2. OSB, Giresun’un yükselen değeri olacak

GÜNDEM 11.01.2018 - 17:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2556+ kez okundu.
 

2. OSB, Giresun’un yükselen değeri olacak

Bulancak Pazarsuyu mevkiinde yapımı devam eden Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin,
Şimdiden Giresun ekonomisinin yükselen değeri olduğunu belirten Bulancak Belediye Başkanı ve Giresun 2. OSB Yönetim Kurulu Başkan V. Recep Yakar, "Tamamlandığında 5 bin ile 7 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bölge sadece bu açıdan bakıldığında bile Giresun’a ciddi anlamda ekonomik katkı sağlayacaktır" dedi. Bir yandan alt yapı çalışmaları devam ederken, diğer yandan bölgede faaliyet gösterecek fabrikalar ve işletmelerin bir bir yükselmeye başladığına dikkat çeken Yakar, "2. OSB gerek konumu, gerek ulaşılabilirliği ve donanımlı alt yapısı ile ciddi anlamda yatırımcıların ilgisini çeken bir bölgedir. Türkiye’nin en büyük biyolojik yakıt fabrikası (sıkıştırılmış pelet) BİOAK yatırımını tamamlamış ve bölgemizin ilk fabrikası olarak üretim yapmaya başlamıştır. Yine ülkemizin en büyük konfeksiyon ihracat firmalarından ÜNİTEX Tekstil, yeni yatırımları için bölgemizi tercih etmiş ve en büyük yatırımcı olarak yerini almıştır. Faaliyete geçtiğinde 600 kişilik istihdamıyla başta Bulancak olmak üzere bölge ekonomisine katkıları büyük olacaktır. Ülkemizin en köklü Tarımsal kuruluşlarından olan ve bölgemizin en önemli ürünü olan Fındığın en güçlü kuruluşlarından FİSKOBİRLİK’e 25 bin m2 arsa tahsisi tamamlanmıştır. FİSKOBİRLİK, 30 milyon TL’lik yeni yatırımıyla bölgenin en güçlülerinden olacak ve bölgemizin ürünü olan fındığın değer kazanmasına katkı sağlayacaktır. Böylece bölgesel ürüne yönelik yatırımlarında bölgemizde yer bulamadığı söylentilerinin de önüne geçilmiş oldu" dedi. GİRSAN'DA OSB'DE YERİNİ ALDI Başkan Yakar, açıklamasında; "Bölgemizin ve ülkemizin en büyük ve önemli silah üreticilerinden GİRSAN Silah fabrikası da 2. OSB içindeki yerini almış ve yatırımlarını buraya kaydırmak için çalışmalarına başlamıştır. Daha birçok yatırımcımız bölgemizde yatırımlarına start vermiş ve tesisler yükselmeye başlamıştır. Tüm yatırımlar hayata geçtiğinde 2. OSB Giresun ekonomisinin en önemli yapısı haline gelecek ve yükselen değeri olacaktır” diye konuştu. ALT YAPISIYLA DA KATKI SAĞLAYACAK 2. OSB’nin alt yapısıyla da bölgeye büyük katkısı olacağına dikkat çeken Başkan Yakar, “Gelecek ve hayata geçecek yatırımlarla bölgeye büyük katma değer sağlaması beklenen 2. OSB, alt yapı yatırımlarıyla da bölgeye can verecek. Bölgenin ihtiyacı olarak planlanan ve tesis edilen Doğalgaz ve elektrik alt yapısı aynı zamanda Bulancak ve Piraziz başta olmak üzere yakın çevresinin enerji ihtiyaçlarına da büyük katkı sağlayacak ve tüm sorunları ortadan kaldıracaktır. Bölgede bir taraftan yatırımlar hızla yükselirken bir taraftan da alt yapı çalışmaları da hızla sürdürülmektedir” dedi.
Bulancak Pazarsuyu mevkiinde yapımı devam eden Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin,

Şimdiden Giresun ekonomisinin yükselen değeri olduğunu belirten Bulancak Belediye Başkanı ve Giresun 2. OSB Yönetim Kurulu Başkan V. Recep Yakar, "Tamamlandığında 5 bin ile 7 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bölge sadece bu açıdan bakıldığında bile Giresun’a ciddi anlamda ekonomik katkı sağlayacaktır" dedi.

Bir yandan alt yapı çalışmaları devam ederken, diğer yandan bölgede faaliyet gösterecek fabrikalar ve işletmelerin bir bir yükselmeye başladığına dikkat çeken Yakar, "2. OSB gerek konumu, gerek ulaşılabilirliği ve donanımlı alt yapısı ile ciddi anlamda yatırımcıların ilgisini çeken bir bölgedir.

Türkiye’nin en büyük biyolojik yakıt fabrikası (sıkıştırılmış pelet) BİOAK yatırımını tamamlamış ve bölgemizin ilk fabrikası olarak üretim yapmaya başlamıştır. Yine ülkemizin en büyük konfeksiyon ihracat firmalarından ÜNİTEX Tekstil, yeni yatırımları için bölgemizi tercih etmiş ve en büyük yatırımcı olarak yerini almıştır. Faaliyete geçtiğinde 600 kişilik istihdamıyla başta Bulancak olmak üzere bölge ekonomisine katkıları büyük olacaktır. Ülkemizin en köklü Tarımsal kuruluşlarından olan ve bölgemizin en önemli ürünü olan Fındığın en güçlü kuruluşlarından FİSKOBİRLİK’e 25 bin m2 arsa tahsisi tamamlanmıştır. FİSKOBİRLİK, 30 milyon TL’lik yeni yatırımıyla bölgenin en güçlülerinden olacak ve bölgemizin ürünü olan fındığın değer kazanmasına katkı sağlayacaktır. Böylece bölgesel ürüne yönelik yatırımlarında bölgemizde yer bulamadığı söylentilerinin de önüne geçilmiş oldu" dedi.

GİRSAN'DA OSB'DE YERİNİ ALDI

Başkan Yakar, açıklamasında; "Bölgemizin ve ülkemizin en büyük ve önemli silah üreticilerinden GİRSAN Silah fabrikası da 2. OSB içindeki yerini almış ve yatırımlarını buraya kaydırmak için çalışmalarına başlamıştır. Daha birçok yatırımcımız bölgemizde yatırımlarına start vermiş ve tesisler yükselmeye başlamıştır. Tüm yatırımlar hayata geçtiğinde 2. OSB Giresun ekonomisinin en önemli yapısı haline gelecek ve yükselen değeri olacaktır” diye konuştu.

ALT YAPISIYLA DA KATKI SAĞLAYACAK

2. OSB’nin alt yapısıyla da bölgeye büyük katkısı olacağına dikkat çeken Başkan Yakar, “Gelecek ve hayata geçecek yatırımlarla bölgeye büyük katma değer sağlaması beklenen 2. OSB, alt yapı yatırımlarıyla da bölgeye can verecek. Bölgenin ihtiyacı olarak planlanan ve tesis edilen Doğalgaz ve elektrik alt yapısı aynı zamanda Bulancak ve Piraziz başta olmak üzere yakın çevresinin enerji ihtiyaçlarına da büyük katkı sağlayacak ve tüm sorunları ortadan kaldıracaktır. Bölgede bir taraftan yatırımlar hızla yükselirken bir taraftan da alt yapı çalışmaları da hızla sürdürülmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.