AKŞAMLARI NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ

GÜNDEM 09.12.2019 - 10:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2272+ kez okundu.
 

AKŞAMLARI NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ

Kış denince akla ilk önce kömür dumanı kokusunun insan sağlığına verdiği zararlar gelir.
Her kış mevsiminde yakıt olarak kömür kullanılan il ve ilçelerde özellikle akşam saatleri ve gece boyunca yanan kömürün geride bıraktığı dumanla beraber havadaki oksijende azalıyor ve kapalı bir yerde olmayanlar nefes almakta zorlandığı solunum yolu hastası içinde hayati bir durum ortaya çıkıyor. Son birkaç yıldır Bulancak’ta hemen hemen her yerde(ev, işyeri, kamu kuruluşu) kömür türevi yakıt kullanılması ile özellikle akşam saatlerinde başlayan hava kirliliği gece boyunca devam ediyor. Gündüz pek hissedilmeyen hava kirliliği geç saatlerde evine giden vatandaşları kokuş ve dumanı ile rahat nefes alamaz hale getiriyor. Kömürü yakıt olarak kullanan ev ve işyerlerinde bacalarına filtre takmayan(filtre fiyatının çok pahalı olmadığını ifade edelim), kalitesiz kömür kullanımı, yanlış şekilde yakılması gibi etkenler sebebiyle kömürün sağlık yönünde sıkıntıları daha çok önem kazanıyor. Bu konuda defalarca haber yapılmasına rağmen, yetkililerin kömür v türevlerinin kullanımı ve filtre zorunluluğunu denetlememeleri bu kışında aynı sorunu ortaya çıkartıyor. Bulancak için geleceği belirtilen ve yer altı hattı tamamlanan doğalgazın gelmesi ile birlikte sorunun çözüleceğini daha önceleri açıklayan yetkililerin, doğalgazın gelmesinin zor olduğunun farkında olmadığı da bir gerçek. Yani Bulancaklı doğalgaz gelene kadar birkaç yıl daha kömür dumanı soluyacak gibi.   
Kış denince akla ilk önce kömür dumanı kokusunun insan sağlığına verdiği zararlar gelir.

Her kış mevsiminde yakıt olarak kömür kullanılan il ve ilçelerde özellikle akşam saatleri ve gece boyunca yanan kömürün geride bıraktığı dumanla beraber havadaki oksijende azalıyor ve kapalı bir yerde olmayanlar nefes almakta zorlandığı solunum yolu hastası içinde hayati bir durum ortaya çıkıyor. Son birkaç yıldır Bulancak’ta hemen hemen her yerde(ev, işyeri, kamu kuruluşu) kömür türevi yakıt kullanılması ile özellikle akşam saatlerinde başlayan hava kirliliği gece boyunca devam ediyor. Gündüz pek hissedilmeyen hava kirliliği geç saatlerde evine giden vatandaşları kokuş ve dumanı ile rahat nefes alamaz hale getiriyor. Kömürü yakıt olarak kullanan ev ve işyerlerinde bacalarına filtre takmayan(filtre fiyatının çok pahalı olmadığını ifade edelim), kalitesiz kömür kullanımı, yanlış şekilde yakılması gibi etkenler sebebiyle kömürün sağlık yönünde sıkıntıları daha çok önem kazanıyor. Bu konuda defalarca haber yapılmasına rağmen, yetkililerin kömür v türevlerinin kullanımı ve filtre zorunluluğunu denetlememeleri bu kışında aynı sorunu ortaya çıkartıyor.

Bulancak için geleceği belirtilen ve yer altı hattı tamamlanan doğalgazın gelmesi ile birlikte sorunun çözüleceğini daha önceleri açıklayan yetkililerin, doğalgazın gelmesinin zor olduğunun farkında olmadığı da bir gerçek. Yani Bulancaklı doğalgaz gelene kadar birkaç yıl daha kömür dumanı soluyacak gibi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.