Fındığımız sabote edilmeye çalışılıyor

SİYASET 20.10.2016 - 18:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2406+ kez okundu.
 

Fındığımız sabote edilmeye çalışılıyor

İtalyan Tarımcılar Federasyonu’nun, Türk fındığını en yüksek riskli ürün ilan etmesine bir tepki de Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk'ten geldi.
Söz konusu açıklamanın Türk fındığı, Türk tarımı ve hatta Türk ihracatını sabote etmeye yönelik maksatlı bir açıklama olduğunu dile getiren Öztürk, "Soruyorum İtalyanlara, 2016’da dünyanın dört bir yanına ihraç edilen milli ürünümüz fındıktan bir gram bile geriye dönmüş müdür?  Şayet dönmediyse bu açıklamaların nedeni nedir? İtalyan Tarımcılar Federasyonu derhal özür dilemeli ve açıklamasını geri çekmelidir. Aksi takdirde bu açıklamaların maksatlı olduğu iddiaları gerçeğe dönmüş olacaktır" dedi.İtalya’ya Türk fındığı ithalatının 2015 yılında yüzde 47 artarak 295 Milyon Avroya ulaştığını ve tarihi bir rekor kırıldığını hatırlatan Milletvekili Öztürk, iddiaların Türk fındığının en fazla tercih edilmesinden kaynaklanan kıskançlığın bir sonucu olabileceğini vurguladı. 
İtalyan Tarımcılar Federasyonu’nun, Türk fındığını en yüksek riskli ürün ilan etmesine bir tepki de Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk'ten geldi.
Söz konusu açıklamanın Türk fındığı, Türk tarımı ve hatta Türk ihracatını sabote etmeye yönelik maksatlı bir açıklama olduğunu dile getiren Öztürk, "Soruyorum İtalyanlara, 2016’da dünyanın dört bir yanına ihraç edilen milli ürünümüz fındıktan bir gram bile geriye dönmüş müdür?  Şayet dönmediyse bu açıklamaların nedeni nedir? İtalyan Tarımcılar Federasyonu derhal özür dilemeli ve açıklamasını geri çekmelidir. Aksi takdirde bu açıklamaların maksatlı olduğu iddiaları gerçeğe dönmüş olacaktır" dedi.
İtalya’ya Türk fındığı ithalatının 2015 yılında yüzde 47 artarak 295 Milyon Avroya ulaştığını ve tarihi bir rekor kırıldığını hatırlatan Milletvekili Öztürk, iddiaların Türk fındığının en fazla tercih edilmesinden kaynaklanan kıskançlığın bir sonucu olabileceğini vurguladı. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.