AVELLA FINDIK, BULANCAK’TAN AVRUPA’YA MARKA OLACAK

GÜNDEM 23.07.2020 - 16:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 12705+ kez okundu.
 

AVELLA FINDIK, BULANCAK’TAN AVRUPA’YA MARKA OLACAK

Fındık sektöründe her gün daha çok söz sahibi olan Bulancak’ta yeni bir fındık markası ile yola çıkan Avella Fındık San. Ltd. Şti., ihracatta artık söz sahibi olacak.
Türk-İsveç ortaklığı ile kurulan Avella Fındık’ın Türk kurucusu Bulancaklı Deniz Türüdü, 4 yıl önce kurduğu Avella Fındık ile ihracat ile fındığı Avrupa’nın her yerine ulaştıracak. Kısa bir süre önce Bulancak’ta fındık alım merkezini kuran Avella Fındık’ın 2.OSB’de 6 dönümlük fındık fabrikası da yakın bir zamanda yapılmaya başlanacak. Sabancı Üniversitesi Telekom(Elektrik Elektronik bölümünü birinci olarak bitirmiş) mezunu olan ve daha sonra İsveç’te iş hayatına başlayan Deniz Türüdü, kurduğu şirket ile Bulancak’tan direkt olarak İsveç merkezli Avrupa’ya fındık ihraç edecek. Bulancak Acısu yolu üzerinde, (Karadere köprüsü iç köprü) alım merkezini açan Avella Fındık Genel Koordinatörü Tangut Türüdü, gazetemize yaptığı açıklamada “Bir Bulancaklı olarak uzun yıllar İstanbul’da iş hayatının içindeydim. Bir süre önce oğlum Deniz Türüdü’nün kurduğu Avella Fındık şirketi ile birlikte Bulancak’ta ve Giresun’dan direkt olarak fındık ihraç edecek olan firmamızla Avrupa’da her ülkeye fındık satarak ülkemize döviz getireceğiz.Asıl amacımız Almanya,İtalya,Hollanda katma değerli fındık pazarını Türkiye'ye getirmek. 2016 yılında kurduğumuz firmamızda fındık ihracatında önemli bir adım atacağız. 2. OSB’de bize yer tahsis edilmesi için gerekli desteği veren Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, Giresun önceki Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Bulancak Belediye Başkanı, 2.OSB yönetimine çok teşekküre ederiz. Her türlü desteği beklemeden verdiler. Bulancak için önemli bir adım atacağız. Fabrikamız bittiğinde 100’e yakın işçi çalışacak. Bu sayı daha sonra artacak. Fabrikamız da fındık işlemiş olacak ve bu şekilde ihraç edilecek. Fındık alım merkezimizde alım yapacağız ve fabrikada işleyeceğiz. Yurt dışına direkt ihracat yapan Türk firması olacağız. Devlet ile olan bütün sözleşmelerimiz tamamdır. Giresun fındığını Dünya’ya tanıtmak, yabancı şirketlerin Giresun’a yatırım yapmasını sağlamak, buna bağlı olarak şirketimiz de çalışarak kendini geliştirecek öğrencilere, yabancı dil öğreterek, pazarlama yapacak personel yetiştirmek ve bunları Avrupa’ya göndererek satış tecrübesi kazandırmak. Bu sayede fındık konusunda daha donanımlı bir ekiple Avrupa’da söz sahibi olacağız. Fındık fabrikamızda fındık ezmesi, çikolata, aklınıza ne gelirse son teknolojik sistemler ile işlenecek ve Bulancak’tan Avrupa’nın her yanına fındığı ulaştıracağız. Bu Bulancak içinde bir ilk olacak. Her şeyimiz hazır ve fabrikamızın bir an önce çalışmasını bekliyoruz” dedi.      
Fındık sektöründe her gün daha çok söz sahibi olan Bulancak’ta yeni bir fındık markası ile yola çıkan Avella Fındık San. Ltd. Şti., ihracatta artık söz sahibi olacak.

Türk-İsveç ortaklığı ile kurulan Avella Fındık’ın Türk kurucusu Bulancaklı Deniz Türüdü, 4 yıl önce kurduğu Avella Fındık ile ihracat ile fındığı Avrupa’nın her yerine ulaştıracak. Kısa bir süre önce Bulancak’ta fındık alım merkezini kuran Avella Fındık’ın 2.OSB’de 6 dönümlük fındık fabrikası da yakın bir zamanda yapılmaya başlanacak.

Sabancı Üniversitesi Telekom(Elektrik Elektronik bölümünü birinci olarak bitirmiş) mezunu olan ve daha sonra İsveç’te iş hayatına başlayan Deniz Türüdü, kurduğu şirket ile Bulancak’tan direkt olarak İsveç merkezli Avrupa’ya fındık ihraç edecek.

Bulancak Acısu yolu üzerinde, (Karadere köprüsü iç köprü) alım merkezini açan Avella Fındık Genel Koordinatörü Tangut Türüdü, gazetemize yaptığı açıklamada “Bir Bulancaklı olarak uzun yıllar İstanbul’da iş hayatının içindeydim. Bir süre önce oğlum Deniz Türüdü’nün kurduğu Avella Fındık şirketi ile birlikte Bulancak’ta ve Giresun’dan direkt olarak fındık ihraç edecek olan firmamızla Avrupa’da her ülkeye fındık satarak ülkemize döviz getireceğiz.Asıl amacımız Almanya,İtalya,Hollanda katma değerli fındık pazarını Türkiye'ye getirmek. 2016 yılında kurduğumuz firmamızda fındık ihracatında önemli bir adım atacağız. 2. OSB’de bize yer tahsis edilmesi için gerekli desteği veren Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, Giresun önceki Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Bulancak Belediye Başkanı, 2.OSB yönetimine çok teşekküre ederiz. Her türlü desteği beklemeden verdiler. Bulancak için önemli bir adım atacağız. Fabrikamız bittiğinde 100’e yakın işçi çalışacak. Bu sayı daha sonra artacak.

Fabrikamız da fındık işlemiş olacak ve bu şekilde ihraç edilecek. Fındık alım merkezimizde alım yapacağız ve fabrikada işleyeceğiz. Yurt dışına direkt ihracat yapan Türk firması olacağız. Devlet ile olan bütün sözleşmelerimiz tamamdır. Giresun fındığını Dünya’ya tanıtmak, yabancı şirketlerin Giresun’a yatırım yapmasını sağlamak, buna bağlı olarak şirketimiz de çalışarak kendini geliştirecek öğrencilere, yabancı dil öğreterek, pazarlama yapacak personel yetiştirmek ve bunları Avrupa’ya göndererek satış tecrübesi kazandırmak. Bu sayede fındık konusunda daha donanımlı bir ekiple Avrupa’da söz sahibi olacağız. Fındık fabrikamızda fındık ezmesi, çikolata, aklınıza ne gelirse son teknolojik sistemler ile işlenecek ve Bulancak’tan Avrupa’nın her yanına fındığı ulaştıracağız. Bu Bulancak içinde bir ilk olacak. Her şeyimiz hazır ve fabrikamızın bir an önce çalışmasını bekliyoruz” dedi.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ahmet alkur
(24.03.2021 22:03 - #72268)
hayırlı olsun
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.