Giresun’da turizm çalışmaları artacak

GÜNDEM 19.01.2021 - 17:21, Güncelleme: 19.01.2021 - 17:23 3804+ kez okundu.
 

Giresun’da turizm çalışmaları artacak

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun Gazeteciler Derneğini (GGD) ziyaret ederek, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Öztürk yaptığı açıklamada; Giresun üzerinde ülke genelinde olduğu gibi yatırım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. AK Parti hakikaten 2002'de iktidara geldi. Bugün 2021 Ocak ayındayız. Ak Parti Türkiye'ye inanılmaz şeyler yaptı. Türkiye'yi adeta şantiye alanına çevirdi. Türkiye'nin altyapısını haritasını adeta yeniden düzenledi. Giresun il olarak hükümetimizin 81 vilayete yaptığı yatırımlar gibi Giresun olarak biz de bu payımızı en üst düzeyde milletimizin Giresun halkının hak ettiği düzeyde almak için özel gayret gösteriyoruz. Ulaşım, Sağlık, Eğitim, Spor, Kültür, Adalet gibi birçok konuda çalışmalar var. Ulaşımda Giresun'un temel hedef projeleri var. Bunlardan bir tanesi Güney Çevre Yolu bizim sahil trafiğini rahatlatacak şehrinde Güney Çevre Yolu yapılması ile bağlantı yollarıyla birlikte güneye doğru büyümesine katkı sağlayacak. Bu yola özel önem gösteriyoruz daha önce proje ihalesi yapılmıştı. Proje şu anda devam ediyor ve proje yapıldıkça yeni yeni şeyler ortaya çıkıyor. Onlar revize ediliyor zaman zaman itirazlar oluyor. itirazlarla ile ilgili süreçler devam ediyor. Bu yolu herkes kullanacak dolayısıyla hükümetimizin temel olarak bir an önce hayata geçirmek istediği projelerden bir tanesi bizim iş bölgelerinden ticari sosyal turistik ilişkilerimizi artıracak’ dedi. Projenin yöre ekonomisine büyük katkılar sunacağını ifade eden Öztürk, Giresun-Dereli arasındaki kısmın bu yıl tamamlanacağını aktardı.   Bölgede turizm potansiyelinin artırılması çalışmalarının da devam ettiğine vurgu yapan Öztürk, özellikle Mavi Göl, Göksu travertenleri, Kuzalan Tabiat Parkının bulunduğu Göksu Vadisinin turizmin gelişimine ciddi katkı sunacağını dile getirdi.   Öztürk, coğrafi işaret alan ürünler hakkından yaptığı açıklamada ‘Ürünlerimiz, değerlerimiz var. Çavuşlu ekmeğinin kıymetini hepimiz biliyoruz. Ama bunu teyit ettirmeden coğrafi işaret belgesi almadan kimse takip edemiyor. Geçenlerde coğrafi işaret belgesi alındı. Bu tescil işlemlerinde gösterdikleri gayret ve özveriden dolayı Görele Belediye başkanımızı ve Tarım İl Müdürlüğü kutluyorum. Benim de bildiğim ama aktif olarak onların resmi olarak yürüttüğü çalışmalar meyvesini verdi. Çavuşlu ekmeği tescil edildi. Bizim Çavuş ekmeği gibi nice değerlerimiz, ürünlerimiz var. Giresun’un 9 tane tescilli ürünü var ve tescil edilmeyi bekleyen ürünlerimizde mevcut isimleri şuanlık gizli kalsın’dedi. Canlı yayın videosunu izlemek için tıklayınız...
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun Gazeteciler Derneğini (GGD) ziyaret ederek, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Öztürk yaptığı açıklamada; Giresun üzerinde ülke genelinde olduğu gibi yatırım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. AK Parti hakikaten 2002'de iktidara geldi. Bugün 2021 Ocak ayındayız. Ak Parti Türkiye'ye inanılmaz şeyler yaptı. Türkiye'yi adeta şantiye alanına çevirdi. Türkiye'nin altyapısını haritasını adeta yeniden düzenledi. Giresun il olarak hükümetimizin 81 vilayete yaptığı yatırımlar gibi Giresun olarak biz de bu payımızı en üst düzeyde milletimizin Giresun halkının hak ettiği düzeyde almak için özel gayret gösteriyoruz. Ulaşım, Sağlık, Eğitim, Spor, Kültür, Adalet gibi birçok konuda çalışmalar var. Ulaşımda Giresun'un temel hedef projeleri var. Bunlardan bir tanesi Güney Çevre Yolu bizim sahil trafiğini rahatlatacak şehrinde Güney Çevre Yolu yapılması ile bağlantı yollarıyla birlikte güneye doğru büyümesine katkı sağlayacak. Bu yola özel önem gösteriyoruz daha önce proje ihalesi yapılmıştı. Proje şu anda devam ediyor ve proje yapıldıkça yeni yeni şeyler ortaya çıkıyor. Onlar revize ediliyor zaman zaman itirazlar oluyor. itirazlarla ile ilgili süreçler devam ediyor. Bu yolu herkes kullanacak dolayısıyla hükümetimizin temel olarak bir an önce hayata geçirmek istediği projelerden bir tanesi bizim iş bölgelerinden ticari sosyal turistik ilişkilerimizi artıracak’ dedi.

Projenin yöre ekonomisine büyük katkılar sunacağını ifade eden Öztürk, Giresun-Dereli arasındaki kısmın bu yıl tamamlanacağını aktardı.

 

Bölgede turizm potansiyelinin artırılması çalışmalarının da devam ettiğine vurgu yapan Öztürk, özellikle Mavi Göl, Göksu travertenleri, Kuzalan Tabiat Parkının bulunduğu Göksu Vadisinin turizmin gelişimine ciddi katkı sunacağını dile getirdi.

 

Öztürk, coğrafi işaret alan ürünler hakkından yaptığı açıklamada ‘Ürünlerimiz, değerlerimiz var. Çavuşlu ekmeğinin kıymetini hepimiz biliyoruz. Ama bunu teyit ettirmeden coğrafi işaret belgesi almadan kimse takip edemiyor. Geçenlerde coğrafi işaret belgesi alındı. Bu tescil işlemlerinde gösterdikleri gayret ve özveriden dolayı Görele Belediye başkanımızı ve Tarım İl Müdürlüğü kutluyorum. Benim de bildiğim ama aktif olarak onların resmi olarak yürüttüğü çalışmalar meyvesini verdi. Çavuşlu ekmeği tescil edildi. Bizim Çavuş ekmeği gibi nice değerlerimiz, ürünlerimiz var. Giresun’un 9 tane tescilli ürünü var ve tescil edilmeyi bekleyen ürünlerimizde mevcut isimleri şuanlık gizli kalsın’dedi.

Canlı yayın videosunu izlemek için tıklayınız...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.