ACİLEN ÜST GEÇİT YAPILMALI

GÜNDEM 09.07.2020 - 16:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3754+ kez okundu.
 

ACİLEN ÜST GEÇİT YAPILMALI

2000 yılında trafiğe açılan Karadeniz duble otoyolun Bulancak –Ordu güzergahı Bulancak Sarayburnu camii mevkiinin olduğu Sanayi mahallesinde geçen haftalarda meydan gelen trafik kazasında iki genç yaralanmıştı. Daha önce aynı güzergahta çok sayıda trafik kazasında ölü ve yaralılar olmuştu.
Araç trafiğinin çok fazla olduğu bu duble otoyoldaki, yolun orta kısmı bariyer ile kapatılmasına rağmen, belirli noktalardaki yaya geçişlerini kullanan vatandaşların sahil tarafına geçerken, araçların çarpması neticesinde ölüm ve yaralamalı kazalar olmuştu. Bulancak İncüvez köprüsünün olduğu yerde yapılan üst geçitten sonra Sarayburnu Camiinin olduğu yere kadar başka bir üst geçitte olmayınca, vatandaşların yolun her iki yanına geçmekte zor oluyor. Hız sınırının 150 km. yakın olduğu duble otoyolda üst geçit olmaması çok sık kaza olmasına sebebiyet  veriyor. Sarayburnu camiinin olduğu mevkideki insan hareketinin fazlalığı ile trafikteki yoğunlukta eklenince yaya güvenliğindeki sıkıntılar çözüm bekliyor. Hem duble otoyolun olduğu istikamette, hem de şehri içi yolun olduğu istikamette yaklaşık 1500 metre içinde sadece İncüvez mevkiindeki üst geçit kullanıma açık olunca, vatandaşlarda, sanayi sitesinin olduğu mevkie kadar yolun her iki  tarafına yaya olarak geçiyor. Bu da trafik kazalarına yol açıyor. Konu hakkında gazetemize bir açıklama yapan Sanayi Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Yıldırım, “Son olarak iki hafta önce meydana gelen kazada iki gencimiz araç çarpması neticesinde yaralanmıştı. Bu güzergah çok tehlikeli. Aynı zamanda şehir içi yolumuzda da üst geçit yok. Güvenli bir trafik ve insan hareketi için her iki yolda üst geçitler yapılmalı. Hem de acilen, en yakın üst geçit İncüvez’de, o da 1500 metre uzakta. Kimse buradan oraya gidip, karşıya geçmez. Camiinin olduğu yere kadar en az 3 üst geçit yapılmalıdır. 500 metre ara ile üst geçit olduğunda vatandaşlarda bunları kullanarak kazaya sebebiyet vermez. Konuyu kaymakamımıza yazılı olarak ilettik. Yakından takip edeceğini ve sorunu çözmek için girişimde bulunacağını ifade etti. Her gün mahalle sakinleri bu konuda bana talepte bulunuyor. Acilen bu sorunumuz çözülmeli” dedi.                 
2000 yılında trafiğe açılan Karadeniz duble otoyolun Bulancak –Ordu güzergahı Bulancak Sarayburnu camii mevkiinin olduğu Sanayi mahallesinde geçen haftalarda meydan gelen trafik kazasında iki genç yaralanmıştı. Daha önce aynı güzergahta çok sayıda trafik kazasında ölü ve yaralılar olmuştu.

Araç trafiğinin çok fazla olduğu bu duble otoyoldaki, yolun orta kısmı bariyer ile kapatılmasına rağmen, belirli noktalardaki yaya geçişlerini kullanan vatandaşların sahil tarafına geçerken, araçların çarpması neticesinde ölüm ve yaralamalı kazalar olmuştu.

Bulancak İncüvez köprüsünün olduğu yerde yapılan üst geçitten sonra Sarayburnu Camiinin olduğu yere kadar başka bir üst geçitte olmayınca, vatandaşların yolun her iki yanına geçmekte zor oluyor. Hız sınırının 150 km. yakın olduğu duble otoyolda üst geçit olmaması çok sık kaza olmasına sebebiyet  veriyor. Sarayburnu camiinin olduğu mevkideki insan hareketinin fazlalığı ile trafikteki yoğunlukta eklenince yaya güvenliğindeki sıkıntılar çözüm bekliyor. Hem duble otoyolun olduğu istikamette, hem de şehri içi yolun olduğu istikamette yaklaşık 1500 metre içinde sadece İncüvez mevkiindeki üst geçit kullanıma açık olunca, vatandaşlarda, sanayi sitesinin olduğu mevkie kadar yolun her iki  tarafına yaya olarak geçiyor. Bu da trafik kazalarına yol açıyor.

Konu hakkında gazetemize bir açıklama yapan Sanayi Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Yıldırım, “Son olarak iki hafta önce meydana gelen kazada iki gencimiz araç çarpması neticesinde yaralanmıştı. Bu güzergah çok tehlikeli. Aynı zamanda şehir içi yolumuzda da üst geçit yok. Güvenli bir trafik ve insan hareketi için her iki yolda üst geçitler yapılmalı. Hem de acilen, en yakın üst geçit İncüvez’de, o da 1500 metre uzakta. Kimse buradan oraya gidip, karşıya geçmez. Camiinin olduğu yere kadar en az 3 üst geçit yapılmalıdır. 500 metre ara ile üst geçit olduğunda vatandaşlarda bunları kullanarak kazaya sebebiyet vermez. Konuyu kaymakamımıza yazılı olarak ilettik. Yakından takip edeceğini ve sorunu çözmek için girişimde bulunacağını ifade etti. Her gün mahalle sakinleri bu konuda bana talepte bulunuyor. Acilen bu sorunumuz çözülmeli” dedi.                 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.