ADALET SOKAKTA ARANMAZ

SİYASET 20.06.2017 - 14:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2321+ kez okundu.
 

ADALET SOKAKTA ARANMAZ

Giresun'da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'de 16 Nisan referandumundan sonra ekonomide yeni bir atılım dönemi başladığını belirten Canikli, "Türkiye’nin önü açıktır, her alanda açıktır, ekonomi alanında da açıktır. Siyasette tartışma ne kadar ayrıntılı olursa olsun, ne kadar sert olursa olsun istikrarsızlık gibi bir durum olmayacağı için Türkiye hiçbir zaman hükümetsiz kalmayacağı için ekonomideki gelişme, büyüme bir kesintiye uğramayacaktır. İlk örneği bakın ortaya çıkmaya başladı, bunlardan ayrı düşünmemek gerekiyor. 2017’nin ilk çeyreğinde Türkiye inanılmaz bir büyüme rakamını yakaladı, büyüme trendini yakaladı, artıracak devam edecek inşallah" dedi. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü savunmanın iktidarıyla muhalefetiyle herkesin görevi olduğunu ifade eden Canikli, "Bu topraklarda yaşayan, bu topraklara ait olan, bu topraklara ait olduğunu iddia eden herkesin görevidir, sadece iktidarın değil muhalefetin de görevidir. Ama maalesef muhalefetin özellikle ana muhalefetin ve bölücü terör örgütüne destek veren muhalefetin bu konuda sabıkası çok kabarık maalesef. Bırakın mücadeleyi geçmişte de terör örgütlerine açıkça destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi için de geçerli, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin öldürülen teröristlerin cenazelerinde ağıt yakıtları o fotoğrafları gözyaşı döktükleri o görüntüleri unutmadık. Buldukları her fırsatta terör örgütlerine destek veriyorlar, onlarla kol kola giriyorlar. Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaleti bulmak adı altında yaptığı yürüyüş de esasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne bir destektir. Çünkü bu ülkenin gizli kalması gereken bilgilerini yayınlanması olayında o bilgiler o kişilere kim tarafından verildi? Kim tarafından sağlandı? Bu çok önemli bir sorudur. Herkes her şeyi söylüyor, adalet için yürüdüklerini ifade ediyorlar. Başbakanımız, arkadaşlarımız da söyledi adalet sokakta aranmaz adaletin aranacağı yer bellidir" şeklinde konuştu. 'O milletvekiline bu bilgileri kim verdi?' diyen Canikli, "Devletin gizli kalması gereken, doğrudan güvenliğini etkileyen bu casusluk faaliyetinde kullanılan bu bilgileri kim verdi ? Er ya da geç bu da açığa çıkacaktır. Böyle bir hareketin savunulması mümkün değil. Ha verilen cezayı adaletsiz bulabilirsiniz, ağır bulabilirsiniz, olabilir ama onu da arama yönetimi bellidir. Onun dışında herkes kendi kafasına göre 'ben verilen bu kararı beğenmedim dolayısıyla ben sokağa çıkıyorum, ben öyle yapacağım' dediğiniz anda bu ülkede yaşanmaz, kaos ortaya çıkar" dedi. Başbakan Yardımcısı Canikli, toplantının ardından Giresun Valiliği tarafından düzenlenen halka açık iftar programına katıldı.
Giresun'da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'de 16 Nisan referandumundan sonra ekonomide yeni bir atılım dönemi başladığını belirten Canikli, "Türkiye’nin önü açıktır, her alanda açıktır, ekonomi alanında da açıktır. Siyasette tartışma ne kadar ayrıntılı olursa olsun, ne kadar sert olursa olsun istikrarsızlık gibi bir durum olmayacağı için Türkiye hiçbir zaman hükümetsiz kalmayacağı için ekonomideki gelişme, büyüme bir kesintiye uğramayacaktır. İlk örneği bakın ortaya çıkmaya başladı, bunlardan ayrı düşünmemek gerekiyor. 2017’nin ilk çeyreğinde Türkiye inanılmaz bir büyüme rakamını yakaladı, büyüme trendini yakaladı, artıracak devam edecek inşallah" dedi.
Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü savunmanın iktidarıyla muhalefetiyle herkesin görevi olduğunu ifade eden Canikli, "Bu topraklarda yaşayan, bu topraklara ait olan, bu topraklara ait olduğunu iddia eden herkesin görevidir, sadece iktidarın değil muhalefetin de görevidir. Ama maalesef muhalefetin özellikle ana muhalefetin ve bölücü terör örgütüne destek veren muhalefetin bu konuda sabıkası çok kabarık maalesef. Bırakın mücadeleyi geçmişte de terör örgütlerine açıkça destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi için de geçerli, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin öldürülen teröristlerin cenazelerinde ağıt yakıtları o fotoğrafları gözyaşı döktükleri o görüntüleri unutmadık. Buldukları her fırsatta terör örgütlerine destek veriyorlar, onlarla kol kola giriyorlar. Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaleti bulmak adı altında yaptığı yürüyüş de esasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne bir destektir. Çünkü bu ülkenin gizli kalması gereken bilgilerini yayınlanması olayında o bilgiler o kişilere kim tarafından verildi? Kim tarafından sağlandı? Bu çok önemli bir sorudur. Herkes her şeyi söylüyor, adalet için yürüdüklerini ifade ediyorlar. Başbakanımız, arkadaşlarımız da söyledi adalet sokakta aranmaz adaletin aranacağı yer bellidir" şeklinde konuştu.
'O milletvekiline bu bilgileri kim verdi?' diyen Canikli, "Devletin gizli kalması gereken, doğrudan güvenliğini etkileyen bu casusluk faaliyetinde kullanılan bu bilgileri kim verdi ? Er ya da geç bu da açığa çıkacaktır. Böyle bir hareketin savunulması mümkün değil. Ha verilen cezayı adaletsiz bulabilirsiniz, ağır bulabilirsiniz, olabilir ama onu da arama yönetimi bellidir. Onun dışında herkes kendi kafasına göre 'ben verilen bu kararı beğenmedim dolayısıyla ben sokağa çıkıyorum, ben öyle yapacağım' dediğiniz anda bu ülkede yaşanmaz, kaos ortaya çıkar" dedi.
Başbakan Yardımcısı Canikli, toplantının ardından Giresun Valiliği tarafından düzenlenen halka açık iftar programına katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.