1982 Anayasası, Türk Demokrasisine yakışmıyor

SİYASET 23.02.2017 - 17:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2909+ kez okundu.
 

1982 Anayasası, Türk Demokrasisine yakışmıyor

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztük,...
..."Türkiye 16 Nisan tarihinde yapılacak Anayasa referandumuna emin adımlarla yürüyor. Bu referandum, sadece Anayasanın belli maddelerini değiştiren bir oylama değildir. Bu referandum, Millet iktidarını daha da güçlendirecek, vesayete son verecek Türk siyaset tarihinin önemli bir dönüm noktası olacaktır" dedi.Milletvekili Öztürk, "Halen yönetildiğimiz 1982 Anayasası askeri darbe anayasası olup artık Türkiye’nin gelişmesine, ihtiyaçlarına cevap vermemekte, Türk demokrasisine yakışmamaktadır. Bugün yürürlükte olan Parlamenter sistem darbeciler tarafından kurgulanmıştır. Rahmetli Menderes’i idam eden 27 Mayıs 1960 darbecileri, 1961 Anayasasını, halk kimi iktidara getirirse getirsin hep kendi atadıkları kişi ve kurulların muktedir olduğu bir vesayet sistemi olarak kurgulamışlardır. Şayet halkın seçtiği milletvekilleri dediklerini yapmazlarsa, bu vesayet kurumlarını devreye sokarak hükümet yıkıp hükümet kurmuşlardır" diye konuştu. 
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztük,...
..."Türkiye 16 Nisan tarihinde yapılacak Anayasa referandumuna emin adımlarla yürüyor. Bu referandum, sadece Anayasanın belli maddelerini değiştiren bir oylama değildir. Bu referandum, Millet iktidarını daha da güçlendirecek, vesayete son verecek Türk siyaset tarihinin önemli bir dönüm noktası olacaktır" dedi.
Milletvekili Öztürk, "Halen yönetildiğimiz 1982 Anayasası askeri darbe anayasası olup artık Türkiye’nin gelişmesine, ihtiyaçlarına cevap vermemekte, Türk demokrasisine yakışmamaktadır. Bugün yürürlükte olan Parlamenter sistem darbeciler tarafından kurgulanmıştır. Rahmetli Menderes’i idam eden 27 Mayıs 1960 darbecileri, 1961 Anayasasını, halk kimi iktidara getirirse getirsin hep kendi atadıkları kişi ve kurulların muktedir olduğu bir vesayet sistemi olarak kurgulamışlardır. Şayet halkın seçtiği milletvekilleri dediklerini yapmazlarsa, bu vesayet kurumlarını devreye sokarak hükümet yıkıp hükümet kurmuşlardır" diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.