'Arazilerimiz TOKİ’ye peşkeş çekiliyor'

GÜNDEM 07.12.2017 - 13:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2693+ kez okundu.
 

'Arazilerimiz TOKİ’ye peşkeş çekiliyor'

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TOKİ’ye devredilen arazilerle ilgili araştırma ve inceleme yapılması için Başbakan Binali Yıldırım’a çağrıda bulundu.
Giresun’daki konumları nedeniyle önemi ve rant değeri yüksek bazı kamu arazilerinin bir başka alandaki değeri daha düşük arazilerle takas yöntemiyle veya bazı bakanlıklara bağlı bina ve diğer hizmetlerin yapımı karşılığında devir edildiğini belirten Bektaşoğlu, "Maddeleri kamuoyunca bilinmeyen, yasa ve yönetmeliklere uygunluğu tartışmalı protokollerle TOKİ’ye bu araziler devredildiğine ilişkin bilgiler mevcuttur" dedi. Bektaşoğlu önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Giresun’da üzerinde şu anda hiçbir proje çalışması olmayan TOKİ’nin havuzunda atıl durumda tutulan arazilerin metrekare büyüklüğü ve değerleri nedir, nasıl ve hangi yöntemlerle elde edilmiştir, protokollerinin içerikleri imza tarafları kimlerdir?  TOKİ şu anda hangi arazide hangi kurumlara ait inşaat faaliyetleri yürütmektedir? SSK Giresun Kale Devlet Hastanesi, kurumsal kimliği ortadan kaldırılarak teknik araç, gereç ve personelleri devlet hastanesiyle birleştirilmiş ve 24 dönüm arazisi hazineye kalmış, bu arazi üzerinde çeşitli projeler tasarlanmış, bazı kurumlara devirler yapılmış ancak bunlardan vaz geçilmiş, şimdi ise TOKİ’ye devredilmiştir" 
CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TOKİ’ye devredilen arazilerle ilgili araştırma ve inceleme yapılması için Başbakan Binali Yıldırım’a çağrıda bulundu.

Giresun’daki konumları nedeniyle önemi ve rant değeri yüksek bazı kamu arazilerinin bir başka alandaki değeri daha düşük arazilerle takas yöntemiyle veya bazı bakanlıklara bağlı bina ve diğer hizmetlerin yapımı karşılığında devir edildiğini belirten Bektaşoğlu, "Maddeleri kamuoyunca bilinmeyen, yasa ve yönetmeliklere uygunluğu tartışmalı protokollerle TOKİ’ye bu araziler devredildiğine ilişkin bilgiler mevcuttur" dedi.

Bektaşoğlu önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Giresun’da üzerinde şu anda hiçbir proje çalışması olmayan TOKİ’nin havuzunda atıl durumda tutulan arazilerin metrekare büyüklüğü ve değerleri nedir, nasıl ve hangi yöntemlerle elde edilmiştir, protokollerinin içerikleri imza tarafları kimlerdir?  TOKİ şu anda hangi arazide hangi kurumlara ait inşaat faaliyetleri yürütmektedir? SSK Giresun Kale Devlet Hastanesi, kurumsal kimliği ortadan kaldırılarak teknik araç, gereç ve personelleri devlet hastanesiyle birleştirilmiş ve 24 dönüm arazisi hazineye kalmış, bu arazi üzerinde çeşitli projeler tasarlanmış, bazı kurumlara devirler yapılmış ancak bunlardan vaz geçilmiş, şimdi ise TOKİ’ye devredilmiştir" 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.