GİRESUN, 16 NİSAN'A HAZIRLANIYOR

SİYASET 23.02.2017 - 17:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2648+ kez okundu.
 

GİRESUN, 16 NİSAN'A HAZIRLANIYOR

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması öncesi ve sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili toplantı Vali Hasan Karahan Başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda 21 Şubat Salı günü saat 14:00’de gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Vali Karahan, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Değişikliği Halk Oylamasının ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, halkoylamasının huzur ve güven ortamında geçmesi için her türlü önlemin alınacağını söyledi. Toplantıda; seçim takvimi, seçmen kütüklerinin ilanı, seçim süreciyle ilgili olarak seçime kadar, seçim günü ve sonrası alınacak tedbirler görüşüldü. Seçim süreci boyunca tüm kurumların seçime halel getirmeyecek şekilde gereken tedbirleri almaları, eksiklikler var ise ilgili makamlara bildirmeleri,  OHAL nedeniyle oluşabilecek endişelerin giderilmesi için vatandaşa gerekli bilgilendirmenin yapılması, kamu kurumlarındaki memurların bu konuda bilinçlendirilmeleri ifade edildi.Halk oylamasıyla ilgili ilimizde miting yapılması halinde tahsis edilecek resmi alanının Keşap Durağı önü olduğunun belirtildiği toplantıda, oy verme günü umumi eğlence yerlerinin kapalı tutulması, YSK kararlarında belirtildiği şekilde hareket edilmesi, seçim takvimine göre yasaklara riayet edilmesi, seçimlerin hür iradeyle yapılışına engel olmayacak şekilde gereksiz müdahalelerden kaçınılarak,  kolluk kuvvetlerince her türlü tedbirlerin alınması hususu karara bağlandı.  
16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması öncesi ve sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili toplantı Vali Hasan Karahan Başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda 21 Şubat Salı günü saat 14:00’de gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Vali Karahan, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Değişikliği Halk Oylamasının ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, halkoylamasının huzur ve güven ortamında geçmesi için her türlü önlemin alınacağını söyledi. 
Toplantıda; seçim takvimi, seçmen kütüklerinin ilanı, seçim süreciyle ilgili olarak seçime kadar, seçim günü ve sonrası alınacak tedbirler görüşüldü. 
Seçim süreci boyunca tüm kurumların seçime halel getirmeyecek şekilde gereken tedbirleri almaları, eksiklikler var ise ilgili makamlara bildirmeleri,  OHAL nedeniyle oluşabilecek endişelerin giderilmesi için vatandaşa gerekli bilgilendirmenin yapılması, kamu kurumlarındaki memurların bu konuda bilinçlendirilmeleri ifade edildi.
Halk oylamasıyla ilgili ilimizde miting yapılması halinde tahsis edilecek resmi alanının Keşap Durağı önü olduğunun belirtildiği toplantıda, oy verme günü umumi eğlence yerlerinin kapalı tutulması, YSK kararlarında belirtildiği şekilde hareket edilmesi, seçim takvimine göre yasaklara riayet edilmesi, seçimlerin hür iradeyle yapılışına engel olmayacak şekilde gereksiz müdahalelerden kaçınılarak,  kolluk kuvvetlerince her türlü tedbirlerin alınması hususu karara bağlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.