Ne oldu da fiyat geriledi?

EKONOMİ 17.10.2016 - 18:42, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3119+ kez okundu.
 

Ne oldu da fiyat geriledi?

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan,...
...fındık ve fındık üreticisinin hakkını kim rahatsız olursa olsun savunmaya devam edeceklerini, tek amaçlarının üreticinin alın teri olduğunu ifade etti.Başkan Karan, şuanda serbest piyasada fındık fiyatının bu yılki maliyetin altında işlem gördüğünü kaydetti.Anlam verilemeyen bir şekilde fındık fiyatının akşamdan sabaha düşüş gösterdiği belirten Karan, fındık fiyatı üzerinde oynanan senaryonun sürdüğünü söyledi. Karan yaptığı değerlendirmede, "Eylül ayı ihracat rakamlarına bakıldığında ihracatçı ve tekelci firmaların fındıkta oyunları devam ediyor. Yapmış oldukları kontraları bir ay öteleyen ve Avrupalı alıcılara ‘siz bir ay yeni kontrat yapmayın ve yüksek fiyat teklif etmeyin, fiyatları düşürelim ondan sonra yeni alım yaparsınız' şeklinde söylemde bulundukları yönünde duyumlar almaktayız. Bu da açıkça piyasada bir baskı unsuru oluşturulduğunu doğruluyor. Yeni sezona 12 bandından başlayan ve 15 liranın üzerine kadar çıkan fındık fiyatı ne oldu son 15-20 gün içerisinde 2.5, 3 lira birden geri geldi? Fındık fiyatını kontrol altında tutmaya çalışan ve ne yazık ki, belirleyenlere geçe vahimi geliyor, çünkü akşamdan sabaha fiyat düşüyor. Belki de Cumhuriyet tarihinin en düşük rekoltesinin yaşandığı bir sezonda bu yapılanlar üreticilere Allahtan reva mıdır?" dedi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan,...
...fındık ve fındık üreticisinin hakkını kim rahatsız olursa olsun savunmaya devam edeceklerini, tek amaçlarının üreticinin alın teri olduğunu ifade etti.
Başkan Karan, şuanda serbest piyasada fındık fiyatının bu yılki maliyetin altında işlem gördüğünü kaydetti.
Anlam verilemeyen bir şekilde fındık fiyatının akşamdan sabaha düşüş gösterdiği belirten Karan, fındık fiyatı üzerinde oynanan senaryonun sürdüğünü söyledi. Karan yaptığı değerlendirmede, "Eylül ayı ihracat rakamlarına bakıldığında ihracatçı ve tekelci firmaların fındıkta oyunları devam ediyor. Yapmış oldukları kontraları bir ay öteleyen ve Avrupalı alıcılara ‘siz bir ay yeni kontrat yapmayın ve yüksek fiyat teklif etmeyin, fiyatları düşürelim ondan sonra yeni alım yaparsınız' şeklinde söylemde bulundukları yönünde duyumlar almaktayız. Bu da açıkça piyasada bir baskı unsuru oluşturulduğunu doğruluyor. Yeni sezona 12 bandından başlayan ve 15 liranın üzerine kadar çıkan fındık fiyatı ne oldu son 15-20 gün içerisinde 2.5, 3 lira birden geri geldi? Fındık fiyatını kontrol altında tutmaya çalışan ve ne yazık ki, belirleyenlere geçe vahimi geliyor, çünkü akşamdan sabaha fiyat düşüyor. Belki de Cumhuriyet tarihinin en düşük rekoltesinin yaşandığı bir sezonda bu yapılanlar üreticilere Allahtan reva mıdır?" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.