Mimarlar Odası Arkeolojik kazı alanına gezi yaptı

YAŞAM 06.10.2016 - 18:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2054+ kez okundu.
 

Mimarlar Odası Arkeolojik kazı alanına gezi yaptı

'Dünya Mimarlık Günü' programı dahilinde Mimarlar Odası Giresun Şubesi 1 Ekim 2016 Cumartesi günü üyelerinin katılımı ile Giresun Adası Arkeolojik kazı alanına Teknik Gezi düzenlediler.
Arkeolojik kazı alanında yapılan kazı çalışmaları ve kazı sonrası gün yüzüne çıkarılan eserlerle ilgili olarak, Celal BAYAR Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi; Yrd. Doç. Dr. Gazenfer İltar üyelerimize teknik açıklama ve bilgilendirmeler yaparak, geziye katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci'de Giresun Adasının tarihçesi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Mimarlar Odası Giresun Şubesi Giresun'da yapılan arkeolojik kazıları desteklediklerini açıklayarak, arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettirilmesi ile şehrimizin yer altı zenginliklerinin de gün yüzüne çıkartılması ilimiz turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirttiler.Mimarlar Odası, Giresun Adası Arkeolojik kazı alanına yapılan Teknik Geziye katılan; İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci’ye ve kazı alanında yapılan çalışmalar ile ilgili teknik bilgileri bize aktaran, Celal Bayar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gazenfer İltar’a teşekkür ettiler.  
'Dünya Mimarlık Günü' programı dahilinde Mimarlar Odası Giresun Şubesi 1 Ekim 2016 Cumartesi günü üyelerinin katılımı ile Giresun Adası Arkeolojik kazı alanına Teknik Gezi düzenlediler.
Arkeolojik kazı alanında yapılan kazı çalışmaları ve kazı sonrası gün yüzüne çıkarılan eserlerle ilgili olarak, Celal BAYAR Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi; Yrd. Doç. Dr. Gazenfer İltar üyelerimize teknik açıklama ve bilgilendirmeler yaparak, geziye katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci'de Giresun Adasının tarihçesi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Mimarlar Odası Giresun Şubesi Giresun'da yapılan arkeolojik kazıları desteklediklerini açıklayarak, arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettirilmesi ile şehrimizin yer altı zenginliklerinin de gün yüzüne çıkartılması ilimiz turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirttiler.
Mimarlar Odası, Giresun Adası Arkeolojik kazı alanına yapılan Teknik Geziye katılan; İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci’ye ve kazı alanında yapılan çalışmalar ile ilgili teknik bilgileri bize aktaran, Celal Bayar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gazenfer İltar’a teşekkür ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.