'YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN EL ELE'

GÜNDEM 02.06.2017 - 14:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3555+ kez okundu.
 

'YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN EL ELE'

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Bulancak 75. Yıl Anaokulu Sabah Grubu Atom Karınca Sınıfı ve Papatyalar sınıfı anaokulu öğrencileri...
...ilk olarak Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar'ı ardından da Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge'yi makamında ziyaret ettiler.Belediye Birimlerine atık pil kutuları dağıtan minik öğrencilere oyuncak hediye eden Başkan Yakar, Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında ilçede bin 250 kilogram atık pil toplandığını ve çevrenin bütün kaynaklarının dolaylı veya dolaysız yoldan pillerden etkilendiğini söyledi.Başkan Yakar, "1 Pil 800 ton suyu kirletebiliyor. Bin 250 kilo atık pil emin olun bizim yediğimiz sebzeleri, meyveleri içtiğimiz suların hepsini kirletmek için çok fazladır. Geçmişten emanet olarak aldığımız çevreyi sağlam bir şekilde gençlere teslim etmek istiyoruz" dedi.Minikler daha sonra Kaymakam Ulugölge'yi ziyaret ederek, Hükümet Konağındaki Kamu Kurum Kuruluşlara atık pil kutuları dağıttılar. Kaymakam Ulugölge, elde bulunan nimetlerin hiçbirinin sınırsız olduğunun düşünülmemesi gerektiğini, önemli olanın temizleme değil, kirletmeme kültürünü topluma aşılayabilmek olduğunu vurguladı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Bulancak 75. Yıl Anaokulu Sabah Grubu Atom Karınca Sınıfı ve Papatyalar sınıfı anaokulu öğrencileri...
...ilk olarak Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar'ı ardından da Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge'yi makamında ziyaret ettiler.
Belediye Birimlerine atık pil kutuları dağıtan minik öğrencilere oyuncak hediye eden Başkan Yakar, Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında ilçede bin 250 kilogram atık pil toplandığını ve çevrenin bütün kaynaklarının dolaylı veya dolaysız yoldan pillerden etkilendiğini söyledi.
Başkan Yakar, "1 Pil 800 ton suyu kirletebiliyor. Bin 250 kilo atık pil emin olun bizim yediğimiz sebzeleri, meyveleri içtiğimiz suların hepsini kirletmek için çok fazladır. Geçmişten emanet olarak aldığımız çevreyi sağlam bir şekilde gençlere teslim etmek istiyoruz" dedi.
Minikler daha sonra Kaymakam Ulugölge'yi ziyaret ederek, Hükümet Konağındaki Kamu Kurum Kuruluşlara atık pil kutuları dağıttılar. Kaymakam Ulugölge, elde bulunan nimetlerin hiçbirinin sınırsız olduğunun düşünülmemesi gerektiğini, önemli olanın temizleme değil, kirletmeme kültürünü topluma aşılayabilmek olduğunu vurguladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.