ASKON BAŞKANI TÜRK’TEN VALİ ÜNLÜ’YE ZİYARET

GÜNDEM 25.06.2020 - 15:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3148+ kez okundu.
 

ASKON BAŞKANI TÜRK’TEN VALİ ÜNLÜ’YE ZİYARET

Milli İstihdam Seferberliği Ödülü sahibi olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Giresun İl Başkanı Yener Türk, göreve yeni başlayan Vali Enver Ünlü’ ye nezaket ziyaretinde bulundu.
Giresun iş dünyası, yapılan yatırımlar ve sağlanan istihdamların gündeme getirildiği ziyarette, ASKON'un çalışmaları ile ilgili bilgi veren Türk, ASKON olarak hedeflerinin, Giresun' a daha fazla yatırım yapılmasının ve istihdam sağlanmasının önünü açmak olduğunu söyledi. Vali Enver Ünlü ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılar diledi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan ASKON İl Başkanı Yener Türk, Giresun’un geleceğinin fındığa dayalı sanayi ve turizm hizmet sektöründe olduğunu ifade etti. ‘Giresun’a daha fazla yatırım yapılması ve daha fazla istihdam sağlanması en büyük hedefimizdir’ vurgusu yapan Türk, “Giresun’un geleceğini turizm ve hammaddesi bizde olan fındığa dayalı sanayide görüyoruz. Bunların yanı sıra sağlık turizmi de göz ardı edilemez. Bu güne kadar Giresun son birkaç yılda bir ivme yakalamış olsa da diğer Karadeniz illeri gibi turizmde hak ettiği payı alamadığı da bir gerçektir. Bu anlamda Giresun’un turizme daha fazla yatırım ve tanıtıma ihtiyacı bulunmaktadır” dedi. Konuşmasını fındık ve fındıkla ilgili yatırımlara yoğunlaştıran ASKON İl Başkanı Yener Türk, şunları kaydetti; “Kalkınmamız anlamında yatırıma yönelebileceğimiz diğer önemli alan ise daha önce de değindiğim dünyaca ünlü Giresun fındığıdır. Bugüne kadar en kaliteli fındığı sadece üretip sattık ama fındığa katma değer sağlayacak sanayi kuruluşları yeteri kadar olamadı. Fındığımızı işleyerek üretim yapan bazı küçük çaplı işletmelerimiz olsa da hammaddesi elimizde olan fındığımızı mamül olarak geniş çaplı üretecek sanayi kuruluşlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun gerçekleşmesi sadece Giresun’a değil ülkemize katkı sağlayacak önemli ihracat yatırımı olacaktır. Bunun yanı sıra yayla ve sağlık turizmi de bölgemizde ve ilimizde geleceği olan bir alandır. Bu konularda üyemiz olan veya olmayan yatırımcılarımızla çalışmalarımız bulunmaktadır”
Milli İstihdam Seferberliği Ödülü sahibi olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Giresun İl Başkanı Yener Türk, göreve yeni başlayan Vali Enver Ünlü’ ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Giresun iş dünyası, yapılan yatırımlar ve sağlanan istihdamların gündeme getirildiği ziyarette, ASKON'un çalışmaları ile ilgili bilgi veren Türk, ASKON olarak hedeflerinin, Giresun' a daha fazla yatırım yapılmasının ve istihdam sağlanmasının önünü açmak olduğunu söyledi.

Vali Enver Ünlü ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılar diledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan ASKON İl Başkanı Yener Türk, Giresun’un geleceğinin fındığa dayalı sanayi ve turizm hizmet sektöründe olduğunu ifade etti.

‘Giresun’a daha fazla yatırım yapılması ve daha fazla istihdam sağlanması en büyük hedefimizdir’ vurgusu yapan Türk, “Giresun’un geleceğini turizm ve hammaddesi bizde olan fındığa dayalı sanayide görüyoruz. Bunların yanı sıra sağlık turizmi de göz ardı edilemez. Bu güne kadar Giresun son birkaç yılda bir ivme yakalamış olsa da diğer Karadeniz illeri gibi turizmde hak ettiği payı alamadığı da bir gerçektir. Bu anlamda Giresun’un turizme daha fazla yatırım ve tanıtıma ihtiyacı bulunmaktadır” dedi.

Konuşmasını fındık ve fındıkla ilgili yatırımlara yoğunlaştıran ASKON İl Başkanı Yener Türk, şunları kaydetti; “Kalkınmamız anlamında yatırıma yönelebileceğimiz diğer önemli alan ise daha önce de değindiğim dünyaca ünlü Giresun fındığıdır. Bugüne kadar en kaliteli fındığı sadece üretip sattık ama fındığa katma değer sağlayacak sanayi kuruluşları yeteri kadar olamadı. Fındığımızı işleyerek üretim yapan bazı küçük çaplı işletmelerimiz olsa da hammaddesi elimizde olan fındığımızı mamül olarak geniş çaplı üretecek sanayi kuruluşlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun gerçekleşmesi sadece Giresun’a değil ülkemize katkı sağlayacak önemli ihracat yatırımı olacaktır. Bunun yanı sıra yayla ve sağlık turizmi de bölgemizde ve ilimizde geleceği olan bir alandır. Bu konularda üyemiz olan veya olmayan yatırımcılarımızla çalışmalarımız bulunmaktadır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.