Mangala eğitimlerine önemli katılım sağlandı

GÜNDEM 23.06.2017 - 16:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2560+ kez okundu.
 

Mangala eğitimlerine önemli katılım sağlandı

Bulancak Kaymakamlığı...
...Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mangala Federasyonu arasında Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları için imzalanan işbirliği kapsamında, eğitimin 1. Günü Bulancak'ta görev yapan tüm Okul Öncesi öğretmenlerine mangala eğitim semineri verildi. Eğitimler Perşembe günü Ortaokul öğretmenleriyle devam etti ve Cuma günü İlkokul öğretmenleri ile sona erecek. Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muzaffer Ergün, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Seyitoğlu, Bulancak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu, Mangala Federasyonu Başkanı Rauf Özgen ve Başkan Yardımcısı Erkan Selek’in katılımıyla gerçekleşen eğitimi, Mangala Federasyonu 1. Kademe eğitmenleri Aytek Turan ve Tülin Karakılıç Turan verdiler. Teorik eğitimden sonra uygulamalı eğitime geçilen mangala seminerinde,eğlenerek öğrenen öğretmenlerimizin istekli ve katılımcı oldukları dikkat çekti. Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, "Özellikle küçük yaş gruplarının zeka gelişimine önemli bir katkıda bulunan mangalanın Okul Öncesi öğretmenleri tarafından öğrenilip, çocuklarla tanıştırılacak olması ilçemiz ve müdürlüğümüz adına önemsiyoruz. Teknolojinin ve çevrimiçi dünyanın etkilerini giderek arttırdığı günümüzde Mangala gibi zeka oyunları ve sporlarının gelişmesi, yaygınlaşması ve yaşatılabilmesi için özellikle biz eğitimcilere büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımızı ekran bağımlılığından kurtarabilmek için mangala türü zeka oyunları büyük bir öneme sahiptir. Aile içi sohbetlerde ve ailece yapılacak etkinliklerde mangala oyununun yer alması, çocuğumuzla olan iletişimimizi de güçlendireceğine inanıyorum. Bu sebeple en eski Türk Zeka Oyunu olan Mangalanın tanınması, yaygınlaşması ve yaşatılabilmesi için özellikle bu oyunlara ve sporlara gönül vermiş eğitimcilerin varlığı hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple ilçemizde yapılan bu atılım büyük önem arz etmektedir. Mangala eğitimlerine desteklerinden dolayı Mangala Federasyonumuza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, mangala eğitmenlerimize ve ev sahibi okulumuz Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, eğitime katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi. 
Bulancak Kaymakamlığı...

...Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mangala Federasyonu arasında Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları için imzalanan işbirliği kapsamında, eğitimin 1. Günü Bulancak'ta görev yapan tüm Okul Öncesi öğretmenlerine mangala eğitim semineri verildi. Eğitimler Perşembe günü Ortaokul öğretmenleriyle devam etti ve Cuma günü İlkokul öğretmenleri ile sona erecek. Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muzaffer Ergün, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Seyitoğlu, Bulancak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu, Mangala Federasyonu Başkanı Rauf Özgen ve Başkan Yardımcısı Erkan Selek’in katılımıyla gerçekleşen eğitimi, Mangala Federasyonu 1. Kademe eğitmenleri Aytek Turan ve Tülin Karakılıç Turan verdiler. Teorik eğitimden sonra uygulamalı eğitime geçilen mangala seminerinde,eğlenerek öğrenen öğretmenlerimizin istekli ve katılımcı oldukları dikkat çekti.

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, "Özellikle küçük yaş gruplarının zeka gelişimine önemli bir katkıda bulunan mangalanın Okul Öncesi öğretmenleri tarafından öğrenilip, çocuklarla tanıştırılacak olması ilçemiz ve müdürlüğümüz adına önemsiyoruz. Teknolojinin ve çevrimiçi dünyanın etkilerini giderek arttırdığı günümüzde Mangala gibi zeka oyunları ve sporlarının gelişmesi, yaygınlaşması ve yaşatılabilmesi için özellikle biz eğitimcilere büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımızı ekran bağımlılığından kurtarabilmek için mangala türü zeka oyunları büyük bir öneme sahiptir. Aile içi sohbetlerde ve ailece yapılacak etkinliklerde mangala oyununun yer alması, çocuğumuzla olan iletişimimizi de güçlendireceğine inanıyorum. Bu sebeple en eski Türk Zeka Oyunu olan Mangalanın tanınması, yaygınlaşması ve yaşatılabilmesi için özellikle bu oyunlara ve sporlara gönül vermiş eğitimcilerin varlığı hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple ilçemizde yapılan bu atılım büyük önem arz etmektedir. Mangala eğitimlerine desteklerinden dolayı Mangala Federasyonumuza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, mangala eğitmenlerimize ve ev sahibi okulumuz Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, eğitime katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.