30'u Bulancaklı 65 hafız icazet aldı

GÜNDEM 17.10.2016 - 18:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2975+ kez okundu.
 

30'u Bulancaklı 65 hafız icazet aldı

Giresun Müftülüğü tarafından 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda,...
....Giresun'un ilçelerindeki Kur’an Kurslarında hafızlıklarını tamamlamış  talebeler için toplu hafızlık İcazet merasim gerçekleştirildi. Küçük hafız adaylarının ve hafız hocaların salona girişi ile başlayan program Ballıca Cami İmam Hatibi Aydın Kılıç'ın Aşrı Şerif okuması sonrası Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral'ın konuşması ile devam etti. Müftü Oral konuşmasında, "Meclisimize şeref verdiniz, bereket getirdiniz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Giresun İl Müftüsü olarak kısaca Giresun'umuzda ki Kuran hizmetlerinden bahsetmek istiyorum. Giresun'umuzda Kuran hizmetleri noktasında bizim en geniş manada hizmet verdiğimiz alan yaz kuran kurslarıdır. Yani biz Giresun'umuzda Kuran öğretim noktasında en çok ulaştığımız hedef kitle yaz kuran kurslarında ulaştığımız kitledir. Hedef kitleye ulaşmada Türkiye'nin ilk on ili içindeyiz. Yedinci sıradayız. Yine bizim kuran eğitimi noktasında en çok ulaştığımız kitlelerden bir tanesi de yüzüne okuma kurslarımız Giresun'umuz da bir eğitim döneminde yaklaşık 8 bin hanım kardeşimize kuran eğitimi veriliyor. Türkiye'de de kuran okuma noktasında erkeklerin oranı yüzde 35'de hanımların  ise Kur'an-ı okuma oranı yüzde ellilerde hanımlar bu konuda beyleri geçmişler. Kuran'ı okuma noktasında bir projemiz daha 4-6 yaş kurslarımızda da bu yıl bir atak yaptık. 4 ilçemiz hariç bütün ilçelerimizde bu kurslarımızı açtık. 4-6 yaş gurubundan toplamda 600 tane şuanda kuran öğrencimiz var. Bir projemiz daha var. Oda bugünkü toplanmış olduğumuz bu meclis yani hafızlık kurslarımız. Bu kurslarımız iki bölüm İmam Hatip orta kısmındaki öğrencilerimize yönelik onların meyvelerini seneye alacağız inşallah. Onların belki seneye yarıya yakın kısmını hafız yapmış olcağız. Bu sene farklı bir uygulama yaptık. Bu seneye kadar Bulancak ilçemiz tabi ki haklıdır. Bulanacağımızda uzun yıllar kuran hizmeti yapılmış, orada bir emek var dolaysıyla onlarda haklı olarak diyorlardı ki 65 tane hafızımız var bunların otuzu Bulancak hafızı, tabi hakları var ayrı bir program yapmaya yine yaparlar inşallah. Ama biz bugün bir ve beraber olmak zorundayız. Biz Bulancak'la Espiye ,Eynesil, Görele, Çamoluk, Şebinkarahisar'la Piraziz'le bir  olmak zorundayız. Biz Giresun olmak zorundayız, biz Türkiye olmak zorundayız. Bunun için fedakarlık gösterdiklerinden dolayı  birlik de program icra etmeye katkı sunduklarından dolayı başta Nuri Genç hocamız olmak üzere Bulancak İlçe Müftümüz Bahtiyar Taranoğlu hocamıza, onun ekibine, kuran kursu öğreticilerimize imam hatiplerimiz ve bu hafız yavrularımıza emek vermiş hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.İl Müftüsü Oral'ın konuşması sonrası bölgenin kanaat önderlerinden Nuri Genç hoca ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Civelek de günün anlam ve önemine yönelik birer konuşma gerçekletirdiler.Konuşmalar sonrası İmam Hatip orta okulu öğrencileri tarafından gösteri gerçekleştirildi. Tören, öğrencilerin taç giymeleri ve hafızlık diplomalarını almaları ile sona erdi.     
