Giresun'da yanmayan sıva üretti

EKONOMİ 23.03.2017 - 17:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4288+ kez okundu.
 

Giresun'da yanmayan sıva üretti

Yangınlarda meydana gelen can kayıpları artık üretilen yanmaz sıva malzemesiyle son bulacak.
İnşaat sektöründe sıva yaparken mala ve ısı yalıtımı için izolasyon malzemesine son verecek yangına karşı dayanıklı ve serpme sıva üretimi Giresun’da başladı. Yüzde 100 yerli ve doğal yalıtım malzemesi olan ürün binaları yangına karşı korurken, binaların nefes almasını sağlayacak. Konuyla ilgili bilgiler veren ve Giresun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren KSS Yalıtım firması tarafından üretilen sıva yalıtım malzemesi 800 derece sıcaklıkta test edildi. Ölüm ve maddi hasarları en aza indirecek yeni üretim sayesinde binaların yangından dolayı etkilenmeyeceği görüldü. Yapılan testlerde tamamen doğal ve yerli malzeme ile üretilen sıva yalıtım sitemiyle yapılan duvar 800 dereceye kadar ısıtılırken, duvarın arka tarafına ise sıcaklığın etki etmediği tespit edildi. Tamamen yerli maddeden üretin yanmaz sıva malzemesinin inşaat sektörü için çığır açacak bir buluş olduğunu ifade eden KSS Yalıtım Firması Yönetim Kurulu üyesi Bekir Alim, "Bu malzeme kullanıldığında binalar yangına karşı daha dayanıklı olacaktır. Normal şartlarda 400 derecede binanın duvarları patlar ve ısı diğer odalara akarak binayı bir fırına çevirir. Ateş olmasa bile o binada yaşam imkanı çok zordur. Bu malzemeyle ise 800 derecede bile yanıp tutuşmayacağı gibi duvarın arka tarafına ısı geçirmez. Bu malzemede aynı zamanda mükemmel bir ses yalıtımı elde edilir. Yan odada davul çalınırken diğer odada bu ses duyulmaz bile. Üretimine başladığımız bu yanmaz sıva ürünüyle ilgili fabrikalardan ve konut projelerinden büyük talep alıyoruz" diye konuştu.
Yangınlarda meydana gelen can kayıpları artık üretilen yanmaz sıva malzemesiyle son bulacak.
İnşaat sektöründe sıva yaparken mala ve ısı yalıtımı için izolasyon malzemesine son verecek yangına karşı dayanıklı ve serpme sıva üretimi Giresun’da başladı. Yüzde 100 yerli ve doğal yalıtım malzemesi olan ürün binaları yangına karşı korurken, binaların nefes almasını sağlayacak. Konuyla ilgili bilgiler veren ve Giresun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren KSS Yalıtım firması tarafından üretilen sıva yalıtım malzemesi 800 derece sıcaklıkta test edildi. Ölüm ve maddi hasarları en aza indirecek yeni üretim sayesinde binaların yangından dolayı etkilenmeyeceği görüldü. Yapılan testlerde tamamen doğal ve yerli malzeme ile üretilen sıva yalıtım sitemiyle yapılan duvar 800 dereceye kadar ısıtılırken, duvarın arka tarafına ise sıcaklığın etki etmediği tespit edildi.
Tamamen yerli maddeden üretin yanmaz sıva malzemesinin inşaat sektörü için çığır açacak bir buluş olduğunu ifade eden KSS Yalıtım Firması Yönetim Kurulu üyesi Bekir Alim, "Bu malzeme kullanıldığında binalar yangına karşı daha dayanıklı olacaktır. Normal şartlarda 400 derecede binanın duvarları patlar ve ısı diğer odalara akarak binayı bir fırına çevirir. Ateş olmasa bile o binada yaşam imkanı çok zordur. Bu malzemeyle ise 800 derecede bile yanıp tutuşmayacağı gibi duvarın arka tarafına ısı geçirmez. Bu malzemede aynı zamanda mükemmel bir ses yalıtımı elde edilir. Yan odada davul çalınırken diğer odada bu ses duyulmaz bile. Üretimine başladığımız bu yanmaz sıva ürünüyle ilgili fabrikalardan ve konut projelerinden büyük talep alıyoruz" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.