Afetzedeler çifte afet yaşıyorlar

GÜNDEM 09.10.2017 - 15:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2596+ kez okundu.
 

Afetzedeler çifte afet yaşıyorlar

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Espiye ve Bulancak ilçelerine 162 aileye afet evi yapılması için inşaatına 2013 yılında başlanan ve 2015 yılında teslim edilmesi gereken evlerin hala bitirilmemesine eleştiriler sürüyor.
Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ihale edilerek  inşaat çalışmalarına 2013 yılında başlatılan afet konutlarının 2015 yılında teslim edilmesi beklenirken yarın kalan inşaatın çürümeye terk edilmesi tepkilere neden oluyor. CHP  Giresun İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu  Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz afetzedelerin 2015 yılında evlerine girmeyi beklerken mağduriyetlerinin sürdüğünü söyledi. Ülkeye, yollar, köprüler, saraylar yapılırken afetzedeler için 162 konutun hala bitirilememesini hiçbir vicdanın kabul edemeyeceğini söyleyen Yılmaz şu açıklamalarda bulundu; "Giresun’un Yağlıdere ilçesi ve Bulancak’ın Kovanlık beldesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle bir çok evler zarar gördü ve bazı evler ise boşaltılmıştı. Kovanlık Beldesi’ndeki afetzedeler için Bulancak’a 48, Yağlıdere’deki afetzedeler içinse Espiye ilçesine 114 olmak üzere  toplamda 162 afet konutu inşaatı başlatıldı. 2013 yılında başlayan inşaat 2015 yılında afetzedelere teslim edilecekti. Fakat yıl 2017 oldu  ve hala inşaatların yüzde 70’i ancak tamamlanmış durumda. Bununla birlikte inşaatların bitirilmemesi bir tarafa uzun süredir hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Yapılan mevcut inşaatlar adeta çürümeye terk edilmiş durumdadır. Afetzedeler  bir an önce evlerine kavuşmayı beklerken bu inşaatların çürümeye terk edilmesini hangi vicdan kabul edebilir. Bu inşaatı ihale eden kurumun  hiç mi bir denetim, kontrol mekanizması yoktur? Hangi gerekçeyle bu inşaatlar bitirilememiş çürümeye  terk edilmişlerdir? Giresun’da  bu işin sorumluları bu mağduriyeti bir an önce bitirmelidir. Zaten vatandaşlarımız afetten yeterince mağdur olmuş bir de ilgisizliğin, işini liyakatiyle yapamayanların mağduru olmasınlar. Şuanda afetzedelerimiz çifte afet yaşamaktadır" dedi. 
Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Espiye ve Bulancak ilçelerine 162 aileye afet evi yapılması için inşaatına 2013 yılında başlanan ve 2015 yılında teslim edilmesi gereken evlerin hala bitirilmemesine eleştiriler sürüyor.

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ihale edilerek  inşaat çalışmalarına 2013 yılında başlatılan afet konutlarının 2015 yılında teslim edilmesi beklenirken yarın kalan inşaatın çürümeye terk edilmesi tepkilere neden oluyor. CHP  Giresun İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu  Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz afetzedelerin 2015 yılında evlerine girmeyi beklerken mağduriyetlerinin sürdüğünü söyledi.

Ülkeye, yollar, köprüler, saraylar yapılırken afetzedeler için 162 konutun hala bitirilememesini hiçbir vicdanın kabul edemeyeceğini söyleyen Yılmaz şu açıklamalarda bulundu; "Giresun’un Yağlıdere ilçesi ve Bulancak’ın Kovanlık beldesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle bir çok evler zarar gördü ve bazı evler ise boşaltılmıştı. Kovanlık Beldesi’ndeki afetzedeler için Bulancak’a 48, Yağlıdere’deki afetzedeler içinse Espiye ilçesine 114 olmak üzere  toplamda 162 afet konutu inşaatı başlatıldı. 2013 yılında başlayan inşaat 2015 yılında afetzedelere teslim edilecekti. Fakat yıl 2017 oldu  ve hala inşaatların yüzde 70’i ancak tamamlanmış durumda. Bununla birlikte inşaatların bitirilmemesi bir tarafa uzun süredir hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Yapılan mevcut inşaatlar adeta çürümeye terk edilmiş durumdadır. Afetzedeler  bir an önce evlerine kavuşmayı beklerken bu inşaatların çürümeye terk edilmesini hangi vicdan kabul edebilir. Bu inşaatı ihale eden kurumun  hiç mi bir denetim, kontrol mekanizması yoktur? Hangi gerekçeyle bu inşaatlar bitirilememiş çürümeye  terk edilmişlerdir? Giresun’da  bu işin sorumluları bu mağduriyeti bir an önce bitirmelidir. Zaten vatandaşlarımız afetten yeterince mağdur olmuş bir de ilgisizliğin, işini liyakatiyle yapamayanların mağduru olmasınlar. Şuanda afetzedelerimiz çifte afet yaşamaktadır" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.