Atıksu Arıtma Tesisi açılışa hazırlanıyor

GÜNDEM 01.02.2018 - 18:05, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3311+ kez okundu.
 

Atıksu Arıtma Tesisi açılışa hazırlanıyor

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Belediye Şantiye Sahasında kurulan ve 2017 Aralık ayında devreye giren Giresun’un ilk ve tek Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.
BULASKİ Müdürü İdris Çiçek, Müteahhit ve Müşavir Firma yetkilileriyle tesisi gezen Başkan Yakar, tesisin işleyişi ve çalışma sistemi hakkında bilgiler alarak, arıtma işleyişinin her aşamasını yakından inceledi. Sistemin tamamen devreye girdiğini ve çalışan sistemlerde bir aksaklık olmadığını gören Başkan Yakar, çevre düzenlemelerinin de tamamlanarak, vatandaşlarında katılarak yapılan hizmeti yakından görebileceği bir açılış programının ivedilikle tertip edilmesi talimatını verdi. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen projenin maliyeti yaklaşık 8 milyon Euro olurken, Bulancak’ın tüm atık suları tesiste arıtıldıktan sonra çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde temiz su olarak deşarj ediliyor. Biyolojik arıtma yöntemiyle yapılan ayrıştırma sonucu elde edilen katı maddeler ise gübre veya yüksek kaliteli yakıt (Çimento Fabrikaları için) olarak değerlendirilebiliyor.
Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Belediye Şantiye Sahasında kurulan ve 2017 Aralık ayında devreye giren Giresun’un ilk ve tek Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

BULASKİ Müdürü İdris Çiçek, Müteahhit ve Müşavir Firma yetkilileriyle tesisi gezen Başkan Yakar, tesisin işleyişi ve çalışma sistemi hakkında bilgiler alarak, arıtma işleyişinin her aşamasını yakından inceledi. Sistemin tamamen devreye girdiğini ve çalışan sistemlerde bir aksaklık olmadığını gören Başkan Yakar, çevre düzenlemelerinin de tamamlanarak, vatandaşlarında katılarak yapılan hizmeti yakından görebileceği bir açılış programının ivedilikle tertip edilmesi talimatını verdi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen projenin maliyeti yaklaşık 8 milyon Euro olurken, Bulancak’ın tüm atık suları tesiste arıtıldıktan sonra çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde temiz su olarak deşarj ediliyor. Biyolojik arıtma yöntemiyle yapılan ayrıştırma sonucu elde edilen katı maddeler ise gübre veya yüksek kaliteli yakıt (Çimento Fabrikaları için) olarak değerlendirilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.