AŞURELER DAĞITILDI, DUA’LAR EDİLDİ

GÜNDEM 27.09.2019 - 17:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2962+ kez okundu.
 

AŞURELER DAĞITILDI, DUA’LAR EDİLDİ

İslami takvimde ilk ay olan Muharrem ayının girmesi ile bir gelen ek ve görenek haline gelen aşure dağıtımı ilçemiz de de devam ediyor. Muharrem ayının(31 Ağustos’ta başlar, 29 Eylül’de biter) sonuna kadar devam edecek olan aşure dağıtımı çeşitli kuruluşlar tarafından yapılıyor.
Bulancak’ta da 27 Eylül Cuma günü iki ayrı yerde vatandaşlara aşure dağıtılarak dualar edildi. Bulancak Orta Camii Yaptırma Derneğinin 27 Eylül Cuma günü Cuma namazı sonrası dağıttığı aşureye camii cemaati büyük bir ilgi gösterdi. Namaz sonrası Orta camii bahçesinde kurulan masalardan aşure alan vatandaşlar sıcak sıcak aşureleri yedileri. Aşure dağıtımını bir sürede AK parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın’da eşlik etti. Aşureleri tabaklara tek tek koyan milletvekili Kadir Aydın, aynı zamanda vatandaşların Muharrem ayını da tebrik etti. Bulancak orta camii de aşure dağıtımına Bulancak Belediyesi Başkan yardımcısı Emrullah Guguk, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Cevat Erişti, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen’de katıldı. Yine aynı gün Bulancak Cumhuriyet meydanında da Cuma namazı sonrası Semerkand Beşir Derneği tarafından da aşure dağıtımı yapıldı. Burada ki aşure dağıtımına da büyük bir vatandaş ilgisi oldu.           
İslami takvimde ilk ay olan Muharrem ayının girmesi ile bir gelen ek ve görenek haline gelen aşure dağıtımı ilçemiz de de devam ediyor. Muharrem ayının(31 Ağustos’ta başlar, 29 Eylül’de biter) sonuna kadar devam edecek olan aşure dağıtımı çeşitli kuruluşlar tarafından yapılıyor.

Bulancak’ta da 27 Eylül Cuma günü iki ayrı yerde vatandaşlara aşure dağıtılarak dualar edildi. Bulancak Orta Camii Yaptırma Derneğinin 27 Eylül Cuma günü Cuma namazı sonrası dağıttığı aşureye camii cemaati büyük bir ilgi gösterdi. Namaz sonrası Orta camii bahçesinde kurulan masalardan aşure alan vatandaşlar sıcak sıcak aşureleri yedileri. Aşure dağıtımını bir sürede AK parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın’da eşlik etti. Aşureleri tabaklara tek tek koyan milletvekili Kadir Aydın, aynı zamanda vatandaşların Muharrem ayını da tebrik etti.

Bulancak orta camii de aşure dağıtımına Bulancak Belediyesi Başkan yardımcısı Emrullah Guguk, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Cevat Erişti, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen’de katıldı. Yine aynı gün Bulancak Cumhuriyet meydanında da Cuma namazı sonrası Semerkand Beşir Derneği tarafından da aşure dağıtımı yapıldı. Burada ki aşure dağıtımına da büyük bir vatandaş ilgisi oldu.           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.