Avrupa’da ki Giresunlular adından söz ettiriyor

GÜNDEM 04.12.2019 - 17:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2410+ kez okundu.
 

Avrupa’da ki Giresunlular adından söz ettiriyor

Avrupa‘daki Giresun`lu Akademisyenler Derneği insanları birleştirici, eğitici, bilgilendirici, tanıtıcı ve anlamlı etkinlikler yapıyor.
30.11.2019 tarihinde Avrupa`daki Giresun`lu Akademisyenler Derneği Kültürlerarası anlayışı geliştirip - beraberce geleceği oluşturmak ortak yaşamak 2 teması altında bir sempozyum gerçekleştirdi. Bu kapsamda Avrupa’da ki Giresunlu Akademisyenler Derneği; tüzükleri gereği her yıl sosyal, kültürel ve bu alanlarda bilimsel çalışmalar yaparak derneğe destek verenlere FINDIK ÖDÜLÜ’de verdiler. Duisburg Belediye Başkanı sayın Erkan Kocalar ile Dernek Başkanı sayın Cevdet Maraş  ve  entegrasyon, spor ve sağlık, tüketiciyi koruma ve itfayiyeden sorumlu vali yardımcısı sayın Dr. Ralf Krumpholz;  günün anlam ve önemine vurgu yaparak açılışı yaptılar. Almanya‘nın  Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin uyum kurumlarından sorumlu olan ve bu konularda çeşitli üniversitelerde ders veren, bilimsel çalışmalarıyla kendinden söz ettirmiş bilim adamları konuşmacı olarak katıldılar. Sayın Dr. Mohammad Heidari, uyum sürecinde fırsat eşitliliği veya kamu idaresinde uyum amaçlarına uygun yönetim konulu konferans  verdi. Sayın Dr. Alexander Friedman  Rusya bölgelerindeki Almanların yaşam koşullarını, tarihi geçmişlerini, ordaki politik gelişmeleri ve  Almanya‘ya gelen Alman kökenli göçmenlerin ve diğer grupların tipik özelliklerinden ve bu grupların toplum içindeki davranışlarını çeşitli kaynaklara dayanarak değişik tezlerle analiz yaptı. Sunuculuğunu sayın Hülya Osmançelebioğlu`un (Eğitim bilimci) yaptığı sempozyum samimi bir havada ve aynı zamanda profosyonelce gerçekleşti. Konuşmacılar ve dinleyiciler derneğin eğitime ve bilime katkılarını takdir ederek her zaman destekleyeceklerinin sözünü verdiler. Dernek Baskani Cevdet Maras,  herkese desteklerinden dolayı teşekkür edip; tekrar buluşmak dilekleriyle oturumu kapattı.  
Avrupa‘daki Giresun`lu Akademisyenler Derneği insanları birleştirici, eğitici, bilgilendirici, tanıtıcı ve anlamlı etkinlikler yapıyor.

30.11.2019 tarihinde Avrupa`daki Giresun`lu Akademisyenler Derneği Kültürlerarası anlayışı geliştirip - beraberce geleceği oluşturmak ortak yaşamak 2 teması altında bir sempozyum gerçekleştirdi. Bu kapsamda Avrupa’da ki Giresunlu Akademisyenler Derneği; tüzükleri gereği her yıl sosyal, kültürel ve bu alanlarda bilimsel çalışmalar yaparak derneğe destek verenlere FINDIK ÖDÜLÜ’de verdiler.

Duisburg Belediye Başkanı sayın Erkan Kocalar ile Dernek Başkanı sayın Cevdet Maraş  ve  entegrasyon, spor ve sağlık, tüketiciyi koruma ve itfayiyeden sorumlu vali yardımcısı sayın Dr. Ralf Krumpholz;  günün anlam ve önemine vurgu yaparak açılışı yaptılar.

Almanya‘nın  Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin uyum kurumlarından sorumlu olan ve bu konularda çeşitli üniversitelerde ders veren, bilimsel çalışmalarıyla kendinden söz ettirmiş bilim adamları konuşmacı olarak katıldılar.

Sayın Dr. Mohammad Heidari, uyum sürecinde fırsat eşitliliği veya kamu idaresinde uyum amaçlarına uygun yönetim konulu konferans  verdi.

Sayın Dr. Alexander Friedman  Rusya bölgelerindeki Almanların yaşam koşullarını, tarihi geçmişlerini, ordaki politik gelişmeleri ve  Almanya‘ya gelen Alman kökenli göçmenlerin ve diğer grupların tipik özelliklerinden ve bu grupların toplum içindeki davranışlarını çeşitli kaynaklara dayanarak değişik tezlerle analiz yaptı.

Sunuculuğunu sayın Hülya Osmançelebioğlu`un (Eğitim bilimci) yaptığı sempozyum samimi bir havada ve aynı zamanda profosyonelce gerçekleşti.

Konuşmacılar ve dinleyiciler derneğin eğitime ve bilime katkılarını takdir ederek her zaman destekleyeceklerinin sözünü verdiler.

Dernek Baskani Cevdet Maras,  herkese desteklerinden dolayı teşekkür edip; tekrar buluşmak dilekleriyle oturumu kapattı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.