ACISU MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

GÜNDEM 18.10.2018 - 17:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3671+ kez okundu.
 

ACISU MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

‘Mahallelerimizi Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak Acısu Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı Ali Zehir’den dinliyoruz.
1-Mahallenin ismi nedir? Mahallemizin adı Acısu Mahallesidir. Mahallemiz adını mahalle sınırlarında bulunan Bulancak’ın çoğunun bildiği doğal madensuyu olan Acısu sudan almıştır. 2-Mahallenin Muhtarı kimdir? 2009 Yılında yapılan seçimle gelen ALİ ZEHİR’dir. 3-Mahallenin nüfusu kaçtır? Mahallemizin nüfusu yaklaşık 3 bin civarındadır. 4- Mahallenin komşuları nerelerdir? Mahallemizin Batısında Saraçlı Mahallesi ve Ballıca Mahallesi, Kuzeyinde İhsaniye Mahallesi, Doğusunda Şemsettin Mahallesi, Güneyinde ise Kızılot Mahallesi vardır. 5- Mahallede bulunan okullar hangileridir? Mahallemizde İmam Hatip Orta Okulu bulunmaktadır. 6- Mahallede yetişen Bürokratlar ve İlim Adamları kimlerdir? Mahallemizde şuan görev yapan Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar HÜSEM’dir. 7- Mahallede bulunan camiler hangileridir? Mahallemizde Kesmetaş Cami ve Kuran Kursu bulunmaktadır. Bu vesileyle Camimizin yerini bağışlayan Merhum Hacı Vahit Akbaba ya Allahtan Rahmet emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. 8- Mahalledeki resmi kurumları sıralayabilir misiniz? Mahallemizde Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Tesis Binası, ayrıca Belediyeye bağlı Modern Hayvan Kesim yeri ve Hayvan Pazarı bulunmaktadır. 9- Mahallede bulunan özel kuruluşlar hangileridir? Mahallemizde Ertekin Kereste, Karakaya Pirket döküm ocağı, Ergünerler İnşaat, Yonca ve Dostlar Fırını bulunmaktadır. 10-Mahallede bulunan marketler hangileridir? Mahallemizde Gökdemir ve Paşa Bakkal bulunmaktadır. 11- Mahallede bulunan akarsular hangileridir? Mahallemizde İncüvez Deresi ve Kara Dere bulunmaktadır. 12- Mahallenin turizmle ilgili yerleri nerelerdir? Mahallemizde Doğal Acısu ve Acısu Kilisesi bulunmaktadır. 13- Mahallenin geçim kaynakları nedir? Mahallemizin birçoğu çiftçilik, hayvancılık, memur ve işçi kesiminden oluşmaktadır. 14- İstek ve temennileriniz nelerdir? Mahallemizin şuan çalışılmakta olduğu Doğal Gaz Projesinin Mahalle içerisine getirilmesi, Mahallemiz hızla büyüyen bir Mahalle olduğu için Şehir içi dolmuş hattının en yakın zamanda Mahalle içinden geçmesini ve Çocuk Parklarının daha çok olup bakımlarının ve temizliklerinin daha sık yapılması, 10 Yıllık Muhtarlık hayatımdan Mahallemize hizmetleri bulunan Bulancak Belediye Başkanlığına ve Mahalle Halkı olarak beni bu göreve getirenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.    
‘Mahallelerimizi Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak Acısu Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı Ali Zehir’den dinliyoruz.

1-Mahallenin ismi nedir?

Mahallemizin adı Acısu Mahallesidir. Mahallemiz adını mahalle sınırlarında bulunan Bulancak’ın çoğunun bildiği doğal madensuyu olan Acısu sudan almıştır.

2-Mahallenin Muhtarı kimdir?

2009 Yılında yapılan seçimle gelen ALİ ZEHİR’dir.

3-Mahallenin nüfusu kaçtır?

Mahallemizin nüfusu yaklaşık 3 bin civarındadır.

4- Mahallenin komşuları nerelerdir?

Mahallemizin Batısında Saraçlı Mahallesi ve Ballıca Mahallesi, Kuzeyinde İhsaniye Mahallesi, Doğusunda Şemsettin Mahallesi, Güneyinde ise Kızılot Mahallesi vardır.

5- Mahallede bulunan okullar hangileridir?

Mahallemizde İmam Hatip Orta Okulu bulunmaktadır.

6- Mahallede yetişen Bürokratlar ve İlim Adamları kimlerdir?

Mahallemizde şuan görev yapan Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar HÜSEM’dir.

7- Mahallede bulunan camiler hangileridir?

Mahallemizde Kesmetaş Cami ve Kuran Kursu bulunmaktadır. Bu vesileyle Camimizin yerini bağışlayan Merhum Hacı Vahit Akbaba ya Allahtan Rahmet emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.

8- Mahalledeki resmi kurumları sıralayabilir misiniz?

Mahallemizde Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Tesis Binası, ayrıca Belediyeye bağlı Modern Hayvan Kesim yeri ve Hayvan Pazarı bulunmaktadır.

9- Mahallede bulunan özel kuruluşlar hangileridir?

Mahallemizde Ertekin Kereste, Karakaya Pirket döküm ocağı, Ergünerler İnşaat, Yonca ve Dostlar Fırını bulunmaktadır.

10-Mahallede bulunan marketler hangileridir?

Mahallemizde Gökdemir ve Paşa Bakkal bulunmaktadır.

11- Mahallede bulunan akarsular hangileridir?

Mahallemizde İncüvez Deresi ve Kara Dere bulunmaktadır.

12- Mahallenin turizmle ilgili yerleri nerelerdir?

Mahallemizde Doğal Acısu ve Acısu Kilisesi bulunmaktadır.

13- Mahallenin geçim kaynakları nedir?

Mahallemizin birçoğu çiftçilik, hayvancılık, memur ve işçi kesiminden oluşmaktadır.

14- İstek ve temennileriniz nelerdir?

Mahallemizin şuan çalışılmakta olduğu Doğal Gaz Projesinin Mahalle içerisine getirilmesi, Mahallemiz hızla büyüyen bir Mahalle olduğu için Şehir içi dolmuş hattının en yakın zamanda Mahalle içinden geçmesini ve Çocuk Parklarının daha çok olup bakımlarının ve temizliklerinin daha sık yapılması, 10 Yıllık Muhtarlık hayatımdan Mahallemize hizmetleri bulunan Bulancak Belediye Başkanlığına ve Mahalle Halkı olarak beni bu göreve getirenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.