Giresun Müftülüğü tarafından 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda,...
....Giresun'un ilçelerindeki Kur’an Kurslarında hafızlıklarını tamamlamış  talebeler için toplu hafızlık İcazet merasim gerçekleştirildi. Küçük hafız adaylarının ve hafız hocaların salona girişi ile başlayan program Ballıca Cami İmam Hatibi Aydın Kılıç'ın Aşrı Şerif okuması sonrası Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral'ın konuşması ile devam etti. Müftü Oral konuşmasında, "Meclisimize şeref verdiniz, bereket getirdiniz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Giresun İl Müftüsü olarak kısaca Giresun'umuzda ki Kuran hizmetlerinden bahsetmek istiyorum. Giresun'umuzda Kuran hizmetleri noktasında bizim en geniş manada hizmet verdiğimiz alan yaz kuran kurslarıdır. Yani biz Giresun'umuzda Kuran öğretim noktasında en çok ulaştığımız hedef kitle yaz kuran kurslarında ulaştığımız kitledir. Hedef kitleye ulaşmada Türkiye'nin ilk on ili içindeyiz. Yedinci sıradayız. Yine bizim kuran eğitimi noktasında en çok ulaştığımız kitlelerden bir tanesi de yüzüne okuma kurslarımız Giresun'umuz da bir eğitim döneminde yaklaşık 8 bin hanım kardeşimize kuran eğitimi veriliyor. Türkiye'de de kuran okuma noktasında erkeklerin oranı yüzde 35'de hanımların  ise Kur'an-ı okuma oranı yüzde ellilerde hanımlar bu konuda beyleri geçmişler. Kuran'ı okuma noktasında bir projemiz daha 4-6 yaş kurslarımızda da bu yıl bir atak yaptık. 4 ilçemiz hariç bütün ilçelerimizde bu kurslarımızı açtık. 4-6 yaş gurubundan toplamda 600 tane şuanda kuran öğrencimiz var. Bir projemiz daha var. Oda bugünkü toplanmış olduğumuz bu meclis yani hafızlık kurslarımız. Bu kurslarımız iki bölüm İmam Hatip orta kısmındaki öğrencilerimize yönelik onların meyvelerini seneye alacağız inşallah. Onların belki seneye yarıya yakın kısmını hafız yapmış olcağız. Bu sene farklı bir uygulama yaptık. Bu seneye kadar Bulancak ilçemiz tabi ki haklıdır. Bulanacağımızda uzun yıllar kuran hizmeti yapılmış, orada bir emek var dolaysıyla onlarda haklı olarak diyorlardı ki 65 tane hafızımız var bunların otuzu Bulancak hafızı, tabi hakları var ayrı bir program yapmaya yine yaparlar inşallah. Ama biz bugün bir ve beraber olmak zorundayız. Biz Bulancak'la Espiye ,Eynesil, Görele, Çamoluk, Şebinkarahisar'la Piraziz'le bir  olmak zorundayız. Biz Giresun olmak zorundayız, biz Türkiye olmak zorundayız. Bunun için fedakarlık gösterdiklerinden dolayı  birlik de program icra etmeye katkı sunduklarından dolayı başta Nuri Genç hocamız olmak üzere Bulancak İlçe Müftümüz Bahtiyar Taranoğlu hocamıza, onun ekibine, kuran kursu öğreticilerimize imam hatiplerimiz ve bu hafız yavrularımıza emek vermiş hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
İl Müftüsü Oral'ın konuşması sonrası bölgenin kanaat önderlerinden Nuri Genç hoca ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Civelek de günün anlam ve önemine yönelik birer konuşma gerçekletirdiler.
Konuşmalar sonrası İmam Hatip orta okulu öğrencileri tarafından gösteri gerçekleştirildi. Tören, öğrencilerin taç giymeleri ve hafızlık diplomalarını almaları ile sona erdi.

    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.