FETÖ'den 375 kişi tutuklu bulunuyor

ASAYİŞ 23.03.2017 - 18:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3343+ kez okundu.
 

FETÖ'den 375 kişi tutuklu bulunuyor

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya,...
...Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yapılan soruşturmalarda il merkezinde ve ilçelerde 15 Temmuz'da itibaren bugüne kadar FETÖ/PDY üyeliği toplam 439 şüphelinin tutuklandığını, halen 375 şüphelinin tutuklu olduğunu, 64 şüphelinin adli kontrol şartıyla tahliye edildiğini, adli kontrol şartı ile tahliye edilen 64 şüpheli ile birlikte 321 şüpheli hakkında adli kontrol uygulaması yapıldığını, 58 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunduğunu, gözaltında 8 şüphelinin bulunduğunu, soruşturmaların başladığı tarihten itibaren toplam 1284 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, şüphelilerin mal varlıklarına yönelik tedbirlerin mahkemelerinden alındığını ve soruşturmaların halen gizlilik içerisinde yürütüldüğünü söyledi.Başsavcı Kaya, yaptığı açıklamada, "Bazı internet sitelerinde E.Y İsimli bayanın, eşinin FETÖ üyeliği suçundan firari olması nedeniyle, eşinin yerini söyletmek amacıyla Piraziz İlçesinde gözaltına alındığı, bu bayandan 3 gündür haber alınamadığı yönünde kamuoyunu yanıltıcı ve maksatlı paylaşımların yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu bayan şahısla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ üyeliği suçundan devam eden soruşturma kapsamında, hakkındaki yoğun delil durumu itibariyle 14/3/2017 tarihinde yakalama ve gözaltı işlemi uygulanmış, şüpheli E.Y. dün itibariyle çıkarıldığı mahkemece, FETÖ üyeliği suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna alınmıştır" dedi. 
Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya,...
...Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yapılan soruşturmalarda il merkezinde ve ilçelerde 15 Temmuz'da itibaren bugüne kadar FETÖ/PDY üyeliği toplam 439 şüphelinin tutuklandığını, halen 375 şüphelinin tutuklu olduğunu, 64 şüphelinin adli kontrol şartıyla tahliye edildiğini, adli kontrol şartı ile tahliye edilen 64 şüpheli ile birlikte 321 şüpheli hakkında adli kontrol uygulaması yapıldığını, 58 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunduğunu, gözaltında 8 şüphelinin bulunduğunu, soruşturmaların başladığı tarihten itibaren toplam 1284 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, şüphelilerin mal varlıklarına yönelik tedbirlerin mahkemelerinden alındığını ve soruşturmaların halen gizlilik içerisinde yürütüldüğünü söyledi.
Başsavcı Kaya, yaptığı açıklamada, "Bazı internet sitelerinde E.Y İsimli bayanın, eşinin FETÖ üyeliği suçundan firari olması nedeniyle, eşinin yerini söyletmek amacıyla Piraziz İlçesinde gözaltına alındığı, bu bayandan 3 gündür haber alınamadığı yönünde kamuoyunu yanıltıcı ve maksatlı paylaşımların yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu bayan şahısla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ üyeliği suçundan devam eden soruşturma kapsamında, hakkındaki yoğun delil durumu itibariyle 14/3/2017 tarihinde yakalama ve gözaltı işlemi uygulanmış, şüpheli E.Y. dün itibariyle çıkarıldığı mahkemece, FETÖ üyeliği suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna alınmıştır" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.