Giresun’da 2024 yılında, minimum 500 bin ziyaretçi hedefi!

TURİZM 02.12.2023 - 22:56, Güncelleme: 02.12.2023 - 22:56 24867+ kez okundu.
 

Giresun’da 2024 yılında, minimum 500 bin ziyaretçi hedefi!

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Birlik Meclisi, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında bir araya geldi.
Giresun Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya, GİRTAB’ın yanı sıra Birlik Meclisi Üyesi Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Muhtarlar ve Üye Konaklama Tesisi Temsilcileride katıldı. Vali Serdengeçti toplantıda; GİRTAB'ın turizmdeki stratejik önemine vurgu yaparak, birliğin Giresun'a hizmet eden ve varlığını sürdüren bir kurum olduğunu; Bu noktada tüm paydaşların bir araya gelmesinin ve birlikte hareket etmenin önemine, GİRTAB'ın turizm alanında bir lokomotif olması gerektiğine ve özelliklemahalli idareler, özel idare, belediyeler ve girişimcilerin bir araya gelmesinin, birlikte başarılı projelere imza atmasında önemine değindi. Daha fazla çaba sarf edilmeli Turizmin Giresun için stratejik bir sektör olduğunu belirten Vali Serdengeçti, bu sektörün istihdam potansiyeliyle büyük bir güce sahip olduğunu ancak turizmdeki gelişmelerin olumlu yönde ilerlediğini, komşu illere kıyasla daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini belirtti. 2024 yılında minimum 500 bin ziyaretçi hedefi 2024 yılında minimum 500 bin ziyaretçi hedefiyle turizm potansiyelini artırma yolunda ilerlemenin gerekliliğine dikkat çeken Vali Serdengeçti, aynı zamanda Ada konusunun ve tarihi binaların turizme kazandırılması, Zeytinlik Mahallesi'nin planlı bir şekilde değerlendirilmesi gibi projelerin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Giresun'un turizmdeki değerini daha etkili bir şekilde ortaya koymak adına birlikte çalışmanın önemine değinen Vali Serdengeçti, bu projelerin başarısı için birliğin kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Mali konular detaylı bir şekilde ele alındı Gerçekleştirilen toplantıda 2024 mali yılı gelir-gider bütçesi, 2025-2026 bütçe tahminleri ve bütçe kararnamesi görüşülerek karara bağlandı. GİRTAB, turizm amaçlı işletmeye uygun alanların tahsis, kiralama veya ortak işletmecilik hakkını talep etme kararı aldı. Bu doğrultuda, Birlik Başkanı ve Birlik Encümenine görev ve yetki verilmesi kararı da alındı. Ayrıca, Birlik Başkanı'na kurum ve kuruluşlarla protokol yapma ve imzalama yetkisi ile 2024 yılında yurt dışı fuar ve organizasyonlara katılacak temsilcilerin belirlenmesi konuları da toplantıda görüşüldü. Toplantı, GİRTAB'ın turizmdeki yeni hedeflerini belirlemesi, konaklama kapasitesini artırması ve bölge turizmine daha fazla katkı sağlaması amacıyla yapılan değerlendirmelerle sona erdi.  
Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Birlik Meclisi, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında bir araya geldi.

Giresun Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya, GİRTAB’ın yanı sıra Birlik Meclisi Üyesi Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Muhtarlar ve Üye Konaklama Tesisi Temsilcileride katıldı.

Vali Serdengeçti toplantıda; GİRTAB'ın turizmdeki stratejik önemine vurgu yaparak, birliğin Giresun'a hizmet eden ve varlığını sürdüren bir kurum olduğunu; Bu noktada tüm paydaşların bir araya gelmesinin ve birlikte hareket etmenin önemine, GİRTAB'ın turizm alanında bir lokomotif olması gerektiğine ve özelliklemahalli idareler, özel idare, belediyeler ve girişimcilerin bir araya gelmesinin, birlikte başarılı projelere imza atmasında önemine değindi.

Daha fazla çaba sarf edilmeli
Turizmin Giresun için stratejik bir sektör olduğunu belirten Vali Serdengeçti, bu sektörün istihdam potansiyeliyle büyük bir güce sahip olduğunu ancak turizmdeki gelişmelerin olumlu yönde ilerlediğini, komşu illere kıyasla daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini belirtti.


2024 yılında minimum 500 bin ziyaretçi hedefi
2024 yılında minimum 500 bin ziyaretçi hedefiyle turizm potansiyelini artırma yolunda ilerlemenin gerekliliğine dikkat çeken Vali Serdengeçti, aynı zamanda Ada konusunun ve tarihi binaların turizme kazandırılması, Zeytinlik Mahallesi'nin planlı bir şekilde değerlendirilmesi gibi projelerin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Giresun'un turizmdeki değerini daha etkili bir şekilde ortaya koymak adına birlikte çalışmanın önemine değinen Vali Serdengeçti, bu projelerin başarısı için birliğin kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Mali konular detaylı bir şekilde ele alındı
Gerçekleştirilen toplantıda 2024 mali yılı gelir-gider bütçesi, 2025-2026 bütçe tahminleri ve bütçe kararnamesi görüşülerek karara bağlandı. GİRTAB, turizm amaçlı işletmeye uygun alanların tahsis, kiralama veya ortak işletmecilik hakkını talep etme kararı aldı. Bu doğrultuda, Birlik Başkanı ve Birlik Encümenine görev ve yetki verilmesi kararı da alındı.

Ayrıca, Birlik Başkanı'na kurum ve kuruluşlarla protokol yapma ve imzalama yetkisi ile 2024 yılında yurt dışı fuar ve organizasyonlara katılacak temsilcilerin belirlenmesi konuları da toplantıda görüşüldü.

Toplantı, GİRTAB'ın turizmdeki yeni hedeflerini belirlemesi, konaklama kapasitesini artırması ve bölge turizmine daha fazla katkı sağlaması amacıyla yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.