Giresun'un çay markası konkordato ilan etti!

EKONOMİ 20.04.2024 - 01:07, Güncelleme: 20.04.2024 - 01:07 4509 kez okundu.
 

Giresun'un çay markası konkordato ilan etti!

Uzun yıllardır çay sektöründe faaliyet gösteren ve Giresun'un yanı sıra Türkiye'nin de önde gelen markalarından biri olan Tirebolu 42, içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.
Giresun'un yanı sıra Türkiye'nin de önde gelen çay markalarından biri olan Tirebolu 42 içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz sebebiyle konkordato başvurusunda bulundu. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kabul edilen konkordato talebiyle birlikte şirkete 1 yıl süre tanındı. Bu süre zarfında alacaklılar tarafından herhangi bir icra takibi yapılamayacak. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebiyle ilgili olarak şu duyuruyu yaptı: “Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin konkordato talebi üzerine açılan ve mahkememizde görülen konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü kayıtlarında 485886-5 numarasıyla yer alan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında, İİK’nın 289. maddesi gereğince, 19/03/2024 tarihinden itibaren kesin bir yıl süreyle mühlet verilmiştir.” Tirebolu 42'nin konkordato ilan etmesi, Giresun ve Türkiye çay sektöründe endişe yarattı. Şirketin bu zor durumdan nasıl kurtulacağı ve geleceğe dair planları merak konusu.
Uzun yıllardır çay sektöründe faaliyet gösteren ve Giresun'un yanı sıra Türkiye'nin de önde gelen markalarından biri olan Tirebolu 42, içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.

Giresun'un yanı sıra Türkiye'nin de önde gelen çay markalarından biri olan Tirebolu 42 içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz sebebiyle konkordato başvurusunda bulundu.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kabul edilen konkordato talebiyle birlikte şirkete 1 yıl süre tanındı. Bu süre zarfında alacaklılar tarafından herhangi bir icra takibi yapılamayacak.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebiyle ilgili olarak şu duyuruyu yaptı:

Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin konkordato talebi üzerine açılan ve mahkememizde görülen konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü kayıtlarında 485886-5 numarasıyla yer alan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında, İİK’nın 289. maddesi gereğince, 19/03/2024 tarihinden itibaren kesin bir yıl süreyle mühlet verilmiştir.”

Tirebolu 42'nin konkordato ilan etmesi, Giresun ve Türkiye çay sektöründe endişe yarattı. Şirketin bu zor durumdan nasıl kurtulacağı ve geleceğe dair planları merak konusu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.