Giresun’da İl Genel Meclisinde koltuk sayıları netleşti!

SİYASET 05.04.2024 - 17:39, Güncelleme: 05.04.2024 - 17:39 9822+ kez okundu.
 

Giresun’da İl Genel Meclisinde koltuk sayıları netleşti!

31 Mart seçimlerinde Giresun İl Genel Meclisi merkez üyelikleri için kullanılan oylar ve meclisin yeni dağılımı belli oldu.
Giresun’da İl Genel Meclisi’nin 40 kişiden oluşan üyeleri arasında 5 partiden isimler yer alıyor. Giresun’da 361 bin 334 seçmenden yaklaşık 275 bini İl Genel Meclisi için oy kullandı. İl Genel Meclisi üyeleri ve parti dağılımı kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti 23, CHP 10, MHP 5, Yeniden Refah Partisi 1 ve İyi Parti ise 1 il genel meclisi üyesi kazandı. Buna göre İl Genel Meclisi dağılımında AK Parti düştü, CHP ile MHP arttı. İLÇELERİN PARİLERE GÖRE ÜYE SAYILARI İlçelere göre İl Genel Meclisi’nin partilere göre üye dağılımı ise merkez ilçede AK Parti 2, CHP 3, Alucra’da AK Parti 1, MHP 1, Bulancak’ta AK Parti 2, CHP 2, Çamoluk’ta AK Parti 2, Çanakçı’da AK Parti 1, YRP 1, Dereli’de AK Parti 1, MHP 1, Doğankent’te AK Parti 1, MHP 1, Espiye’de AK Parti 2, CHP 1, Eynesil’de AK Parti 1, MHP 1, Görele’de AK Parti 2, CHP 1, Güce’de AK Parti 2, Keşap’ta AK Parti 1, CHP 1, Piraziz’de AK Parti 1, CHP 1, Şebinkarahisar’da AK Parti 1, MHP 1, Tirebolu’da AK Parti 2, İyi Parti 1, Yağlıdere’de AK Parti 1, MHP 1 İl Genel Meclisi üyesi aldı. Bu sonuçlara göre AK Parti’nin İl Genel Meclisi’nde bir önceki seçimlere göre 4 üyesi azalırken, CHP’nin 3, MHP’nin 1 üyesi arttı. İyi Parti ile Yeniden Refah Partisi ise ilk defa meclise 1’er üye kazandırdı.  
31 Mart seçimlerinde Giresun İl Genel Meclisi merkez üyelikleri için kullanılan oylar ve meclisin yeni dağılımı belli oldu.

Giresun’da İl Genel Meclisi’nin 40 kişiden oluşan üyeleri arasında 5 partiden isimler yer alıyor. Giresun’da 361 bin 334 seçmenden yaklaşık 275 bini İl Genel Meclisi için oy kullandı. İl Genel Meclisi üyeleri ve parti dağılımı kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti 23, CHP 10, MHP 5, Yeniden Refah Partisi 1 ve İyi Parti ise 1 il genel meclisi üyesi kazandı. Buna göre İl Genel Meclisi dağılımında AK Parti düştü, CHP ile MHP arttı.

İLÇELERİN PARİLERE GÖRE ÜYE SAYILARI

İlçelere göre İl Genel Meclisi’nin partilere göre üye dağılımı ise merkez ilçede AK Parti 2, CHP 3, Alucra’da AK Parti 1, MHP 1, Bulancak’ta AK Parti 2, CHP 2, Çamoluk’ta AK Parti 2, Çanakçı’da AK Parti 1, YRP 1, Dereli’de AK Parti 1, MHP 1, Doğankent’te AK Parti 1, MHP 1, Espiye’de AK Parti 2, CHP 1, Eynesil’de AK Parti 1, MHP 1, Görele’de AK Parti 2, CHP 1, Güce’de AK Parti 2, Keşap’ta AK Parti 1, CHP 1, Piraziz’de AK Parti 1, CHP 1, Şebinkarahisar’da AK Parti 1, MHP 1, Tirebolu’da AK Parti 2, İyi Parti 1, Yağlıdere’de AK Parti 1, MHP 1 İl Genel Meclisi üyesi aldı. Bu sonuçlara göre AK Parti’nin İl Genel Meclisi’nde bir önceki seçimlere göre 4 üyesi azalırken, CHP’nin 3, MHP’nin 1 üyesi arttı. İyi Parti ile Yeniden Refah Partisi ise ilk defa meclise 1’er üye kazandırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.