ANAYASA'YA AYKIRI BAŞKANLIK SİSTEMİ SÖZ KONUSU DEĞİL

SİYASET 20.10.2016 - 18:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3356+ kez okundu.
 

ANAYASA'YA AYKIRI BAŞKANLIK SİSTEMİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Habertürk ve Bloomberg HT ortak yayınında gazeteci Ali Can Türkoğlu'nun gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Nurettin Canikli,...
...Yeni Anayasa ve Başkanlık gündemine dair soruları cevapladı.Yeni Kanun Hükmünde Kararnameler çıkacağına değinen Canikli, "Yeni KHK'lar gelecek. Çok taze bir KHK daha hazırlıyoruz. İstihbarat ile düzenlemeler masada, bir noktaya geldik. Bu KHK'ya yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz. Düzenleme bu KHK'ya yetişir mi bilmiyoruz. Yeni KHK ile göreve iade edilenler olacak" dedi.Başbakan Yardımcısı Canikli, "Anayasa'ya ilişkin, başkanlığa dair düzenlemelerin bütçe görüşmelerinden sonra, Ocak ayı içerisinde Meclis'e gelmesi muhtemel. Anayasa'ya aykırı, de facto bir başkanlık sistemi uygulanması söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız istisnasız tüm yetkilerini yasadan alıyor. İstihbarat düzenlemeleri de masada. Etkili, verimli bir mekanizma kurmamız gerekiyor. Açığa alınanların, kapatılan kurumların çok büyük bölümünün FETÖ mensubiyeti kesin. FETÖ üyesi olmayanların sayısı çok düşük. Türkiye, Suriye ve Irak'ta söyleyecek sözü olan bir ülke. Güvenlik açısından müdahale hakkımız var. Kimse Türkiye'yi masanın dışına itemez. Sınırlarımızda terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Arazideyiz, tehdit bitene kadar da olacağız" diye konuştu.  
Habertürk ve Bloomberg HT ortak yayınında gazeteci Ali Can Türkoğlu'nun gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Nurettin Canikli,...
...Yeni Anayasa ve Başkanlık gündemine dair soruları cevapladı.
Yeni Kanun Hükmünde Kararnameler çıkacağına değinen Canikli, "Yeni KHK'lar gelecek. Çok taze bir KHK daha hazırlıyoruz. İstihbarat ile düzenlemeler masada, bir noktaya geldik. Bu KHK'ya yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz. Düzenleme bu KHK'ya yetişir mi bilmiyoruz. Yeni KHK ile göreve iade edilenler olacak" dedi.
Başbakan Yardımcısı Canikli, "Anayasa'ya ilişkin, başkanlığa dair düzenlemelerin bütçe görüşmelerinden sonra, Ocak ayı içerisinde Meclis'e gelmesi muhtemel. Anayasa'ya aykırı, de facto bir başkanlık sistemi uygulanması söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız istisnasız tüm yetkilerini yasadan alıyor. İstihbarat düzenlemeleri de masada. Etkili, verimli bir mekanizma kurmamız gerekiyor. Açığa alınanların, kapatılan kurumların çok büyük bölümünün FETÖ mensubiyeti kesin. FETÖ üyesi olmayanların sayısı çok düşük. Türkiye, Suriye ve Irak'ta söyleyecek sözü olan bir ülke. Güvenlik açısından müdahale hakkımız var. Kimse Türkiye'yi masanın dışına itemez. Sınırlarımızda terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Arazideyiz, tehdit bitene kadar da olacağız" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.