GİRESUN 'EVET' DİYECEK!

SİYASET 23.03.2017 - 18:15, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2769+ kez okundu.
 

GİRESUN 'EVET' DİYECEK!

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk'ün de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.
Başkan Tütüncü, toplantıda yaptığı konuşmada referandum için Giresun'da iyi bir rakam beklediklerini, bu referandumun Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, "Giresun'da evet diyende, hayır diyende bizdendir. Bizim ulusal gündeme söyleyeceğimiz bir söz yok. Biz öncelikle Giresun olarak bakmalıyız. İstisnalar hariç Giresun'da evet diyeceklerle de beraberiz hayır diyeceklerle de beraberiz. Yarın hepimiz yine Giresun'da bir arada olacağız. Giresun'da ve ülke genelinde Evet çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta çalışmalarımıza start verdik" dedi.İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel ve Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akar'ın da katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 16 Nisan'da oylanacak yeni anayasada yargının bağımsız ve tarafsız olarak tanımlandığını belirtti.Milletvekili Öztürk, "Eski maddede yargı yetkisi, Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılabilir ibaresi yer alıyor. Yeni maddede ise yargı yetkisi, Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır düzenlemesi yapılıyor. Yargı, yeni anayasada bağımsız ve tarafsız olarak tanımlanıyor. Yargının bağımsız olması yetmez, 'tarafsız da olması gerekir' diyoruz. Tarafsızlığı anayasal hüküm haline getiriyoruz. Anayasamıza eklenen bu ibare yargıya olan güveni arttıracaktır. İleride yapılacak yargı düzenlemelerinde esas kabul edilecektir. FETÖ ve benzeri terör yapılanmalarının yargı içinde güç kazanması engellenecektir" dedi.AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise, "CumhurbaşkanlığıHükümet Sistemi, Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak, ülkemizi her alanda çok daha güçlü bir ülke haline getirecek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek bir sistem. Kesintisiz istikrar dönemi başlıyor. İcraatçı hükümet, güçlü meclis geliyor. Yasama ve yürütme tam olarak ayrılıyor. CumhurbaşkanlığıHükümet Sistemiyle bürokrasi azalıyor, hizmetler artıyor. Hızlı düşünen, anında uygulamaya geçen yönetimle, terörle mücadelemiz güç kazanıyor. Türkiye hem bölgede, hem de dünyada güç kazanıyor"  diye konuştu.Yeni anayasa ile milletvekillerinin ilk defa Hakimler Savcılar Kuruluna üye seçeceklerini aktaran Öztürk, şöyle devam etti; "Yasama, yürütme, yargı kuvvet ayrılığı ilkesi güçlenecek. Cumhurbaşkanı hem yetkili, hem de sorumlu olacak. Siyasette uzlaşma kültürü gelişecek. Meclis asli görevi olan refah, kalkınma, özgürlük alanlarını genişletecek. Yasama ve denetim faaliyetlerine odaklanacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak, ülkemizi her alanda çok daha güçlü bir ülke haline getirecek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek bir sistem"
AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk'ün de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.
Başkan Tütüncü, toplantıda yaptığı konuşmada referandum için Giresun'da iyi bir rakam beklediklerini, bu referandumun Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, "Giresun'da evet diyende, hayır diyende bizdendir. Bizim ulusal gündeme söyleyeceğimiz bir söz yok. Biz öncelikle Giresun olarak bakmalıyız. İstisnalar hariç Giresun'da evet diyeceklerle de beraberiz hayır diyeceklerle de beraberiz. Yarın hepimiz yine Giresun'da bir arada olacağız. Giresun'da ve ülke genelinde Evet çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta çalışmalarımıza start verdik" dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel ve Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akar'ın da katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 16 Nisan'da oylanacak yeni anayasada yargının bağımsız ve tarafsız olarak tanımlandığını belirtti.
Milletvekili Öztürk, "Eski maddede yargı yetkisi, Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılabilir ibaresi yer alıyor. Yeni maddede ise yargı yetkisi, Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır düzenlemesi yapılıyor. Yargı, yeni anayasada bağımsız ve tarafsız olarak tanımlanıyor. Yargının bağımsız olması yetmez, 'tarafsız da olması gerekir' diyoruz. Tarafsızlığı anayasal hüküm haline getiriyoruz. Anayasamıza eklenen bu ibare yargıya olan güveni arttıracaktır. İleride yapılacak yargı düzenlemelerinde esas kabul edilecektir. FETÖ ve benzeri terör yapılanmalarının yargı içinde güç kazanması engellenecektir" dedi.
AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise, "CumhurbaşkanlığıHükümet Sistemi, Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak, ülkemizi her alanda çok daha güçlü bir ülke haline getirecek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek bir sistem. Kesintisiz istikrar dönemi başlıyor. İcraatçı hükümet, güçlü meclis geliyor. Yasama ve yürütme tam olarak ayrılıyor. CumhurbaşkanlığıHükümet Sistemiyle bürokrasi azalıyor, hizmetler artıyor. Hızlı düşünen, anında uygulamaya geçen yönetimle, terörle mücadelemiz güç kazanıyor. Türkiye hem bölgede, hem de dünyada güç kazanıyor"  diye konuştu.
Yeni anayasa ile milletvekillerinin ilk defa Hakimler Savcılar Kuruluna üye seçeceklerini aktaran Öztürk, şöyle devam etti; "Yasama, yürütme, yargı kuvvet ayrılığı ilkesi güçlenecek. Cumhurbaşkanı hem yetkili, hem de sorumlu olacak. Siyasette uzlaşma kültürü gelişecek. Meclis asli görevi olan refah, kalkınma, özgürlük alanlarını genişletecek. Yasama ve denetim faaliyetlerine odaklanacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak, ülkemizi her alanda çok daha güçlü bir ülke haline getirecek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek bir sistem"


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.