Giresun’da bir ürün daha tescillendi

GÜNDEM 26.12.2023 - 10:24, Güncelleme: 26.12.2023 - 10:43 18314+ kez okundu.
 

Giresun’da bir ürün daha tescillendi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği çerçevesinde, 2021 yılı içerisinde başlatılan Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı ve Giresun Simidi ile ilgili coğrafi işaret çalışmalarının sonuçları alınmaya başlandı.
Bu kapsamda; İl Müdürlüğünce yürütülen teknik çalışmalar neticesinde düzenlenen nihai rapor 02.06.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna sunularak ‘Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı’ ile ilgili coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı; Türk Patent ve Marka kurumun 23.03.2023 tarihli Resmi Bülteninde yayınlanarak, 1345 tescil numarası ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası adına tescil edildi. Böylece ‘Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı’, Giresun’da tescil ettirilen 13. Coğrafi İşaretli ürün oldu. Nasıl yapılıyor? Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı; kuru tel kadayıfın, tereyağı ve çifte kavrulup kıyılmış tescilli Giresun Tombul Fındığı ile pişirilmesi, inek sütü ve beyaz şekerden oluşan soğuk şerbetle tatlandırılıp dinlendirilmesi ve öğütülerek un haline getirilmiş Giresun Tombul Fındığı ile yoğrulması suretiyle üretilen tatlıdır. Helva kıvamında olup yaklaşık 8 x 9 cm ebadında kesilerek servisi yapılır. Günlük üretilip tüketilir. İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, “Giresun Simidi, Tirebolu Çayı, Yavuzkemal Fakaz Armudu, Giresun Kiraz Taflanı ve Giresun Kokulu Üzümü için de coğrafi işaret almaya yönelik çalışmaların da halen yoğun şekilde devam ettiğini” ifade etti.  
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği çerçevesinde, 2021 yılı içerisinde başlatılan Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı ve Giresun Simidi ile ilgili coğrafi işaret çalışmalarının sonuçları alınmaya başlandı.

Bu kapsamda; İl Müdürlüğünce yürütülen teknik çalışmalar neticesinde düzenlenen nihai rapor 02.06.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna sunularak ‘ Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı’ ile ilgili coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı; Türk Patent ve Marka kurumun 23.03.2023 tarihli Resmi Bülteninde yayınlanarak, 1345 tescil numarası ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası adına tescil edildi. Böylece ‘ Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı’, Giresun’da tescil ettirilen 13. Coğrafi İşaretli ürün oldu.

Nasıl yapılıyor?

Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı; kuru tel kadayıfın, tereyağı ve çifte kavrulup kıyılmış tescilli Giresun Tombul Fındığı ile pişirilmesi, inek sütü ve beyaz şekerden oluşan soğuk şerbetle tatlandırılıp dinlendirilmesi ve öğütülerek un haline getirilmiş Giresun Tombul Fındığı ile yoğrulması suretiyle üretilen tatlıdır. Helva kıvamında olup yaklaşık 8 x 9 cm ebadında kesilerek servisi yapılır. Günlük üretilip tüketilir.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, “ Giresun Simidi, Tirebolu Çayı, Yavuzkemal Fakaz Armudu, Giresun Kiraz Taflanı ve Giresun Kokulu Üzümü için de coğrafi işaret almaya yönelik çalışmaların da halen yoğun şekilde devam ettiğini” ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Erkan ali kuruca
(28.12.2023 07:40 - #74119)
Ne büyük bi haber
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.