GİRESUN’LU KENAN'DAN 54 YIL SONRA BİR İLK!

SPOR 12.10.2020 - 17:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3901+ kez okundu.
 

GİRESUN’LU KENAN'DAN 54 YIL SONRA BİR İLK!

UEFA Uluslar Ligi'nde mücadele eden A Milli Takım'ımız, B Ligi 3. Grup üçüncü maçında Rusya'ya konuk oldu.
Macaristan ile oynanan mücadeleden mağlup ayrılan milliler Rusya’da, ilk yarıyı 1-0 mağlup tamamladı. Milli Takım, 62. dakikada Kenan Karaman'ın attığı golle eşitliği sağladı. Hakan Çalhanoğlu'nun duran topta arka direğe doğru yaptığı ortayı Merih Demiral tek vuruşla indirdi, Kenan Karaman da boş kaleye dokundu ve golünü attı.  Karşılaşmada başka gol olmayınca Milli takım, Rusya ile1-1 berabere kaldı. Milli Takım'ımız, gruptaki 4. maçında Sırbistan ile karşılaşacak. Kenan Karaman, UEFA Uluslar Ligi B Ligi Grup 3'te Rusya deplasmanında attığı golle yıllar sonra bir ilki başardı.   OPTA'nın verdiği bilgiye göre Ekim 1966'dan (Ayhan Elmastaşoğlu) bu yana Türkiye formasıyla Sovyetler Birliği/Rusya'ya deplasmanda gol atan ilk oyuncu, Kenan Karaman oldu.    KENAN KARAMAN KİMDİR? 5 Mart 1994 Almanya Stutgart doğumlu Kenan Karaman aslen Giresun Espiye’lidir.  Kenan Karaman Almanya'da yetişmiş Türk millî futbolcudur. Fortuna Düsseldorf forması giymektedir. KENAN KARAMAN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI? Futbola 2000 yılında yerel takımlardan MTV Stuttgart'ta başladı. 5 sene sonra ise şehrin en büyük takımı VfB Stuttgart altyapısına geçti. İki sene burada forma giydikten sonra teknik direktörlerle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle şehrin ikinci büyük takımı Stuttgart Kickers altyapısına geçti. 2008'de ise TSG 1899 Hoffenheim altyapısına transfer oldu. 2009 yılında Hoffenheim'ın U-17 takımında forma giydi. 2010-11 sezonunda 25 maçta 14 gol atarak Güney-Güneybatı grubunun gol kralı olup Hoffenheim'ı Almanya finallerine taşıdı. Sonraki sezon ise U-19 forması giymeye başladı. 12 Nisan 2012'de dördüncü ligde mücadele eden TSG 1899 Hoffenheim II'nin 1.FC Nürnberg II ile oynadığı maçta ilk profesyonel maçına çıktı. Sonraki sezon 22 Ağustos 2012'de FSV Frankfurt II'yi 3-0 yendikleri maçta 1 gol 1 asist ile oynayarak ilk istatistiklerini kaydetti. 3 Aralık 2013'te Schalke 04 ile oynanan DFB-Pokal maçında Markus Gisdol tarafından Hoffenheim kadrosuna ilk kez alındı. Daha sonra bir kez de Bundesliga maçı kadrosuna alınan futbolcu, 2 Mart 2014'te VfL Wolfsburg karşısında 88. dakikada Roberto Firmino'nun yerine oyuna girerek ilk maçına çıkmış oldu. MİLLİ TAKIM KARİYERİ 2012'de Valentin Granatkin turnuvasına katılan Türkiye U-18 kadrosuna çağrıldı. Türkiye'nin üçüncü olduğu turnuvada 2 gol attı. Aynı yıl U-19, U-20 ve Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımında da forma giydi. KENAN KARAMAN HANGİ MEVKİDE OYNUYOR? Tecrübeli oyuncu santrafor mevkiinde oynuyor. Aynı zamanda forvet arkasında da görev yapabiliyor.
UEFA Uluslar Ligi'nde mücadele eden A Milli Takım'ımız, B Ligi 3. Grup üçüncü maçında Rusya'ya konuk oldu.

Macaristan ile oynanan mücadeleden mağlup ayrılan milliler Rusya’da, ilk yarıyı 1-0 mağlup tamamladı. Milli Takım, 62. dakikada Kenan Karaman'ın attığı golle eşitliği sağladı. Hakan Çalhanoğlu'nun duran topta arka direğe doğru yaptığı ortayı Merih Demiral tek vuruşla indirdi, Kenan Karaman da boş kaleye dokundu ve golünü attı.  Karşılaşmada başka gol olmayınca Milli takım, Rusya ile1-1 berabere kaldı. Milli Takım'ımız, gruptaki 4. maçında Sırbistan ile karşılaşacak. Kenan Karaman, UEFA Uluslar Ligi B Ligi Grup 3'te Rusya deplasmanında attığı golle yıllar sonra bir ilki başardı.

 

OPTA'nın verdiği bilgiye göre Ekim 1966'dan (Ayhan Elmastaşoğlu) bu yana Türkiye formasıyla Sovyetler Birliği/Rusya'ya deplasmanda gol atan ilk oyuncu, Kenan Karaman oldu. 

 

KENAN KARAMAN KİMDİR?

5 Mart 1994 Almanya Stutgart doğumlu Kenan Karaman aslen Giresun Espiye’lidir.  Kenan Karaman Almanya'da yetişmiş Türk millî futbolcudur. Fortuna Düsseldorf forması giymektedir.

KENAN KARAMAN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Futbola 2000 yılında yerel takımlardan MTV Stuttgart'ta başladı. 5 sene sonra ise şehrin en büyük takımı VfB Stuttgart altyapısına geçti. İki sene burada forma giydikten sonra teknik direktörlerle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle şehrin ikinci büyük takımı Stuttgart Kickers altyapısına geçti. 2008'de ise TSG 1899 Hoffenheim altyapısına transfer oldu. 2009 yılında Hoffenheim'ın U-17 takımında forma giydi. 2010-11 sezonunda 25 maçta 14 gol atarak Güney-Güneybatı grubunun gol kralı olup Hoffenheim'ı Almanya finallerine taşıdı. Sonraki sezon ise U-19 forması giymeye başladı.

12 Nisan 2012'de dördüncü ligde mücadele eden TSG 1899 Hoffenheim II'nin 1.FC Nürnberg II ile oynadığı maçta ilk profesyonel maçına çıktı. Sonraki sezon 22 Ağustos 2012'de FSV Frankfurt II'yi 3-0 yendikleri maçta 1 gol 1 asist ile oynayarak ilk istatistiklerini kaydetti.

3 Aralık 2013'te Schalke 04 ile oynanan DFB-Pokal maçında Markus Gisdol tarafından Hoffenheim kadrosuna ilk kez alındı. Daha sonra bir kez de Bundesliga maçı kadrosuna alınan futbolcu, 2 Mart 2014'te VfL Wolfsburg karşısında 88. dakikada Roberto Firmino'nun yerine oyuna girerek ilk maçına çıkmış oldu.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

2012'de Valentin Granatkin turnuvasına katılan Türkiye U-18 kadrosuna çağrıldı. Türkiye'nin üçüncü olduğu turnuvada 2 gol attı. Aynı yıl U-19, U-20 ve Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımında da forma giydi.

KENAN KARAMAN HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Tecrübeli oyuncu santrafor mevkiinde oynuyor. Aynı zamanda forvet arkasında da görev yapabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.