anlamda azaltmakta birlikte, vatandaşlarımız can ve mal kayıplarının da önüne geçmektedir”

‘Projenin Giresun ilimize hayırlı olmasını diliyorum’

Bu kapsamda, ‘Giresun İli Taşkın Sonrası Taşkın Hasarları’ işinin ihalesinin yapıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü hemşerimiz Kaya Yıldız, “Doğu Karadeniz ülkemizin en çok yağış alan bölgesi. Bu bölgede inşa ettiğimiz taşkın kontrol tesislerimiz son derece büyük önem arz etmektedir. Giresun ilimizde geçtiğimiz Ağustos ayında yaşadığımız taşkın afeti sonrasında, bu ilimizdeki yatırımlarımızı yoğunlaştırdık. 29.01.2021 tarihinde imzaladığımız Giresun İli Taşkın Sonrası Taşkın Hasarları işiyle birlikte, taşkın kontrol tesisi bulunmayan derelerimize bu tesislerimizi kazandırarak, Giresun genelinde taşkın risklerini azaltmış olacağız. Projenin Giresun ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.