‘Adi ve vahşi katillere hak ettikleri ceza verilmelidir’

GÜNDEM 05.07.2018 - 16:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3600+ kez okundu.
 

‘Adi ve vahşi katillere hak ettikleri ceza verilmelidir’

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz, art arda yaşanan çocuk cinayetlerine tepki göstererek, iyilik, ahlak ve vicdanın iflas ederek çocukların katledildiğini belirtti.
Öz yaptığı basın açıklamasında, son günlerde ardı ardına gelen kayıp çocuk, istismar ve çocuk cinayetlerinin büyük kaygı verici olduğunu ifade etti. Ankara Polatlı’da küçük Eylül, Ağrı’da Leyla’nın vahşet kokan acı haberlerine dikkat çeken Öz,  Kayıp çocuk vakaları artıyor, çocuk istismarı çoğalıyor ve çocuk cinayetleri sıradanlaşıyor sosyal medya tepkisinin dışında hiçbir adım atılmıyor. Bu olaylar bizi bir gerçeği bir daha düşünmeye davet ediyor ve geleceğimiz için acil tedbirler almamız, suçlulara hak ettiği cezayı behemehal vermemiz, önleyici ve koruyucu nitelikte uzun vadeli politikalar belirlememiz gerekiyor” dedi. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Öz, 2017 yılında 387 çocuğun cinsel istismara uğradığını, TÜİK verilerine göre 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuk için kayıp başvurusu yapıldığını, 2016 yılında ise 11 bin 691 çocuğun kayıp olarak bildirildiğini hatırlatarak, kayıp bildirimi yapılan çocukların maalesef yüzde birinin bulunamadığını, dolayısıyla, kayıp olup da bulunamayan, istismara uğrayan veya katledilen çocuk vakıalarının bu ülkenin mutlaka çözmesi gereken temel meselelerinden birisi olduğunu kaydetti.  
Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz, art arda yaşanan çocuk cinayetlerine tepki göstererek, iyilik, ahlak ve vicdanın iflas ederek çocukların katledildiğini belirtti.

Öz yaptığı basın açıklamasında, son günlerde ardı ardına gelen kayıp çocuk, istismar ve çocuk cinayetlerinin büyük kaygı verici olduğunu ifade etti. Ankara Polatlı’da küçük Eylül, Ağrı’da Leyla’nın vahşet kokan acı haberlerine dikkat çeken Öz,  Kayıp çocuk vakaları artıyor, çocuk istismarı çoğalıyor ve çocuk cinayetleri sıradanlaşıyor sosyal medya tepkisinin dışında hiçbir adım atılmıyor. Bu olaylar bizi bir gerçeği bir daha düşünmeye davet ediyor ve geleceğimiz için acil tedbirler almamız, suçlulara hak ettiği cezayı behemehal vermemiz, önleyici ve koruyucu nitelikte uzun vadeli politikalar belirlememiz gerekiyor” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Öz, 2017 yılında 387 çocuğun cinsel istismara uğradığını, TÜİK verilerine göre 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuk için kayıp başvurusu yapıldığını, 2016 yılında ise 11 bin 691 çocuğun kayıp olarak bildirildiğini hatırlatarak, kayıp bildirimi yapılan çocukların maalesef yüzde birinin bulunamadığını, dolayısıyla, kayıp olup da bulunamayan, istismara uğrayan veya katledilen çocuk vakıalarının bu ülkenin mutlaka çözmesi gereken temel meselelerinden birisi olduğunu kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.