Asr-ı Saadet’e yolculuk

GÜNDEM 10.08.2018 - 18:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2597+ kez okundu.
 

Asr-ı Saadet’e yolculuk

İrşat görevlisi olarak kutsal topraklarda bulunan Müftü Oral, Kur’an-ı Kerim’de yer alan peygamber duaları ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) duaları eşliğinde tarihe yolculuk yaptıklarını ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından fetva ve irşat ekibi üyesi olarak görevlendirilen Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Medine’de irşat görevini sürdürüyor. Tarihin akışını değiştiren hicretin, savaşların ve zorlu imtihanların yaşandığı coğrafyada Hz. Peygamber’in izinde bir yolculuk yaptıklarını ifade eden Müftü Oral, “Medine bizler için bir medeniyet projesini ifade ediyor. Medine dönemini idrak eden hacı adaylarımızın kalpleri tek bir kalbe bağlanıyor, bu bağlılık hacı adaylarımız için hacca bir ön hazırlık mahiyeti de taşıyor” dedi. GİRESUN KAFİLESİ MEDİNE’DE Giresun kafilesiyle de bir araya gelen Müftü Oral şunlara yer verdi, “Giresun kafilemizle Uhut'ta buluştuk. Uhut Savaşı’nı ve Uhut şehitlerimizi konuştuk. Ganimet endişesiyle görev yerinin terkedilişi ve olumsuz sonuçlarını bir kez daha düşündük. Uhut şehitlerimize ve i'lây-ı kelimetullah için can feda eden bütün şehitlerimize rahmet olsun.” İRŞAT PROGRAMLARI Müftü Oral, Dalaman (Muğla) 1. Kafile, İstanbul 10. Kafile, Sabiha Gökçen (İstanbul Anadolu Yakası) 9. Kafile, Yenişehir (Bursa) 8. Kafile, Ordu 1. Kafile, Isparta 1. Kafile, Diyarbakır 4. Kafile, Kayseri 5. Kafile, Samsun 4. Kafile ve Medine Sağlık Ekibi’ne irşat faaliyetlerinde bulundu.            
İrşat görevlisi olarak kutsal topraklarda bulunan Müftü Oral, Kur’an-ı Kerim’de yer alan peygamber duaları ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) duaları eşliğinde tarihe yolculuk yaptıklarını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından fetva ve irşat ekibi üyesi olarak görevlendirilen Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Medine’de irşat görevini sürdürüyor.

Tarihin akışını değiştiren hicretin, savaşların ve zorlu imtihanların yaşandığı coğrafyada Hz. Peygamber’in izinde bir yolculuk yaptıklarını ifade eden Müftü Oral, “Medine bizler için bir medeniyet projesini ifade ediyor. Medine dönemini idrak eden hacı adaylarımızın kalpleri tek bir kalbe bağlanıyor, bu bağlılık hacı adaylarımız için hacca bir ön hazırlık mahiyeti de taşıyor” dedi.

GİRESUN KAFİLESİ MEDİNE’DE

Giresun kafilesiyle de bir araya gelen Müftü Oral şunlara yer verdi, “Giresun kafilemizle Uhut'ta buluştuk. Uhut Savaşı’nı ve Uhut şehitlerimizi konuştuk. Ganimet endişesiyle görev yerinin terkedilişi ve olumsuz sonuçlarını bir kez daha düşündük. Uhut şehitlerimize ve i'lây-ı kelimetullah için can feda eden bütün şehitlerimize rahmet olsun.”

İRŞAT PROGRAMLARI

Müftü Oral, Dalaman (Muğla) 1. Kafile, İstanbul 10. Kafile, Sabiha Gökçen (İstanbul Anadolu Yakası) 9. Kafile, Yenişehir (Bursa) 8. Kafile, Ordu 1. Kafile, Isparta 1. Kafile, Diyarbakır 4. Kafile, Kayseri 5. Kafile, Samsun 4. Kafile ve Medine Sağlık Ekibi’ne irşat faaliyetlerinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.