18 Mart, İstiklal mücadelesinin yazılmaya başladığı gündür

GÜNDEM 20.03.2017 - 16:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3435+ kez okundu.
 

18 Mart, İstiklal mücadelesinin yazılmaya başladığı gündür

Bulancak Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından '18 Mart Şehitler Günü ve İstiklal Marşının Kabulü' ile ilgili bir sohbet programı düzenlendi.
18 Mart Cumartesi akşamı Ülkü Ocağı lokalinde yapılan sohbet programına GRÜ Fen Edebiyat Fakültesi eski dekanı ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Kafkaslı ile Bulancak BAL edebiyat öğretmeni Yılmaz Karabaş katıldı. 3 saate yakın süren sohbet programında konuşan Prof. Dr. Kafkaslı, "İstiklal marşı bu milletin marşıdır.  Anadolu'da yerleşen ve bu toprakları ‘Vatan’ diye benimseyen biz ‘Türklerin’ istiklal mücadelesi ve bizi ana yurdumuzdan atmaya çalışanlara karşı verdiğimiz savaşı destanlaştıran bir marştır. Sadece yazan şairi ile değil bu topraklar için canını verenler ile birlikte bu milletin öz malı olmuştur. Mehmet Akif Ersoy’un eserinden çok daha önemli bir anlamı vardır. Bu millet kanı ile canı ile bu marşın sahibidir. 18 Mart Çanakkale zaferine de bu gözle bakılmalıdır. O zaman 18 Mart ve diğer zaferlerimiz daha iyi anlaşılır ve gelecek nesillere anlatılır” dedi.‘18 Mart Şehitler Günü’nün’ anlamı hakkında bir konuşma yapan Yılmaz Karabaş'ta, "18 Mart Çanakkale Zaferi aslında deniz savaşının bittiği ve kara savaşının başladığı gündür. 18 Mart’tan sonra kara savaşı devam etmiş ve Çanakkale geçilememiştir. Türk askerinin ve milletinin destan yazdığı bir istiklal mücadelesinin yazılmaya başladığı gündür 18 Mart. Cumhuriyetin adımlarının atıldığı ve Osmanlı’nın son yıllarının yaşadığı bir dönemdir 18 Mart. Yüz binlerce şehit verdiğimiz ve Anadolu’yu ele geçirmek isteyen düşmanın da yüz binlerce kayıp verdiği bir savaşın adıdır, 18 Mart Çanakkale zaferi. Bunu doğru bilmeli ve anlatmalıyız" diye konuştu.  
Bulancak Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından '18 Mart Şehitler Günü ve İstiklal Marşının Kabulü' ile ilgili bir sohbet programı düzenlendi.
18 Mart Cumartesi akşamı Ülkü Ocağı lokalinde yapılan sohbet programına GRÜ Fen Edebiyat Fakültesi eski dekanı ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Kafkaslı ile Bulancak BAL edebiyat öğretmeni Yılmaz Karabaş katıldı. 3 saate yakın süren sohbet programında konuşan Prof. Dr. Kafkaslı, "İstiklal marşı bu milletin marşıdır.  Anadolu'da yerleşen ve bu toprakları ‘Vatan’ diye benimseyen biz ‘Türklerin’ istiklal mücadelesi ve bizi ana yurdumuzdan atmaya çalışanlara karşı verdiğimiz savaşı destanlaştıran bir marştır. Sadece yazan şairi ile değil bu topraklar için canını verenler ile birlikte bu milletin öz malı olmuştur. Mehmet Akif Ersoy’un eserinden çok daha önemli bir anlamı vardır. Bu millet kanı ile canı ile bu marşın sahibidir. 18 Mart Çanakkale zaferine de bu gözle bakılmalıdır. O zaman 18 Mart ve diğer zaferlerimiz daha iyi anlaşılır ve gelecek nesillere anlatılır” dedi.
‘18 Mart Şehitler Günü’nün’ anlamı hakkında bir konuşma yapan Yılmaz Karabaş'ta, "18 Mart Çanakkale Zaferi aslında deniz savaşının bittiği ve kara savaşının başladığı gündür. 18 Mart’tan sonra kara savaşı devam etmiş ve Çanakkale geçilememiştir. Türk askerinin ve milletinin destan yazdığı bir istiklal mücadelesinin yazılmaya başladığı gündür 18 Mart. Cumhuriyetin adımlarının atıldığı ve Osmanlı’nın son yıllarının yaşadığı bir dönemdir 18 Mart. Yüz binlerce şehit verdiğimiz ve Anadolu’yu ele geçirmek isteyen düşmanın da yüz binlerce kayıp verdiği bir savaşın adıdır, 18 Mart Çanakkale zaferi. Bunu doğru bilmeli ve anlatmalıyız" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.