Kurtoğlu belgeseli ilk gösterimini yaptı

KÜLTÜR 20.03.2017 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3632+ kez okundu.
 

Kurtoğlu belgeseli ilk gösterimini yaptı

İstiklal savaşında yer alan Giresun'un 42. ve 47. gönüllü alaylarının kurulmasında büyük katkıları olan ve bu alayların gönüllü imamlığını yapan,...
...Bulancak Küçüklü Köyünden Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca'nın hayatını anlatan belgesel 17 Mart Cuma akşamı ilk kez gösterime sunuldu.Yönetmenliğini GRÜ öğretim üyesi Ahmet Gürsoy'un yaptığı ve Bulancak Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan 'Kurtoğlu Mustafa Zeki' belgeseli Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda protokol, Kurtoğlu'nun akrabaları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.50 dakikalık belgeselin bazı sahnelerinde GRÜ'den, Giresun ve Bulancak'ta ki liselerden 100'e öğrenci rol aldı ve ayrıca GRÜ'de öğretim görevlisi ve üyesi kişilerde rol alarak belgesele katkı yaptılar. Belgesel de Kurtoğlu'nu Piraziz Boştepe Cami İmamı Zafer İlyas oynarken, bazı sahnelerde ve rollerde ise şu kişiler rol aldı; Dua sahnesinde Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Kuvayi Milliye sahnesinde Yrd. Doç. Dr. Oğuz Serdar Kesicioğlu, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Çetinkaya, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Alver, Yrd. Doç. Dr. Şerif Ali Değirmençay, Osman Ağa rolünde emekli müfettiş Ahmet Kurtoğlu, medrese hocası rolünde GRÜ öğretim görevlisi Abdullah Atacan ve emekli imam hatip Hüseyin Mollahüseyinoğlu yer aldı. Belgeselin danışmanlığını ise Prof. Dr. Mustafa Şanal, Doç. Dr. Nazım Elmas, Gültekin Kurtoğlu, Tarih Araştırmacısı Ayhan Yüksel yaptı. Seslendirmeyi ise TRT eski spikeri Harun Yöndem yaptı.Belgeselin gösteriminden önce yönetmen Ahmet Gürsoy kısa bir konuşma yaparak, "Bu belgesele emeği geçen herkese teşekkür ederim. Milli kahramanlarımızın hayatını öğrenmek ve gelecek nesillere aktarmak bir görevdir. 'Kurtoğlu' belgeseli bir başlangıç olur" diyerek izlemeye gelenlere teşekkür etti.Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Giresun Gençlik Hizmetleri ve İl Spor müdürü Hasan Bulut, eski milletvekili Av. Rüştü Kurt, eski Belediye Başkanı Öner Eriş, GRÜ İletişim Fak. Dek. Prof. Dr. Bayram Kaya, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cem Feridunoğlu, İlçe Genç.Hizmetleri Spor Müdürü Muzaffer Ergüner, Kurtoğlu'nun torunu Gültekin Kurtoğlu da belgeseli izledi.            
İstiklal savaşında yer alan Giresun'un 42. ve 47. gönüllü alaylarının kurulmasında büyük katkıları olan ve bu alayların gönüllü imamlığını yapan,...
...Bulancak Küçüklü Köyünden Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca'nın hayatını anlatan belgesel 17 Mart Cuma akşamı ilk kez gösterime sunuldu.
Yönetmenliğini GRÜ öğretim üyesi Ahmet Gürsoy'un yaptığı ve Bulancak Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan 'Kurtoğlu Mustafa Zeki' belgeseli Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda protokol, Kurtoğlu'nun akrabaları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.
50 dakikalık belgeselin bazı sahnelerinde GRÜ'den, Giresun ve Bulancak'ta ki liselerden 100'e öğrenci rol aldı ve ayrıca GRÜ'de öğretim görevlisi ve üyesi kişilerde rol alarak belgesele katkı yaptılar. Belgesel de Kurtoğlu'nu Piraziz Boştepe Cami İmamı Zafer İlyas oynarken, bazı sahnelerde ve rollerde ise şu kişiler rol aldı; Dua sahnesinde Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Kuvayi Milliye sahnesinde Yrd. Doç. Dr. Oğuz Serdar Kesicioğlu, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Çetinkaya, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Alver, Yrd. Doç. Dr. Şerif Ali Değirmençay, Osman Ağa rolünde emekli müfettiş Ahmet Kurtoğlu, medrese hocası rolünde GRÜ öğretim görevlisi Abdullah Atacan ve emekli imam hatip Hüseyin Mollahüseyinoğlu yer aldı. Belgeselin danışmanlığını ise Prof. Dr. Mustafa Şanal, Doç. Dr. Nazım Elmas, Gültekin Kurtoğlu, Tarih Araştırmacısı Ayhan Yüksel yaptı. Seslendirmeyi ise TRT eski spikeri Harun Yöndem yaptı.
Belgeselin gösteriminden önce yönetmen Ahmet Gürsoy kısa bir konuşma yaparak, "Bu belgesele emeği geçen herkese teşekkür ederim. Milli kahramanlarımızın hayatını öğrenmek ve gelecek nesillere aktarmak bir görevdir. 'Kurtoğlu' belgeseli bir başlangıç olur" diyerek izlemeye gelenlere teşekkür etti.
Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Giresun Gençlik Hizmetleri ve İl Spor müdürü Hasan Bulut, eski milletvekili Av. Rüştü Kurt, eski Belediye Başkanı Öner Eriş, GRÜ İletişim Fak. Dek. Prof. Dr. Bayram Kaya, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cem Feridunoğlu, İlçe Genç.Hizmetleri Spor Müdürü Muzaffer Ergüner, Kurtoğlu'nun torunu Gültekin Kurtoğlu da belgeseli izledi.

           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.