5 bin 500 üye toplu iş sözleşmesinden yararlanacak

EKONOMİ 24.10.2016 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2561+ kez okundu.
 

5 bin 500 üye toplu iş sözleşmesinden yararlanacak

Öz Büro İş Sendikası Giresun İl Başkanı Hamza Türkmen,...
...Toplu iş sözleşmesi prosedürünün alt işverenler firmalar tarafından işveren sendikaları yetkilendirmiş, ancak 22.01.2015 tarihli ve 29244 sayılı Resmi gazetede yayımlanan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yönetmelik hükümleri çerçevesinde ihale süresi 1 yılın altında kalmış iş yerleri için yürütülen ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından akdedilen ancak uygulanmayan Toplu İş Sözleşmelerinin fiyat farkının ödeneceği, 13 Ekim 2016 tarihli ve 29856 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.Başkan Türkmen, yayımlanan Yönetmelik çerçevesinde Giresun  Kamu hastaneler birliğine bağlı 13 Hastane ve Giresun  Halk Sağlığı Müdürlüğünde 350 civarında sendika üyesi toplu iş sözleşmesinden faydalanacağını belirtti.Türkmen, "Bu Yönetmelikle Türkiye genelinde 5.500'ün üzerinde üyemiz toplu iş sözleşmesinden yararlanacaktır. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasında ve bu yönetmeliğin çıkmasına vesile olan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız sayın Mahmut Arslan ve Genel Başkanımız sayın Abdulbaki Gülbaba'ya sonsuz teşekkürler ederiz. Yoğun ve azimli çalışmalarımız  üyelerimizin sabırlı ve erdemli bekleyişi mutlu ve hayırlı bir şekilde sonlanacaktır. Değerli üyelerimizin Toplu İş Sözleşmesinden doğan fiyat farklarının en kısa sürede almaları yönünde takip ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Üyelerimize ve kamuoyuna duyurulur" dedi.  
Öz Büro İş Sendikası Giresun İl Başkanı Hamza Türkmen,...
...Toplu iş sözleşmesi prosedürünün alt işverenler firmalar tarafından işveren sendikaları yetkilendirmiş, ancak 22.01.2015 tarihli ve 29244 sayılı Resmi gazetede yayımlanan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yönetmelik hükümleri çerçevesinde ihale süresi 1 yılın altında kalmış iş yerleri için yürütülen ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından akdedilen ancak uygulanmayan Toplu İş Sözleşmelerinin fiyat farkının ödeneceği, 13 Ekim 2016 tarihli ve 29856 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.
Başkan Türkmen, yayımlanan Yönetmelik çerçevesinde Giresun  Kamu hastaneler birliğine bağlı 13 Hastane ve Giresun  Halk Sağlığı Müdürlüğünde 350 civarında sendika üyesi toplu iş sözleşmesinden faydalanacağını belirtti.
Türkmen, "Bu Yönetmelikle Türkiye genelinde 5.500'ün üzerinde üyemiz toplu iş sözleşmesinden yararlanacaktır. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasında ve bu yönetmeliğin çıkmasına vesile olan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız sayın Mahmut Arslan ve Genel Başkanımız sayın Abdulbaki Gülbaba'ya sonsuz teşekkürler ederiz. Yoğun ve azimli çalışmalarımız  üyelerimizin sabırlı ve erdemli bekleyişi mutlu ve hayırlı bir şekilde sonlanacaktır. Değerli üyelerimizin Toplu İş Sözleşmesinden doğan fiyat farklarının en kısa sürede almaları yönünde takip ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Üyelerimize ve kamuoyuna duyurulur" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.